Dasna
Go
|
No to pogratuluj Twojemu młodemu chłopcu z gitarą... Rodzice mogą być z niego dumni... Dziękuję, jesteśmy bardzo dumni.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to dobrze! Bo już myślałem, że...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dasna, egzaminów żadnych nie ma do liceum? Liczy się średnia z półrocza trzeciej klasy gimnazjum czy ze świadectwa? (za rok mnie to czeka, a raczej moją córkę )...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najwyżej w rankingu Staszic, Władysław IV , Batory i właśnie Poniatówka to głównie olimpijczycy ... To nie zasługa szkoły, ale głównie tych, co już się wykazali w olimpiadach. A, że trafiają do "renomowanej" szkoły, to pracują na jej renomę.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W tych renomowanych kadra nauczycielska też z reguły jest lepsza - co by nie mówić
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dasna, egzaminów żadnych nie ma do liceum? Liczy się średnia z półrocza trzeciej klasy gimnazjum czy ze świadectwa? (za rok mnie to czeka, a raczej moją córkę )... Reniu teraz jest pierwszy rok po nowemu. Liczy się średnia ocen nie tylko z trzeciej gimnazjum , bo niektóre przedmioty jak informatyka kończą się w drugiej. Jest to wszystko przeliczane na punkty w/g współczynnika. Liczą się także poszczególne oceny z przedmiotów. 6 - tyle i tyle pkt , 5 -tyle i tyle pkt. i tak dalej. Następnie liczy się egzamin końcowy z gimnazjum pisany ze wszystkich przedmiotów przeliczany też na pkt.Dodatkowo są pkt. za działalność społ. za.... nie pamiętam wszystkiego.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Lepsza kadra, lepsi uczniowie i samo wychodzi... Wszystko ma znaczenie. No i co by nie mówić jednak w dużych miastach kadra jest na wyższym poziomie , bo zwyczajnie mają profity.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tak. Poniatowski 164 pkt. a Młody miał 148 i kicha. Zawalił to czego nie lubi (historia i WOS) z kolei do Fredry się dostał , a były 2 wolne miejsca w klasie biol-chem.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Biol-chem jest fajne, jak się lubi.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Lubi. I to najważniejsze. Tylko zapomina , ze te nielubiane tez liczą się do średniej. No i to, że dostał się może nie do wymarzonego liceum z czołówki rankingu , ale do dobrego , na przyzwoitym poziomie. Na studia i tak musi zdawać egzaminy , no chyba , że wygra jakieś olimpiady. zobaczymy.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
A nie , jestem nie w kursie. Zniesiono egzaminy na studia. Decyduje wynik matury.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dasna, egzaminów żadnych nie ma do liceum? Liczy się średnia z półrocza trzeciej klasy gimnazjum czy ze świadectwa? (za rok mnie to czeka, a raczej moją córkę )... Reniu teraz jest pierwszy rok po nowemu. Liczy się średnia ocen nie tylko z trzeciej gimnazjum , bo niektóre przedmioty jak informatyka kończą się w drugiej. Jest to wszystko przeliczane na punkty w/g współczynnika. Liczą się także poszczególne oceny z przedmiotów. 6 - tyle i tyle pkt , 5 -tyle i tyle pkt. i tak dalej. Następnie liczy się egzamin końcowy z gimnazjum pisany ze wszystkich przedmiotów przeliczany też na pkt.Dodatkowo są pkt. za działalność społ. za.... nie pamiętam wszystkiego. Namieszali, że hej... Za moich czasów liczyła się tylko średnia z półrocza ósmej klasy. Dołączenie świadectwa było tylko formalnością. To były czasy...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Namieszali, że hej... A ja myślałem, że magistra się uczy do jutrzejszej obrony i dlatego milczy na Forum!
|
|
|
|
|
|
|
|
|