Jarek
Go
|
Ja w szkole bronilem sie przed edukacja ,dlatego startowalem z czystej pozycji ,czytajac kisiazki Dr Jana kwasniewskiego
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Pozostaje tylko hobby, zarobkowo konkurencji nie ma jak zatrzymać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dziś uroczystość dla Finalistów i Laureatów Ligi Zadaniowej z Włocławka. Jedziemy na piętnastą - może kilka zdjęć na pamiątkę zrobię jak w zeszłym roku.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie, bo nie chcę nikogo martwić... Ale jak będzie coś na włocławskich portalach, to dam linka.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dobre i to...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wychowawczyni pewnie się mści, że też została przyłapana na gorącym uczynku. Ale jak młodzież ma skończone osiemnaście lat, to jest ponoć pełnoletnia i hulaj dusza może.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dziwna ta kobieta, zamiast podpiąć się pod darmową imprezkę, to niepotrzebnie z nimi wojuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Nasza córa ma "fajną edukację" na wycieczce na Śląsku... chłopacy z jej klasy wyskoczyli wczoraj wieczorem do Żabki po alkohol i tam ich zastała wychowawczyni. Mści się na całej grupie, groziła im, że 2 dni prędzej wrócą do domu, oceny polecą w dół. Oni myśleli, że jak 18 lat skończyli to hulaj dusza... Pamiętam wycieczkę w liceum gdy to my bardziej musieliśmy pilnować wuefistow niż oni nas, tacy artyści byli.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Naturalnie, bo po poszliśmy na bilard. Dopiero z pół godziny temu dotarliśmy do domu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ma pani 37 lat i życiorys, który nie składa się z wielu sukcesów. Próbowała pani założyć firmę – skończyło się porażką; wyjazdy w poszukiwaniu pracy za granicę – także porażka; egzaminy na urzędnika – bez sukcesu. Nie ma pani dzieci. kim ta pani mogłaby zostać ? ( u nas w radzie nadzorczej np kghm , prezesem nieistniejącej elektrownio atomowej , w Grecji min d/s osuszanie nie istniejącego jeziora od 25 lat ) a w Hiszpanii będzie premierem ! http://www4.rp.pl/article/20150605/PLUSMINUS/306059992w stanach co najwyżej hot-dogi mogłaby sprzedawać adios kukisos pademos
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
...czy weterynalożką? Lekarzem Ludzie, świnie, małpy, osły, co za różnica? Siostra cioteczna jest lekarzem -weterynarzem. Nie może pracować w zawodzie, bo ludzie przychodzą głównie uśpić zwierzęta, nie je leczyć. A jej marzeniem jest leczyć Tak w praktyce to wygląda.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
True. Ja dobrego zdania o lekarzach nie mam, ale weterynarze się lepiej starają, bo prywatnie jest. Niestety z mojego punktu widzenia, weterynarze umieją tylko trzebić koty i usuwać kamień nazębny psom. Wyleczyć traszkę czy ropuchę, lub chociaż załatać popękanego żółwia niewielu potrafi... Nasz sklepowy weterynarz przynajmniej antybiotyki przepisuje i odrobacza sprawnie, ale serca do zmiennocieplnych bez wyrażnej mimiki pyska, nie ma. Na SGGW jest jeden młody wariat, co się zna chyba na wszystkim co ma komórki, sam bym się u niego leczył, gdyby za to nie rozstrzeliwali.
|
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Go
|
Wiedza raz dana nie jest na zawsze... Zweryfikowanie własnych poglądów w oparciu o rzeczywistość, która się ciągle zmienia, nie jest niczym złym. Nikt dzisiaj nikogo nie zamyka w więzieniu za ideologię, jak kiedyś. Dlaczego? - Bo dzisiaj ideologia to totalna abstrakcja. Dzisiaj, Słoneczko ty moje liczy się tylko i wyłącznie szmal, a resztę, wraz z ideologią dołaczamy, stosownie do własnych potrzeb. Te własne potrzeby realizujemy w różny sposób, nawet nie korzystając z praw demokracji ( starożytni ateńczycy przewracają się w grobach ), bo "takie jesteśmy ponadto, etc.". Daj sobie spokój więc z krytyką czegoś, co próbujesz rozpatrywać bez związku przyczynowo-skutkowego. I to by było na tyle, jak mawiał klasyk.
|
|
|
|
|
|
|
|