Autor
|
Wtek: Szkolna edukacja :) (Przeczytany 620660 razy)
|
Blackend
Go
|
no tak to widzę Tia Ale jak ja wezme polowe jajek z lodowki, i pol jajka z kurnika, to ile jajek bylo w lodowce jak zostalo w niej 5 szt? Pozdr maf w takim razie pozostaje poczekać na oficjalne wyniki i wtedy przeczytamy "co autor miał na myśli"
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
O właśnie!. Ostatecznie to najważniejsze!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Nie ważne!, ważne, że tego zadania nie będzie w "Kangurku" Ale bedą inne ,równie "pokrecone" i jak teraz dziecku nie wytłumaczysz prawidłowo,to równiez nie bedzie rozumiało tamtych zadań. Coby nie mówic,moja córka przygotowywała sie do minionego Alfika,ale niestety sie rozchorowała -to pisałam Ci ,ale widocznie nic nie ginie-rozumie,to co czyta dzieci ćwiczeniom
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
O właśnie!. Ostatecznie to najważniejsze!
Niestety,ale musze Cie rozczarować. Wynik juz istnieje ,jest rozwiazany przeze mnie(nie licząc Blackenda). Wiem,ze trudno to niektórym przełknąć,ze to ja mam racje (pomijając Blackenda) ,ale tak niestety jest
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Zdaję sobie z tego sprawę!. Dlatego wrzuciłem to zadanie na Forum!. Na szkolnym sprawdzianie z Krzyś nie dostał maxa, bo dał się złapać, jak wszyscy, na monetę "trzygroszową"!. Dokładnej treści nie pamiętam, ale mogę podać, jak wróci ze szkoły.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
W lodówce było 10 jajek - z 5 i pół jajka ( ale zużył do tego 6 jajek) Wg mnie odp. 6 Ale to zagmatwane, dobrze, że już nie chodzę do szkoły - nie spałabym całą noc, myśląc o tych jajkach W tym rozwiązaniu widzę słabość, bo jeśli było 10 jajek (co nie jest przedmiotem zadania), a Jacek zużyłby sześć - to zostaje cztery, a nie pięć jajek. . Jak to dobrze, że trzecią klasę mamy w większości, już za sobą...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Dokładnej treści nie pamiętam, ale mogę podać, jak wróci ze szkoły.
Ja juz sie nie bawie,nie widze potrzeby udowadniac cos komus,kto i tak nie przyjmie mojego rozwiazania ,choc jest dobre ,tylko dlatego,ze to ja rozwiazałam Poza tym maluje swój portret (jak namaluje to wrzuce link)-to takie ćwiczonko przed malowaniem wiekszego portretu
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Ale ja przyjmuję, pod warunkiem, że rozwiązanie jest prawdziwe
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ale ja przyjmuję, pod warunkiem, że rozwiązanie jest prawdziwe Tylko nie mów,że masz jeszcze wątpliwości czy to 4,czy 6
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
No wiesz...zawsze mozesz ułozyć rownanie ,którym dowiedziesz swojej racji
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
I to jest piękne!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
I to jest piękne! Pewnie,ze piekne,bo dowiodłam,ze to ja mam racje układając równanie,a nie pisaniem o tym,gdzie była połowka jajka ,czy w lodówce,czy moze już smierdząca pod "jakom szafkom"
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Właśnie ta połowa jajka zasiała u mnie wątpliwość - dlatego trzy jajka, a nie sześć ...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Właśnie ta połowa jajka zasiała u mnie wątpliwość - dlatego trzy jajka, a nie sześć ...
To moze ułóż równanie,do tych Twoich trzech jajek.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
A czy wszystko trzeba wyrażać w równanniach?. Życie byłoby nudne! . Choć przyznaję - uogólniając - parzyście żyje się przeważnie lepiej
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ja Was w sumie rozumiem,ze nie mozecie przyjąc mojego rozwiązania Kiedyś ,kiedy chodziłam do podstawówki,pan dyrektor,z ktorym mialam matematyke zadał zadanie domowe. Rozwiazałam je z pomocą wujka,bo było trudne. Nazajutrz poszłam do szkoły i pan dyrektor postanowił,ze bedziemy rozwiazywac zadania domowe na tablicy. Jednak tego zadania ,które ja miałam rozwiazane nikt nie mógł rozwiazać. Zgłaszałam sie do tablicy ,no ale na próżno...ani nie miałam mamy matematyczki itd.,jak moja kolezanka z klasy,wiec nie byłam bardzo wiarygdna. NIc z tego-nie rozwiazaliśmy tego zadanka. Znów nazajutrz przyszlismy do szkoły i pan dytektor poprosił mnie tym razem do tablicy-i wreszcie zadanie zostało rozwiazane. Na szczescie w kolejnych latach matematyke miałam z panią matematyczką,która przepieknie prowadziła lekcje i która pomimo tego,ze nie miałam mamy matematyczki ,doceniła to co umiałam Widze,ze na Forum,jest podobnie Pono nie odzywiam sie optymalnie,to racji miec nie moge A teraz mam brata ,który własnie robi doktorat z fizyki i nie jest optymalny Papa!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A czy wszystko trzeba wyrażać w równanniach?.
Oczywiscie,ze nie wszystko,ale jest mowa o zadaniu matematycznym,a to juz mozna wyrazic równaniem
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A poza tym,gdybym nie miała racji,to co by tutaj sie juz działo Juz widze Krysieńke Opty i Sławusia z ich wyzwiskami,a tutaj cisza Cisza jak makiem zasiał W sumie dziwie sie,ze jakos nie angazują sie w to zadanie,wszak mają takie bystre umysła
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Edyta! nie prowokuj, nie prowokuj, bo ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|