Autor
|
Wtek: Szkolna edukacja :) (Przeczytany 620983 razy)
|
Radzio
Go
|
Super Gratuluję całej trójce.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dziękuję w imieniu dwójki...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Gratulacje - świetne wyniki...po Mamie, ma sie rozumiec
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
...ale za to jak wysoko poprezczka ustawiona, a bedzie jeszcze wyżej!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... nie wiem czy nie za wysoko... ale uważam, że lepiej próbować i ewentualnie nie ukończyć, niż w ogóle nie próbować. Ważne, że mam na to warunki zewnętrzne sprzyjające... czas i wsparcie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Gratulacje dla rodziców, a dla Syna zasłużone Wakacje! - nareszcie
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
On zapowiada , że w liceum to będzie się uczył tylko tego co go interesuje czyli biologia, chemia , fizyka, angielski, rosyjski. A reszta go nie interesuje. W sumie tak powinno być. Uczniowe powinni zapisywać się na zajęcie, kt ich interesują. A tak to, strata czasu i pieniążków (na podręczniki)
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Młody kieruje sie pragmatyzmem, ale szkoła niekoniecznie. Będzie też rozliczany m.in z wiedzy o społeczeństwie , które to zagadnienia go póki co nie interesują. Ale najpierw niech się dostanie do liceum z początku rankingów. Jako drugie wybrał Lelewela a trzecie J.Dąbrowskiego ( co ja jestem jego absolwentką, ale za moich czasów wyżej stało w rankingach).
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dasna, gratuluję Wam i Waszemu synowi... obojętnie do jakiego liceum się dostanie i tak jest pięknie...to już chyba jest regułą, że dzieci Optymalnych uczą się bardzo dobrze, chociaż same jeszcze opotymalne tak do końca nie są...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sorry, nie powinnam uogólniać, część dzieciaków na pewno jest Optymalnych....
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A wegług wegetarian, to jedyne i najmądrzejsze dzieci, to te co nie jedzą mięsa, bo od mięsa się głupieje!
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Gratulacje dzieciom i rodzicom
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Serdecznie dziękuje. Staram się jak mogę , żeby Młodemu "wcisnąć" jak najwięcej smalcu, żółtek, śmietany i tłumaczę, że tym sposobem będzie przy mniejszym wysiłku osiągał lepsze rezultaty. Niestety on je , tak jak je. Ale wczoraj jak mu walnęłam kakao na śmietanie to i rano wypił.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Uff, no Młody już w liceum. Niestety nie w tym co chciał a we Fredrze , ale dobrze jest. Fredro tez klasyfikowany jest w rankingu warszawskim. Najwyżej w rankingu Staszic, Władysław IV , Batory i właśnie Poniatówka to głównie olimpijczycy i ze średnia 6 albo 5,75. Ale i tak zadzwonili do mnie z fredry , że go przyjmują , bo chcą najlepszych. Będzie ich 8 chłopaków , reszta dziewczyny. Ze sportów wybrał basen , a języki , angielski (to pikuś) i niestety będzie kontynuował niemiecki a bardzo nie chciał. Cóż nawet nie mają do rosyjskiego nauczyciela. Ale pozabieram go na Ukraine to się nauczy. Dodatkowo będzie się uczył łaciny. Fajnie, bo ja wspominam wesoło ten przedmiot, odmianę pulchra puella i schola publica przerabialiśmy na puella publica albo domus publicus a łacinniczka się wściekała.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No to pogratuluj Twojemu młodemu chłopcu z gitarą... Rodzice mogą być z niego dumni...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Uff, no Młody już w liceum. A nie mógł poczekać do września, tylko od zaraz już w tym liceum?
|
|
|
|
|
|
|
|
|