renia
|
Ale jak fajnie dostawać gratulacje za kogoś.. dzięki Wiem, że on jest dobry na tle klasy i jeszcze szkoły też, ale w międzyszkolnych nie spodziewam się u niego sukcesu - jednak niech próbuje - udział też jest wyróżnieniem..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Pewnie. Ale zanim co, może potrenować zadanka. Już rozumie, jak ważny jest trening , Ty masz Mu to przypominać, nie machalnie, w rozmowie Jeśli mogę...
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Może można sprawę potraktować na tyle poważnie, żeby o niej porozmawiać przy stole w szerszym gronie rodzinnym w celu zaplanowania z Oliwierem strategii?
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zdolne dzieciaki. Mogłyby zabezpieczyć Ziemię przed przebiegunowaniem..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Reniu, pokaż to dzieciom , to inspirujące może być, nie tylko w tej jednej dziedzinie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Najmłodszego syna temat zainteresował. On już przed pójściem do szkoły potrafił wymienić wszystkie planety naszego układu. Interesuje się ruchem gwiazd, a jeszcze bardziej ruchem piłki..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No i tak jest. Przekonałam się w praktyce, że cześć osób po maturze nie zna tabliczki mnożenia. Nauczyciele muszą szybko "jechać" z materiałem, chociaż nie wszyscy uczniowie nadążają...a braki sami raczej nie nadrobią, tylko brną w dół..
Dzisiaj mój najmłodszy syn będzie "robił za testera" gier matematycznych w Gdańsku. Mama jego klasowego kolegi poprosiła go o to, bo jest autorką tych gier i potrzebowała uczniów z znajomością matematyki na poziomie klasy czwartej..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Do czwartej klasy to Oli chyba dopiero pójdzie Dobrze pamiętam? Będzie miał niebanalną rozrywkę w nowej dla siebie roli.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak dopiero pójdzie. A co tam będzie z tym testowaniem, to nie mam pojęcia - dopiero wczoraj się dowiedzieliśmy..
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Zadaję sobie pytanie;po co są książki ćwiczeń do plastyki? I to jeszcze nie jeden rodzaj do jednej konkretnej klasy,a kilka .Czy ćwiczeniem nie może być po prostu kartka z bloku,ołówek i przypuśćmy własna dłoń?
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
No i czemu jest tyle rodzajów książek do jednej klasy? Matematyk jest kilka,historii kilka,języka polskiego kilka i tak ze wszystkich przedmiotów jest. Kurcze,miałam też nadzieję,że przerobią te gimnazja znów na szkoły podstawowe,zanim moja starsza córka pójdzie do gimnazjum,ale widzę ,że nie szykuje się nic takiego.Szkoda.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak się nie wie o co chodzi, to zawsze chodzi.....Różne książki w różnych klasach, żeby jedne dzieciaki po drugich nie mogły nosić tych samych. Co chwilę są książki z napisem "Wydanie nowe'' i już stare jest nieważne..i biznes się kreci..rodzice płacą i płaczą...
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Tak,oczywiście,znam to,nowe wydanie i takie tam.Tu właśnie chodzi o kasę i o ogłupienie polskiego narodu,chyba.Czemu ludzie się temu nie przeciwstawiają,tylko płyną tak ze wszystkim,z prądem? Ja bym się chętnie przeciwstawiła,ale sama co ja zdziałam ?
|
|
|
|
|
|
|
|