forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-13, 08:12:00

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
669402 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 33 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: Magdalutek
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Szkolna edukacja :)
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 87 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Szkolna edukacja :)  (Przeczytany 620673 razy)
Edyta
Go

Email
Odp: Szkolna edukacja :)
« Odpowiedz #380 : 2009-01-06, 18:06:39 »

Michal.A jak Ty sądzisz? 4,5,czy 6?
Tak szczerze?  Cool

Nie ważne co sądzę...

W sumie racja  Cool Po co mi to wiedziec...  Cool Razz   

A propo szkoły ;
Zaczyna sie "Róbta co chceta"  Cool
Oczywista oczywistość,ze znów dzień wolny od nauki i oczywista dzieci "muszom" przyjsc ubrane na czerwono-zółto .
Ktos wreszcie musi im powiedziec,ze trza z tym skończyc  Cool
michal
Go

Email
« Odpowiedz #381 : 2009-01-06, 18:16:56 »

Czymże byłoby życie bez prowokacji?  Cool

tym samym, czym życie bez prokreacji Cool
toan
Go

Email
« Odpowiedz #382 : 2009-01-06, 18:24:39 »

...z tymi słupami...

to przebieg zmienności funkcji równania kwadratowego, ale szczerze - dawno się w te klocki nie bawiłem...   Neutral
Na dziś - trzecia klasa z matmy mi jeszcze wystarcza  Wink
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #383 : 2009-01-06, 19:23:16 »

Na dziś - trzecia klasa z matmy mi jeszcze wystarcza  Wink

No to masz jeszcze to;

Nurek zauwazył płynące wieloryby.
Było ich mniej niz 15.Niezaleznie od tego jak nurek ustawił je w mysli;dwójkami,trójkami,czy czwórkami-zawsze jeden wieloryb płynął sam.
Ile wielorybów zauwazył nurek?
Wykonaj rysunek pomocniczy.

Ustawiaj wieloryby ;

parami                        trójkami                 czwórkami

To z kasiazki z III klasy .
toan
Go

Email
« Odpowiedz #384 : 2009-01-06, 19:31:14 »

To będzie tuzin i jedna sztuka, albo mendel minus dwie Wink
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #385 : 2009-01-06, 19:36:40 »

Nie zastanawialam sie szczerze mówiąc . Czytam inne rzeczy  Cool
Mineła mi fala ,kiedy wczuwałam sie w "kangurki"  Razz
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #386 : 2009-01-06, 19:39:23 »

A czy Twój Krzyś ma ksiązki z "Wesołej Szkoły"?
toan
Go

Email
« Odpowiedz #387 : 2009-01-06, 19:42:29 »

No strach pomyśleć, jaki będę ewentualnie rozwinięty, jak Krzysiek będzie pisał maturę! Shocked
Ale pewnie też się prędzej zniechęcę - ostatecznie dla mnie najważniejsza z matematyki jest PROPORCJA Wink

Nie wiem, bo nie przynosi do domu książek, ale się zaraz zapytam.
toan
Go

Email
« Odpowiedz #388 : 2009-01-06, 19:45:02 »

"Wesoła szkoła" i "Z ekoludkiem w szkole".
michal
Go

Email
« Odpowiedz #389 : 2009-01-06, 19:53:57 »

Matematyka na YT
http://www.youtube.com/watch?v=avDxWrdbjws

PS. Czy może być 4 > 5? może: cztery > pięć
toan
Go

Email
« Odpowiedz #390 : 2009-01-06, 19:58:47 »

Laughing - w samej rzeczy, w rzeczy samej.  Wink
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #391 : 2009-01-06, 20:18:43 »

"Wesoła szkoła" i "Z ekoludkiem w szkole".

No.To tam juz są zadania z Kangurkiem dla chetnych  Smile W III kl. też są -córka ma te same książki.
Opal
Go

Email
« Odpowiedz #392 : 2009-01-06, 21:26:27 »

Czytam, że wy dzisiaj głównie zajmujecie się cudzymi jajkami i obcą lodówką Laughing Ja miałam parę jajek w lodówce i kupiłam dzisiaj 70 jajek - to ile mam teraz?
Oprócz tego zadania na przyrost jednej szarej komórki Wink miałam bardzo pracowity dzień, a po pracy - dla odprężenia ugotowałam bigos z różnymi mięsiwami Smile z koncentratem pomidorowym własnego wyrobu, ugotowałam też 2 kg wędlin w szynkowarze (golonka zmielona z czosnkiem polskim, moimi ulubionymi przyprawami, wcześniej 3 dni peklowana i karkówka krojona w kosteczkę bez czosnku, też z odpowiednimi przyprawami). Do wędlin zamiast żelatyny poszedł dodatek wywaru (koncentratu) z gotowanych golonek i drapek. Dzisiaj też gotowałam 9 l garnek kolanek tylnich z włoszczyzną- mniam Laughing a tłuszcz z wywaru poszedł dodatkowo na okraszenie bigosu, który zresztą z grzybami własnego zbioru zapełnił mieszkanie niesamowitym aromatem Wink Potem tylko prasowanie ciuszkow na jutro, kąpiel i można teraz chwilę poczytać Laughing Nie, chyba jednak jeszcze godzinkę poświęcę na jakąś pracę twórczą. No to do jutra kochani i do kolejnych miłych chwil.
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #393 : 2009-01-06, 21:31:44 »

No widzisz Opal ile zrobiłaś?  Very Happy
A mnie zeszło na tłumaczeniu zadania ,z tego wszystkiego namalowałam tylko jedno oko,a drugie "zarysowałam" i wlosy ,obiadu nie licze,ale chyba powinnam troche jednak serca wkładać,bo trapia mnie wyrzuty sumienia,po rozmowie z Ciocią o wkładaniu serca w gotowanie  Confused ,zaprowadzeniu dzieci do szkoły i przyprowadzeniu,sprawdeniu zadań domowych,kolacji i położeniu dzieci do łóżek,no i jeszcze sama sie musze ułozyc do łóżeczka koło meża rzecz naturalna  Cool ,a zimno jest,to trza sie ogrzać  Cool Razz
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #394 : 2009-01-06, 21:35:17 »

Dzisiaj też gotowałam 9 l garnek kolanek tylnich z włoszczyzną- mniam Laughing
Ło jejku! Ales mi smaka narobiła niesamowitego  Smile
Szkoda,ze sie nie da jakos przesłaś wirtualnie,bo bym Cie poprosiła  Smile
Opal
Go

Email
« Odpowiedz #395 : 2009-01-06, 22:07:36 »

No widzisz Opal ile zrobiłaś? Very Happy
A mnie zeszło na tłumaczeniu zadania ,z tego wszystkiego namalowałam tylko jedno oko,a drugie "zarysowałam" i wlosy ,obiadu nie licze,ale chyba powinnam troche jednak serca wkładać,bo trapia mnie wyrzuty sumienia,po rozmowie z Ciocią o wkładaniu serca w gotowanie Confused ,zaprowadzeniu dzieci do szkoły i przyprowadzeniu,sprawdeniu zadań domowych,kolacji i położeniu dzieci do łóżek,no i jeszcze sama sie musze ułozyc do łóżeczka koło meża rzecz naturalna Cool ,a zimno jest,to trza sie ogrzać Cool Razz

Oj zimno, zimno. U mnie było około -20 stopni. Samochód na zewnątrz nie szło dobrze oskrobać, całe szczęście że ten z garażu był w lepszym stanie, więc do pracy jakoś dotarłam. Moi synowie już układają się sami do łóżek i to najlepiej obok swoich dziewczyn. Ja też się ułożę niedługo koło męża - dla ogrzania - rzecz naturalna Wink

Dzisiaj też gotowałam 9 l garnek kolanek tylnich z włoszczyzną- mniam Laughing
Ło jejku! Ales mi smaka narobiła niesamowitego Smile
Szkoda,ze sie nie da jakos przesłać wirtualnie,bo bym Cie poprosiła Smile

Ja też najbardziej lubię te kolanka i ślinka się zbiera na samą myśl o nich. Wpadnij na ciepły posiłek, to sobie razem przegryziemy co nieco Wink i popijemy gęstego wywaru. Te zapachy smażonego mięsa, cudownego, wytapianego tłuszczu.... Matko kochana, uciekam, bo jeszcze mi przyjdzie do głowy coś zjeść o tej porze - hahahaha. Jutro czas na pieczenie ciasteczek maślanych i chleba białkowego, ale to tylko półtorej godziny pracy. Może jeszcze podgardle podsmażę Smile - jutro, teraz już - DOBRANOC.
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #396 : 2009-01-06, 22:11:16 »

Ja też najbardziej lubię te kolanka i ślinka się zbiera na samą myśl o nich. Wpadnij na ciepły posiłek, to sobie razem przegryziemy co nieco Wink i popijemy gęstego wywaru. Te zapachy smażonego mięsa, cudownego, wytapianego tłuszczu.... Matko kochana, uciekam, bo jeszcze mi przyjdzie do głowy coś zjeść o tej porze - hahahaha. Jutro czas na pieczenie ciasteczek maślanych i chleba białkowego, ale to tylko półtorej godziny pracy. Może jeszcze podgardle podsmażę Smile - jutro, teraz już - DOBRANOC.

Nie no! ślinka mi leci na sama myśl  Very Happy
michal
Go

Email
« Odpowiedz #397 : 2009-01-10, 18:48:12 »

Rownania z jedna niewiadoma sie klaniaja---program pierwszej polowy stkoly podstawowej--czy wszyscy tacy niedouczeni?

Problem polega na tym, że w tym zadaniu niewiadomą jest nie tylko ilość jajek, ale również treść zadania, bo nie jest ona podana jednoznacznie.
michal
Go

Email
« Odpowiedz #398 : 2009-01-10, 19:05:24 »

...z tymi słupami...

to przebieg zmienności funkcji równania kwadratowego, ale szczerze - dawno się w te klocki nie bawiłem...   Neutral

Wystarczy podzielić długość sznurka przez dwa, dodać żądaną wysokość nad poziomem gruntu i porównać z wysokością słupów -- wychodzi, że są równe. Prawidłowe wnioski każdy sam wyciągnie. Z użyciem równania kwadratowego nie można liczyć.
admin
Go

Email
« Odpowiedz #399 : 2009-04-15, 16:17:26 »

Czy znacie wyniki IV Edycji MATEMATYCZNYCH MISTRZOSTW POLSKI DZIECI I MŁODZIEŻY „KWADRATURA KOŁA” dla Szkół Podstawowych kl. 2?
 Są podane tu: http://www.sciezki.com/wyniki.pdf -   Shocked
Dziś wnuczek sprawił wielką radość Dziadkowi!  Very Happy
Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 87 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.042 sekund z 17 zapytaniami.