forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-15, 05:47:35

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
669462 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Szkolna edukacja :)
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 87 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Szkolna edukacja :)  (Przeczytany 621315 razy)
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72186

Odp: Szkolna edukacja :)
« Odpowiedz #860 : 2013-09-04, 15:05:21 »

Nasz bohater mały znowu się rozpłakał w przedszkolu, bo nie chciał iść do domu... Confused Laughing

administ
Go

Email
« Odpowiedz #861 : 2013-09-04, 15:11:31 »

No, to już jakiś syndrom się chyba mu rozwinął!  Wink  Laughing
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72186

« Odpowiedz #862 : 2013-09-04, 15:13:50 »

Jest to dla niego duża zmiana, ale polubił przedszkole. Pewnie się sytuacja ustabilizuje i jego emocje też...

administ
Go

Email
« Odpowiedz #863 : 2013-09-04, 15:14:56 »

Miejmy nadzieję, że tak będzie!  Very Happy
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41592

« Odpowiedz #864 : 2013-09-04, 15:22:46 »

Moja mała już okrzepła.
Dziś mówi: z rodzicami fajniej, ale jak już muszę być w przedszkolu, to robię fajne rzeczy.
Tylko to jedzenie, jakieś musli, mleko, chleb, soczki, herbatka, danonki...
administ
Go

Email
« Odpowiedz #865 : 2013-09-04, 15:28:04 »

I bardzo dobrze, same zuchy, jak widać z relacji.  Very Happy
Blackend
Hero Member
wiadomoci: 57126

« Odpowiedz #866 : 2013-09-04, 16:14:34 »

Bo przedszkole uczy, bawi nas, bo w przedszkolu miło płynie czas.  Very Happy
Jazzman
Go

Email
« Odpowiedz #867 : 2013-09-24, 08:17:47 »

Moja mała już okrzepła.
Dziś mówi: z rodzicami fajniej, ale jak już muszę być w przedszkolu, to robię fajne rzeczy.

Jak sobie radzicie z tymi trutkami dla mas? Mój Franek też od września do przedszkola chodzi i już od pierwszych dni jelita mu grają, katar leci...
Rodzinę to mogę opieprzyć, że mi dziecko trują, ale panią przedszkolanki nie wypada Confused
Zastanawiam się, jak tu skombinować papier na gluten bez wykonywania żadnych badań... bo a nuż by nie wyszły...
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #868 : 2013-09-24, 08:32:32 »

Moja mała już okrzepła.

Jak sobie radzicie z tymi trutkami dla mas? Mój Franek też od września do przedszkola chodzi i już od pierwszych dni jelita mu grają, katar leci...
Rodzinę to mogę opieprzyć, że mi dziecko trują, ale panią przedszkolanki nie wypada Confused
Zastanawiam się, jak tu skombinować papier na gluten bez wykonywania żadnych badań... bo a nuż by nie wyszły...
U mnie najgorszy syf jest na podwieczorek.
Zabieramy dzieciaka przed.
Na śniadanie i obiad są potrawy i napoje z przedszkolnej kuchni, więc stosunkowo nieźle.
Córka pije tylko wodę i zup na mleku nie jada, próbuje tylko, wiem, bo panie się o jej zdrowie niepokoją  Laughing
Ja nie robię na razie nic.
Blackend
Hero Member

« Odpowiedz #869 : 2013-09-24, 09:05:35 »

U nas mała do przedszkola szła zawsze po śniadaniu. Obiad jadła na miejscu, a podwieczorkowych ciast nie jadała, bo jej nie smakowało. Pamiętam jak nam panie te ciasteczka zapakowane w woreczek dawały  Laughing Wszelakich zupek mlecznych z płatkami kukurydzianymi i temu podobnych nie dostawała, bo powiedzieliśmy, że jest uczulona na mleko Wink Ogólnie da się to pogodzić, ale najlepiej gdyby Mama mogła być w tym czasie w domu i nie pracować, a dzieci posyłać do przedszkola bez wyżywienia, wiem że są takie opcje.
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #870 : 2013-09-24, 09:13:18 »

U nas mała do przedszkola szła zawsze po śniadaniu. Obiad jadła na miejscu, a podwieczorkowych ciast nie jadała, bo jej nie smakowało. Pamiętam jak nam panie te ciasteczka zapakowane w woreczek dawały  Laughing Wszelakich zupek mlecznych z płatkami kukurydzianymi i temu podobnych nie dostawała, bo powiedzieliśmy, że jest uczulona na mleko Wink Ogólnie da się to pogodzić, ale najlepiej gdyby Mama mogła być w tym czasie w domu i nie pracować, a dzieci posyłać do przedszkola bez wyżywienia, wiem że są takie opcje.
Są, ale na przykład my nie chcemy, by nasza jadła zdrowiej, tylko dlatego, że jej nie dają.
Chcemy, by rozumiała sama, co jest ok, a co nie.
Więc zanim zrozumie, będą skuchy.
Tyle, że moje dziewczyny są na Ww.
Jazzman
Go

Email
« Odpowiedz #871 : 2013-09-24, 09:20:45 »

Młody na śniadanie pije mleko 15%, a po przedszkolu (w którym ma śniadanie, drugie - deser, obiad) zjada cały obiad w domu - tłuste mięso a'la lasagne lub placki twarogowe/ziemniaczane z żółtym serem i zjada tego więcej, niż w weekendy, co dla mnie jest jednoznaczne z nadmiarem węgli w przedszkolu. Że je mało i powoli, to się raczej nie najada, ale brak chleba w domu i taty mantra, że bułeczki, ciasteczka i danonki są niejadalne to chyba za mało, żeby zrozumiał, że to, że inni jedzą, to nie znaczy, że to zdrowe...
Blackend
Hero Member

« Odpowiedz #872 : 2013-09-24, 09:34:24 »

Dzieciństwo to przywilej nie rozumienia, bo od tego są rodzice, ale to moim zdaniem oczywiście Wink
Ideałem jest sytuacja gdy Mama zanim zostanie mamą odżywia się po ludzku, wtedy problem sam się rozwiązuje  Cool
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #873 : 2013-09-24, 09:45:38 »

Dzieciństwo to przywilej nie rozumienia, bo od tego są rodzice, ale to moim zdaniem oczywiście Wink
Ideałem jest sytuacja gdy Mama zanim zostanie mamą odżywia się po ludzku, wtedy problem sam się rozwiązuje  Cool
Idealni to są modele w Mens Health Laughing
Nasza mała jak schodziła z cyca to jadła żółtka ze śmietanką, masłem czy twarogiem, rosoły i mielone z boczku.
Jak zaczęła sama "chcieć" to wychodziło jakieś koryto.
Więc lepiej niech je jak mama, Ww, tylko, że więcej żółtek i mięsa, a więc i tłuszczu.
Myślę, że się jednak mieści w DJ.
A przywileju nie rozumienia i wyborów bez możliwości wyboru my nie popieramy.
Ma się sama pilnować, już na zawsze, a jak przy tym przez jakiś czas będzie na drugiej w kolejności najlepszej diecie na świecie, to trudno Laughing
To są niestety koszty kompromisu żywieniowego w domu...
Blackend
Hero Member

« Odpowiedz #874 : 2013-09-24, 10:09:26 »

Fajnie, że się potraficie dogadać, bo jak czytam niektórych "fan-opty", którzy znaleźli sobie jedynie słuszną religię, to ręce sie załamują  Confused
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #875 : 2013-09-24, 10:15:15 »

Fajnie, że się potraficie dogadać, bo jak czytam niektórych "fan-opty", którzy znaleźli sobie jedynie słuszną religię, to ręce sie załamują  Confused
Bo dla nas najważniejszym wynalazkiem Dr jest "nie mieszać paliw".
I uważamy, że samodzielny wybór to najważniesza sprawa, nasze wybory określają nas jako ludzi, pod warunkiem uświadomienia sobie konsekwencji.
To jedyny rodzaj wolności, niestety Sad
administ
Go

Email
« Odpowiedz #876 : 2013-09-30, 17:28:42 »

Dziś było tak: koleżanka pyta Krzyśka: Nie wiesz ile pani od biologii ma lat? I stwierdza - chyba stara, bo wygląda, jak chłopak!  Shocked  Laughing Laughing Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #877 : 2013-09-30, 17:39:37 »

Dziś było tak: koleżanka pyta Krzyśka: Nie wiesz ile pani od biologii ma lat? I stwierdza - chyba stara, bo wygląda, jak chłopak!  Shocked  Laughing Laughing Laughing
Wypielęgnowany wąsik i muskularna klatka piersiowa?
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #878 : 2013-10-05, 15:49:27 »

Bo dla nas najważniejszym wynalazkiem Dr jest "nie mieszać paliw".
I uważamy, że samodzielny wybór to najważniesza sprawa, nasze wybory określają nas jako ludzi, pod warunkiem uświadomienia sobie konsekwencji.
To jedyny rodzaj wolności, niestety Sad

Dziecko drogie. Co ja czytam. Smile
Mądra Kobieta powiedziała by Ci tak, cytuję bez pruderii(zawałowcy i palpitujący- proszę głębiej odetchnąć choć raz wreszcie):
"Sam zjebałeś, to sam napraw- jeżeli taki Alfa jesteś".

I co- ... naprawiłem! Laughing Iiii jaaadę za ciosem. Wink Very Happy
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #879 : 2013-10-05, 15:50:54 »

Cytat zaistniał tu oczywiście w ramach dobrze rozumianej szkolnej edukacji. Cool
Strony: 1 ... 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 ... 87 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.033 sekund z 19 zapytaniami.