renia
|
Najgorsze według mnie jest to propagowanie i zalecanie szkodliwego żywienia. Dużo osób "dba" o zdrowioe ściśle przestrzegając zaleceń lekarzy i co? Jest coraz gorzej...Ja to przerabiałam...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dokładnie, są na zabój przekonane, że zdrowo to robią. Aż się płakać chce, jak nieraz się tego słucha. Są perfidnie oszukiwane.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najgorsze według mnie jest to propagowanie i zalecanie szkodliwego żywienia. Dużo osób "dba" o zdrowioe ściśle przestrzegając zaleceń lekarzy i co? Jest coraz gorzej...Ja to przerabiałam... Ale zalecenia naukowe są bardzo dobre, tylko jak zamiast tego biedulki stosują "formułę 4es" (spróbuj spieprzyć sobie sam(a)), to i są efekty. A to bób, fasola, czosnek, cebula, chleb i wino w zupełności starczą, ale jak się wieprzowiny i jajec do tego zachciewa, no to te ostatnie muszą "zaszkodzić". Takie są prawidła nauki żywieniowej i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wcale zalecenia nie są dobre. Ja przy ścisłym stosowaniu diety śródziemnomorskiej dostałam hashimoto...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to po co stosowałaś dietę śródziemnomorską, skoro w tym klimacie szwedzka piramida żywieniowa z końca lat siedemdziesiątych najlepiej się sprawdza! Napisałem, że "formuła 4es"* nikomu nic dobrego nie przynosi, no chyba, że kto żywi się instynktownie - bez żadnych reguł - to może nawet w zdrowiu długie lata pożyć, ale to dohtorów koniecznie należy unikać, jak zarazy! *- spróbuj spieprzyć sobie sam(a).
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A to po co stosowałaś dietę śródziemnomorską.....
Bo chciałam być zdrowa i słuchałam zaleceń lekarzy...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No widzisz! Bo dietetycy są od diety, a lekarze od zapisywania pigułek, a specjaliści od obcinania...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
... i kawa jest... Szkoła to nie urząd. ...No chyba że tak w ramach przygotowania zawodowego.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I to pewnie zdrowsza kawa, bo te liofilizowane z automatu, to pomyłka! I smakowo i zdrowotnie. Na pewno. Na niektóre lekcje mogą wchodzić z kawą, a na niektóre nie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... i kawa jest... Szkoła to nie urząd. ...No chyba że tak w ramach przygotowania zawodowego. Klasa matematyczno-fizyczna....to raczej nie...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Klasa matematyczno-fizyczna....to raczej nie... Jak nie? Taką kawę przecież trzeba odważyć, te zmiany temperatury w wodzie, stanu skupienia z ciekłej w gazową, itd. Fizyka...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ano racja...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
To zdjęcie klasy jest chyba sprzed 50 lat... bardzo nowoczesne. Uproszczone tablety, ogrzewanie na eko groszek lub eko-pellet , i do tego przewiewne szafki na odzież, no i umywalka w każdej klasie ! Nie mówiąc o wygodnych eko meblach sosnowych. Koło umywalki pomoc naukowa ( przyśpiesza tryb nauki )
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo to ma sugerować, że PiS chce cofnąć młodzież o sto lat do tyłu... Mnie to rybka, bo dziecko mam w trzeciej gimnazjum, to mi to już lotto, ale wprowadzenie gimnazjów i sześciolatków było błędem i dobrze, że chcą to naprawić. I jeszcze jak najszybciej wycofać się z tego rozdawnictwa podręczników "za darmo', bo to szczyt jest, ale nie napiszę czego, aby wykazać się nutką optymizmu i pozytywnego myślenia w oczach Reni...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Córa już dzisiaj pisała próbną maturę. Szybko bardzo...
|
|
|
|
|
|
|
|