Autor
|
Wtek: Szkolna edukacja :) (Przeczytany 621344 razy)
|
Radzio
Go
|
.. 4.Zawsze oddaj cudzą własność ... Pozostałe przez lata były dopisywane i zmieniane przez ludzi chcących panować nad drugim człowiekiem
To zostało nie zmienione- rozumiem. Skąd u Boga pojęcie "cudzej własności" i w ogóle.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
.. 4.Zawsze oddaj cudzą własność ... Pozostałe przez lata były dopisywane i zmieniane przez ludzi chcących panować nad drugim człowiekiem
To zostało nie zmienione- rozumiem. Skąd u Boga pojęcie "cudzej własności" i w ogóle. Nie do mnie należy odpowiedź. Nie jestem autorem, ale można ją uzyskać bezpośrednio u "źródła" - tylko czy odwagi starczy? Wcześniej pytałem retorycznie- nie spieszno mi. Ale zapytam nie retorycznie. A ocena, do kogo należy ocena? Bowiem Użytkownik nicku @Zyon- według mnie został jej poddany. Wracam do autora... . Skoro jednak znane jest "źródło"- komuś już tej odwagi starczyło. Ale czy na pewno starczyło! Nie uważam, żeby właściwe Dobro kiedykolwiek wymagało odwagi ode mnie- skoro jest. Na przykład odwagi. Natomiast niektóre inne dobra stanowczo oczekują pokory, skromności... a jakże.
|
|
|
|
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
Ponawiam pytanie, jakie jest źródło tychże praw, bo jedynym polskim źródłem są blogi, a właściwie blog niejakiej Elżbiety Gas.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
o matko? to jakies nowoczesne gusla? elohimy i inne czakry szmakry? Reakcja nad wyraz przewidywalna Brak jakiejkolwiek logiki i odczuć Albo logika albo odczucia zdecyduj sie. Po twojej reakcji wnosze, ze zgadlem? To jakies New Age? Czy co teraz jest w modzie?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
o matko? to jakies nowoczesne gusla? elohimy i inne czakry szmakry? Reakcja nad wyraz przewidywalna Brak jakiejkolwiek logiki i odczuć Albo logika albo odczucia zdecyduj sie. Po twojej reakcji wnosze, ze zgadlem? To jakies New Age? Czy co teraz jest w modzie? To pewno nie moda, tylko najprawdziwsza prawda, jak setki wcześniejszych
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Alan Bullock
Go
|
Sekto wixa dobre ten emanuel czy imanuel to cos z kasjopeanami ma wspolnego? oni tez mieli podobne jazdy, troche siedzialem na ich forku jeszcze do tego się nie dokopałem, ale już mam telefon do Jezusa Chrystusa http://www.youtube.com/watch?v=K5B3ZSPzBdE
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
o matko? to jakies nowoczesne gusla? elohimy i inne czakry szmakry? Reakcja nad wyraz przewidywalna Brak jakiejkolwiek logiki i odczuć Albo logika albo odczucia zdecyduj sie. Po twojej reakcji wnosze, ze zgadlem? To jakies New Age? Czy co teraz jest w modzie? Logika - myślenie, rozum, materia Odczucia - uczucia, czyli duch - wnętrze To co się odczuwa - rozum wykonuje Taka jest natura prawdziwego człowieka Nie na odwrót, zawsze razem Ale prawie zawsze człowiek działa wbrew sobie, swym uczuciom i kieruje się tylko materią, rozumem. Uczucia dusi i w ten sposób morduje samego siebie i staje się martwym duchowo za życia na ziemi New Age? - co to takiego?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sekto wixa dobre ten emanuel czy imanuel to cos z kasjopeanami ma wspolnego? oni tez mieli podobne jazdy, troche siedzialem na ich forku jeszcze do tego się nie dokopałem, ale już mam telefon do Jezusa Chrystusa http://www.youtube.com/watch?v=K5B3ZSPzBdEA gdzie można zdobyć nr konta?
|
|
|
|
|
|
|
fewa
Go
|
No jeśli on jest Jezusem Chrystusem, to ja jestem Matką Boską... W tej ocenie nasuwa się pytanie retoryczne. Jak rozpoznać? Po jakich znakach? To co ktoś powie? czy to co JA odczuje, sprawdzę i WIEM. Jak dowiedziałam się o dr Kwaśniewskim obce mi były opinie różnych "ekspertów" i tą samą zasadę stosuję do wszystkiego i wszystkich. Jeśli mnie coś nie interesuje, zostawiam to, a tym bardziej nie oceniam nie wiedząc o co chodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Skąd u Boga pojęcie "cudzej własności" i w ogóle. Widocznie mu coś podiwanili i się chłopak deczko wkurzył
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Skąd u Boga pojęcie "cudzej własności" i w ogóle. Widocznie mu coś podiwanili i się chłopak deczko wkurzył Pewnie chodzi o brakujące ogniwo, żeby zwieńczyć dzieło.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Logika - myślenie, rozum, materia Odczucia - uczucia, czyli duch - wnętrze To co się odczuwa - rozum wykonuje Taka jest natura prawdziwego człowieka Nie na odwrót, zawsze razem Ale prawie zawsze człowiek działa wbrew sobie, swym uczuciom i kieruje się tylko materią, rozumem. Uczucia dusi i w ten sposób morduje samego siebie i staje się martwym duchowo za życia na ziemi Rozumiem. To proste. Chyba, że moja logika jest w sprzeczności z moimi odczuciami. Na przykład. Od długiego siedzenia przed monitorem laptopa swędzi mnie dupa. Natura prawdziwego człowieka nakazuje wstać i zwyczajnie rozchodzić swędzące miejsce, najlepiej z kimś miłym jako towarzyszem i w ich naturalnym otoczeniu (na dziś "naturalne otoczenie" nie jest jednak jednoznaczne, ale co tam- to tylko przykład ). Tymczasem martwy duchowo człowiek, jeśli łapki będą zajęte klepaniem w klawisze, poczochra pośladkami o siedzisko i już. Bez bezmyślnego zużywania energii będzie nadal mógł rozkoszować się- niedawno "odkrytym" wirtualnym otoczeniem.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Skąd u Boga pojęcie "cudzej własności" i w ogóle. Widocznie mu coś podiwanili i się chłopak deczko wkurzył jak to co, jablko mu zjedli z drzewa...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
fewa
Go
|
|