anakin
Go
|
E tam, Radzio. Wszystko się zmienia i to w coraz szybszym tempie. Weźmy branże gier komputerowych, a konkretnie rozgrywki e-sportowe. Podczas zeszłorocznego turnieju "The International 2013" gracze walczyli zaledwie o 2,87 miliona dolarów. Pula nagród w tegorocznej edycji "The International 4 - Dota 2 Championships" przekroczyła już sumę 10 milionów dolarów i wciąż rośnie. Z czego połowa (>5 mln USD) przypadnie zwycięskiej drużynie (5 osobowy team). Dla porównania, pula nagród w turnieju golfowym 2014 Masters - największym wydarzeniu, jeśli chodzi o tą dyscyplinę sportową - wynosi $9 milionów (USD). Video gaming jest dziś wart znacznie więcej niż rynek filmowy, a YouTube jest już popularniejsze niż TV. Sam często włączam telewizor i... przeglądam YouTube'a zamiast oglądać normalne TV. Kanał tego "jutubera" z poprzedniego posta ma 28 075 004 subskrybent (w chwili, gdy piszę ten post). Żyje z YouTube'a i zarabia krocie. Dla przypomnienia: liczba ludności Polski to jakieś ~38 540 000.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
->subskrybentów
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
No może nie do końca wszystko. =P
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Za mało chamstwa, wulgaryzmów, etc. by cieszyć się szczególnymi względami Tubajuba.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Fakt, ale dziecko pośrednio reprezentuje swojego Dziadka! A to zobowiązuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wreszcie szkoła nie przeszkadza jemu się uczyć!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bardo fajnie i fajna nowa kierownica... A to zielone światło, to tak specjalnie ma być? Ma treningi do publicznych wystąpień i mówienia przed kamerą...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Fakt, ale dziecko pośrednio reprezentuje swojego Dziadka! A to zobowiązuje. ...Dziadków...
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Fakt, ale dziecko pośrednio reprezentuje swojego Dziadka! A to zobowiązuje. No, no. Jeszcze nie dojrzały, a już popśrednio obarczony tą ... no ... ... wiadomo. P.s. Bardzo podoba mi się pewna maniera u młodszego Kolegi ...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A! Przypomniałem sobie. To niezwykłe, ale ma związek z powyższym linkiem. Otóż poziom edukacji w Polsce, w tym mojej w charakterze ojca, osiągnął dno. Uzasadnię. Mój młodszak, kochany Młodszak po ratalnym sukcesie(zrobiłem co w mojej mocy, aby to opóźnić ), jakim jest posiadanie "Świadectwa Dojrzałości", kontynuuje naukę i to na Dziennych Studiach Technicznych w takim kierunku, który pozwoli "Dark'owi" poruszać się bardziej komfortowo po drogach, wolałbym polskich. Starszak, mój kochany Starszak, postępuje bardziej rozsądnie. Opiera się bezrozumnie szkolnej edukacji(postępuję podobnie ), a dzięki temumu pewien Zootechnik nie powinien mieć trudności w przekazaniu swej z o o t e c h n i c z n e j wiedzy. ... Prościej się nie da tego przekazać.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Cześć DarkKrzyś! Chcę spełnić prośbę- skierowaną do oglądających Twój film- i dlatego zdecydowałem się na ten list. Jako kierowca ciężarówki miałeś pierwszeństwo przy opuszczaniu skrzyżowania i w tym przypadku sygnalizacja to sprawa drugorzędna, ponieważ obaj mieliście prawo opuścić skrzyżowanie- przy założeniu, że światła dla waszego kierunku jazdy są synchroniczne. Jednak Ty jako pierwszy. Być może Twoje konto zostało obciążone za tzw. "udział własny", ale to już inna historia. Radzio ____ Pst. Szefu mój, gdybyś zechciał przekazać dyskretnie korespondencję, to ja, w rewanżu, z przyjemnością podeślę Twoją, gdy przyjdzie Ci ochota napisać do mojego Starszaka. Nie napisałem Krzyśkowi na YT, ponieważ nie umiem, bo nie chcę się tam zalogować.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Awaria na drucie, awarią, ale przecież mamy tutu zdolnych kierowców, na przykład Dasna, inni, renia. Rozumem, że Wasze dzieci są najważniejsze, ale to nie jest ponadprzeciętny wysiłek obejrzeć z uwagą półgodzinny film i pomóc, osamotnionemu w swych decyzjach, mojemu, jakże młodszemumu Koledze. Może macie lepsze rozwiązania dla tego zagadnienia. Ha?!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Napisz sobie taką odpowiedź, która Cię najbardziej usatysfakcjonuje.
|
|
|
|
|
|
|
|