Autor
|
Wtek: Szkolna edukacja :) (Przeczytany 620673 razy)
|
Edyta
Go
|
Michal.A jak Ty sądzisz? 4,5,czy 6? Tak szczerze? Nie ważne co sądzę... W sumie racja Po co mi to wiedziec... A propo szkoły ; Zaczyna sie "Róbta co chceta" Oczywista oczywistość,ze znów dzień wolny od nauki i oczywista dzieci "muszom" przyjsc ubrane na czerwono-zółto . Ktos wreszcie musi im powiedziec,ze trza z tym skończyc
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Czymże byłoby życie bez prowokacji? tym samym, czym życie bez prokreacji
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
...z tymi słupami... to przebieg zmienności funkcji równania kwadratowego, ale szczerze - dawno się w te klocki nie bawiłem... Na dziś - trzecia klasa z matmy mi jeszcze wystarcza
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Na dziś - trzecia klasa z matmy mi jeszcze wystarcza No to masz jeszcze to; Nurek zauwazył płynące wieloryby. Było ich mniej niz 15.Niezaleznie od tego jak nurek ustawił je w mysli;dwójkami,trójkami,czy czwórkami-zawsze jeden wieloryb płynął sam. Ile wielorybów zauwazył nurek? Wykonaj rysunek pomocniczy. Ustawiaj wieloryby ; parami trójkami czwórkami To z kasiazki z III klasy .
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
To będzie tuzin i jedna sztuka, albo mendel minus dwie
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Nie zastanawialam sie szczerze mówiąc . Czytam inne rzeczy Mineła mi fala ,kiedy wczuwałam sie w "kangurki"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A czy Twój Krzyś ma ksiązki z "Wesołej Szkoły"?
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
No strach pomyśleć, jaki będę ewentualnie rozwinięty, jak Krzysiek będzie pisał maturę! Ale pewnie też się prędzej zniechęcę - ostatecznie dla mnie najważniejsza z matematyki jest PROPORCJA Nie wiem, bo nie przynosi do domu książek, ale się zaraz zapytam.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
"Wesoła szkoła" i "Z ekoludkiem w szkole".
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
"Wesoła szkoła" i "Z ekoludkiem w szkole".
No.To tam juz są zadania z Kangurkiem dla chetnych W III kl. też są -córka ma te same książki.
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Czytam, że wy dzisiaj głównie zajmujecie się cudzymi jajkami i obcą lodówką Ja miałam parę jajek w lodówce i kupiłam dzisiaj 70 jajek - to ile mam teraz? Oprócz tego zadania na przyrost jednej szarej komórki miałam bardzo pracowity dzień, a po pracy - dla odprężenia ugotowałam bigos z różnymi mięsiwami z koncentratem pomidorowym własnego wyrobu, ugotowałam też 2 kg wędlin w szynkowarze (golonka zmielona z czosnkiem polskim, moimi ulubionymi przyprawami, wcześniej 3 dni peklowana i karkówka krojona w kosteczkę bez czosnku, też z odpowiednimi przyprawami). Do wędlin zamiast żelatyny poszedł dodatek wywaru (koncentratu) z gotowanych golonek i drapek. Dzisiaj też gotowałam 9 l garnek kolanek tylnich z włoszczyzną- mniam a tłuszcz z wywaru poszedł dodatkowo na okraszenie bigosu, który zresztą z grzybami własnego zbioru zapełnił mieszkanie niesamowitym aromatem Potem tylko prasowanie ciuszkow na jutro, kąpiel i można teraz chwilę poczytać Nie, chyba jednak jeszcze godzinkę poświęcę na jakąś pracę twórczą. No to do jutra kochani i do kolejnych miłych chwil.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
No widzisz Opal ile zrobiłaś? A mnie zeszło na tłumaczeniu zadania ,z tego wszystkiego namalowałam tylko jedno oko,a drugie "zarysowałam" i wlosy ,obiadu nie licze,ale chyba powinnam troche jednak serca wkładać,bo trapia mnie wyrzuty sumienia,po rozmowie z Ciocią o wkładaniu serca w gotowanie ,zaprowadzeniu dzieci do szkoły i przyprowadzeniu,sprawdeniu zadań domowych,kolacji i położeniu dzieci do łóżek,no i jeszcze sama sie musze ułozyc do łóżeczka koło meża rzecz naturalna ,a zimno jest,to trza sie ogrzać
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Dzisiaj też gotowałam 9 l garnek kolanek tylnich z włoszczyzną- mniam Ło jejku! Ales mi smaka narobiła niesamowitego Szkoda,ze sie nie da jakos przesłaś wirtualnie,bo bym Cie poprosiła
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
No widzisz Opal ile zrobiłaś? A mnie zeszło na tłumaczeniu zadania ,z tego wszystkiego namalowałam tylko jedno oko,a drugie "zarysowałam" i wlosy ,obiadu nie licze,ale chyba powinnam troche jednak serca wkładać,bo trapia mnie wyrzuty sumienia,po rozmowie z Ciocią o wkładaniu serca w gotowanie ,zaprowadzeniu dzieci do szkoły i przyprowadzeniu,sprawdeniu zadań domowych,kolacji i położeniu dzieci do łóżek,no i jeszcze sama sie musze ułozyc do łóżeczka koło meża rzecz naturalna ,a zimno jest,to trza sie ogrzać Oj zimno, zimno. U mnie było około -20 stopni. Samochód na zewnątrz nie szło dobrze oskrobać, całe szczęście że ten z garażu był w lepszym stanie, więc do pracy jakoś dotarłam. Moi synowie już układają się sami do łóżek i to najlepiej obok swoich dziewczyn. Ja też się ułożę niedługo koło męża - dla ogrzania - rzecz naturalna Dzisiaj też gotowałam 9 l garnek kolanek tylnich z włoszczyzną- mniam Ło jejku! Ales mi smaka narobiła niesamowitego Szkoda,ze sie nie da jakos przesłać wirtualnie,bo bym Cie poprosiła Ja też najbardziej lubię te kolanka i ślinka się zbiera na samą myśl o nich. Wpadnij na ciepły posiłek, to sobie razem przegryziemy co nieco i popijemy gęstego wywaru. Te zapachy smażonego mięsa, cudownego, wytapianego tłuszczu.... Matko kochana, uciekam, bo jeszcze mi przyjdzie do głowy coś zjeść o tej porze - hahahaha. Jutro czas na pieczenie ciasteczek maślanych i chleba białkowego, ale to tylko półtorej godziny pracy. Może jeszcze podgardle podsmażę - jutro, teraz już - DOBRANOC.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ja też najbardziej lubię te kolanka i ślinka się zbiera na samą myśl o nich. Wpadnij na ciepły posiłek, to sobie razem przegryziemy co nieco i popijemy gęstego wywaru. Te zapachy smażonego mięsa, cudownego, wytapianego tłuszczu.... Matko kochana, uciekam, bo jeszcze mi przyjdzie do głowy coś zjeść o tej porze - hahahaha. Jutro czas na pieczenie ciasteczek maślanych i chleba białkowego, ale to tylko półtorej godziny pracy. Może jeszcze podgardle podsmażę - jutro, teraz już - DOBRANOC. Nie no! ślinka mi leci na sama myśl
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Rownania z jedna niewiadoma sie klaniaja---program pierwszej polowy stkoly podstawowej--czy wszyscy tacy niedouczeni?
Problem polega na tym, że w tym zadaniu niewiadomą jest nie tylko ilość jajek, ale również treść zadania, bo nie jest ona podana jednoznacznie.
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
...z tymi słupami... to przebieg zmienności funkcji równania kwadratowego, ale szczerze - dawno się w te klocki nie bawiłem... Wystarczy podzielić długość sznurka przez dwa, dodać żądaną wysokość nad poziomem gruntu i porównać z wysokością słupów -- wychodzi, że są równe. Prawidłowe wnioski każdy sam wyciągnie. Z użyciem równania kwadratowego nie można liczyć.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Czy znacie wyniki IV Edycji MATEMATYCZNYCH MISTRZOSTW POLSKI DZIECI I MŁODZIEŻY „KWADRATURA KOŁA” dla Szkół Podstawowych kl. 2? Są podane tu: http://www.sciezki.com/wyniki.pdf - Dziś wnuczek sprawił wielką radość Dziadkowi!
|
|
|
|
|
|
|
|
|