|
renia
|
Szybko zleci i znowu będą wakacje...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
optymalna2008
Go
|
Sześciolatek nie nadaje się do obowiązku szkolnego, niezależnie co na ten temat mówią "experci". Ja mojego syna w wieku 6 lat wysłałam do oddziału zerówkowego w szkole, uważałam, że to najlepsze rozwiązanie. Etap przejściowy między przedszkolem a obowiązkiem siedzenia 45 min. w ławce. W zerówce szkolnej jeszcze sie nie uczyli tak jak w pierwszej klasie ale syn miał już zarys tego jak wygląda szkoła. Dzisiaj zaczyna pierwszą klase i nie boje sie, że będzie "sie gubił" w szkole bo wie już jak to wszystko wygląda.
|
|
|
|
|
|
|
optymalna2008
Go
|
Nasz wnuczek też... Ale przedszkole fajne jest - takie beztroskie, a jednocześnie zachowania w grupie uczy Mój syn poszedł do przedszkola w wieku 3 lat i nie żałowałam tego bo zauważyłam po jakimś czasie, że zrobił sie bardziej rozmowny, kontaktowy. Przedszkole miało na niego bardzo pozytywny wpływ.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jest państwo kościelne?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ściana płaczu...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie no, to jeszcze słowiański kraj, chyba?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A co pisze w Konstytucji?
Art. 25.
"Kościoły i inne związki wyznaniowe są równouprawnione. Władze publiczne w Rzeczypospolitej Polskiej zachowują bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym".
I gdzie tutaj jest bezstronność?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to Konkordat, a nie konstytucja reguluje te sprawy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To nam już praw i obowiązków nie wyznacza Konstytucja tylko Konkordat?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jest moja prywatna sprawa...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jestem dumny z mojego dziecka Poszliśmy wszyscy razem, szatnia, sala zabaw, a moja córka mówi, żebyśmy już poszli do domu, bo fajne książeczki i puzzle stoją na półce I tyle. Bez łez, drżącej brody i smutnych oczu. Pewnie jak się ogarnie za parę dni, to da czadu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|