Sandman80
Go
|
|
Odp: Sport
« Odpowiedz #2280 : 2012-10-28, 16:30:59 » |
|
Państwo i samorząd nie powinni dokładać z "moich" pieniędzy na "zachcianki" garstki osób. Czasy, gdzie PGR-y, Zakłady Pracy sponsorowały Kluby Sportowe ("osprzęt",boiska,wodę gazowaną,autokar,sędziów etc) dawno minął (KOMUNA). Teraz chcesz, aby dziecko "zostało" kopaczem, machało patelką, uczyło się angielskiego czy pluskało się w basenie, płać z własnej kieszeni prywatnie (KAPITALIZM)!
niech nie doklada ale niech najpierw nie zabiera i wtedy pogadamy o kapitalizmie
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #2281 : 2012-10-28, 16:42:05 » |
|
A co zrobić ze zdolnymi i biednymi chłopakami? Nie dać im szansy?
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
« Odpowiedz #2282 : 2012-10-28, 17:51:08 » |
|
A co zrobić ze zdolnymi i biednymi chłopakami? Nie dać im szansy? właśnie dać im szanse ale jak problemem jest 80 zł to gdzie my żyjemy
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
« Odpowiedz #2284 : 2012-10-28, 18:21:13 » |
|
A co zrobić ze zdolnymi i biednymi chłopakami? Nie dać im szansy? Zawsze tak było,jest i będzie Łatwo powiedzieć. Jeśli dzieciaków jest np. 50 i na zebraniu trener mówi jakie mają być miesięczne składki, to dla większości rodziców to 80 zł miesięcznie wydaje się drogo...Dresy, ochraniacze, obuwie też trochę kosztują... obozy sportowe też...I tak nie wszyscy płacą miesięczne składki...a trenerzy z tego powodu żadnego chłopca nie wyrzucają...
I bardzo źle. Za "moich czasów" zbierało się puszki w hotelach z zagranicznymi gośćmi, butelki, aby uzbierać na dolę dla Klubu Sportowego. Na treningach grało się bez ochraniaczy w trampkach lub gumowych "korkach". Na mecz dostawało się klubowe barwy (getry,spodenki, koszulka,woda gazowana, karta zawodnika)-strój niemal w jednym rozmiarze. 22 lata po "przewrocie", a bieda jakby większa Się dziwią,że mało dzicie się rodzi, a większość dzieci "pochodzi" z "wpadki" (odcięcie prądu lata 80,gra w słoneczko etc)
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
« Odpowiedz #2285 : 2012-10-28, 18:23:06 » |
|
A co zrobić ze zdolnymi i biednymi chłopakami? Nie dać im szansy? właśnie dać im szanse ale jak problemem jest 80 zł to gdzie my żyjemyNa czarnym lądzie ?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
« Odpowiedz #2286 : 2012-10-28, 18:25:41 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
|
« Odpowiedz #2288 : 2012-10-28, 18:36:52 » |
|
w ogóle jakby dzisiejsze dzieci tak żyły jak moje pokolenie żeby o wcześniejszych nie wspomnieć to by ich wszystkich rodzicom odebrali do domu dziecka aby żyło sie lepiej
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #2289 : 2012-10-28, 18:51:26 » |
|
inna sprawa to ze małe szanse na karierę ma piłkarz którego mamusia odwozi na treningi Nie jest najistotniejsza kariera tylko prawidłowy rozwój fizyczny, ruch jako taki i możliwość realizacji zainteresowań...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
« Odpowiedz #2290 : 2012-10-28, 19:32:17 » |
|
inna sprawa to ze małe szanse na karierę ma piłkarz którego mamusia odwozi na treningi Nie jest najistotniejsza kariera tylko prawidłowy rozwój fizyczny, ruch jako taki i możliwość realizacji zainteresowań... Jak ruch, to na orlik za free można podejść z kumplami z klasy,bloku, ulicy, okolicy. Można również pójść "na pole" i szlifować technikę, odbijając piłkę na przemian prawą i lewą nogą o ścianę z 1m stopniowo podchodząc do ściany tak blisko jak się da . Spędzić kilka godzin na "kapkach". Nie wiem tylko, czy zawiera się to w możliwośći realizacji zainteresowań . W koncepcje ruchu wpisuje się jak znalazł. P.S Na sale jeszcze za wcześnie połowa listopada początek grudnia powinno być ołkej - hartować młodzież
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #2291 : 2012-10-28, 19:43:28 » |
|
...okłej...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #2292 : 2012-10-28, 19:58:12 » |
|
... P.S Na sale jeszcze za wcześnie połowa listopada początek grudnia powinno być ołkej - hartować młodzież Proste! A szczególnie dla optymalnej młodzieży.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #2293 : 2012-10-28, 20:00:04 » |
|
My płacimy po 80 zł miesięcznie. Miasto dało 20 tys na rok. Jeszcze są sponsorujące firmy, głównie firma budowlana budująca osiedla, której logo mają zawodnicy. Ale to wszystko mało...Ponoć już w listopadzie mają im dać salę...
I tak należy pisać:... kasa jest, ale dla niektórych wciąż za mało. Dla tych najbiedniejszych- oczywiście!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
|
« Odpowiedz #2294 : 2012-10-28, 20:01:11 » |
|
... P.S Na sale jeszcze za wcześnie połowa listopada początek grudnia powinno być ołkej - hartować młodzież Proste! A szczególnie dla optymalnej młodzieży. To nie jest mój cytat... ale to nic.... jest okłej...
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
« Odpowiedz #2296 : 2012-10-28, 20:04:24 » |
|
... P.S Na sale jeszcze za wcześnie połowa listopada początek grudnia powinno być ołkej - hartować młodzież Proste! A szczególnie dla optymalnej młodzieży. Gdy byłem"nieoptymalny" nie widziałem problemu Ważne, aby czerwone lub białe mięso jeść
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #2297 : 2012-10-28, 20:06:12 » |
|
..... P.S Na sale jeszcze za wcześnie połowa listopada początek grudnia powinno być ołkej - hartować młodzież Proste! A szczególnie dla optymalnej młodzieży. Ale ten poniżej już Twój... My płacimy po 80 zł miesięcznie. Miasto dało 20 tys na rok. Jeszcze są sponsorujące firmy, głównie firma budowlana budująca osiedla, której logo mają zawodnicy. Ale to wszystko mało...Ponoć już w listopadzie mają im dać salę...
I tak należy pisać:... kasa jest, ale dla niektórych wciąż za mało. Dla tych najbiedniejszych- oczywiście!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
« Odpowiedz #2298 : 2012-10-28, 20:08:17 » |
|
... P.S Na sale jeszcze za wcześnie połowa listopada początek grudnia powinno być ołkej - hartować młodzież Proste! A szczególnie dla optymalnej młodzieży. Gdy byłem"nieoptymalny" nie widziałem problemu Ważne, aby czerwone lub białe mięso jeść Podobno kiedy dorosły nie widzi problemu, to znaczy że go nie ma. Ale,... ale mogę się mylić.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|