administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Uczą dilerki od małego dzięki "ustawie sklepikowej". Sól, cukier, słodkie napoje, batony, cuksy, ciacha i wszystko co zakazane można sobie kupić od przedsiębiorczych kolesi... A w automatach nikt nie kupuje, bo nie ma co. Pizzę też dowożą na telefon...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo miodek to zawsze było samo zdrowie, nawet Kubuś Puchatek to wie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiadomo. Ja kofciam gryczany.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A pochwalę się, że nasz syn Oliwier (3 klasa gimnazjum) będzie dzisiaj brał udział w kuratoryjnym konkursie matematycznym - jako jedyny z klasy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to świetnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Krzysiu dzisiaj nie pisze?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie, u nich dopiero chyba na początku października się kuratory zaczynają.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nich to jak na studiach, od października działają...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czyli to są konkursy ogólnopolskie... A kciuki już mam ściśnięte za Optymalnych w Sejmie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jednak nie. Dziś pisze olimpiadę, a kuratora ma piątego października. Olimpiada zaś jest dla kompletnych "podygańców" matematycznych, ale Dark jak ma dzień, to robi zadanka olimpijskie jak leci, a jak nie ma dnia, to ciężko idzie! Poszedł z marszu, z luźną głową, jakby co...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nasz syn też w ogóle się tymi konkursami czy olimpiadami nie przejmuje. Gdybym mu dzisiaj nie musiała wypełnić i podpisać pozwolenia na udział, to może i by mi nic na ten temat nawet nie powiedział. Taka "normalka". Ja bardzo przeżywałam swój udział w olimpiadach i denerwowałam się za trzech...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Już sprawdzone - 12/15 - czyli raczej zakwalifikował się do drugiego etapu Olimpiady Matematycznej - supcio! Mówi, że łatwe, ale dwa byki rachunkowe i coś jeszcze, i po 100%...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
To te zadania? Można było się przygotować. Jeśli tak to 12/15 może nie wystarczyć. http://www.om.edu.pl/http://om.edu.pl/sites/default/files/zadania/om/om67_1.pdf(...) 7. Dwuosobowa gra polega na stawianiu pionków na wierzchołkach n–ka֒ta foremnego (zakładamy, że n > 3). Gracze wykonują ruchy na przemian. Gracz stawia jeden ze swych, dotychczas nieużytych pionków na dowolnym niezajętym wierzchołku, który nie sąsiaduje z wierzchołkiem zajętym przez pionek przeciwnika. Przegrywa gracz, który nie może wy- konać ruchu. Rozstrzygnąć, w zależności od n, czy strategię wygrywającą ma gracz roz- poczynający grę, czy jego przeciwnik? (...)
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A pochwalę się, że nasz syn Oliwier (3 klasa gimnazjum) będzie dzisiaj brał udział w kuratoryjnym konkursie matematycznym - jako jedyny z klasy. Super!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To raczej nie to, bo było 15 zadań...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Już sprawdzone - 12/15 - czyli raczej zakwalifikował się do drugiego etapu Olimpiady Matematycznej - supcio! Mówi, że łatwe, ale dwa byki rachunkowe i coś jeszcze, i po 100%... Oliwier mówi, że dobrze mu poszło, ale wyników jeszcze nie ma. Jeszcze chce sprawdzić na stronie internetowej... Może to jest co innego...
|
|
|
|
|
|
|
|