Autor
|
Wtek: Szkolna edukacja :) (Przeczytany 622266 razy)
|
administ
Go
|
To jest pryszcz, bo dziś Dark się dowiedział, że nie ma czym jeździć, jak się zrobi kategorię b1! Tak od 18-go maja "znowelizowali" kodeks drogowy, że albo pseudoauto, albo kara grzywny i pozbawienie uprawnień na dwa lata, a nawet kara więzienia. Do maja za jazdę bez uprawnień był mandat 300zł! To ponoć przez promilowców, co utracili uprawnienia, a dalej jeżdżą. Tylko dlaczego taką przykrość nastolatom robić przy okazji? Mądre mam dziecko, bo zdecydował, że nie chce mieć kłopotów przez mędrców z Wiejskiej, co lepiej wiedzą od niego...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To córa załapała się na stare przepisy. Ale ani razu jej nie kontrolowali, i w ogóle mało który policjant przepisy dotyczące prawa jazdy kategorii B1 zna. Mało jest takich kierowców na drogach. Córa jako jedyna miała w całym liceum.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Oj, to faktycznie tragedia! Wiem jak ja bardzo chciałem mieć prawo jazdy i odebrałem je w dniu urodzin.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nasz syn po nowym roku będzie robił prawko B1 i jak zda, to będzie córy Daihatsu jeździł. W razie czego nic nie wiedzieliśmy o zmianie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oj, to faktycznie tragedia! Spoczko, coś się wymyśli - taki chatanet ch30 dla przykładu, tylko ta cena!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nasz syn po nowym roku będzie robił prawko B1 i jak zda, to będzie córy Daihatsu jeździł. W razie czego nic nie wiedzieliśmy o zmianie... Jak nie złapią, to czemu nie, ale do siedemnastego roku - sąd rodzinny, odpowiadają rodzice, łącznie z pokryciem wszelkich strat, ewentualnie dożywotnich rent dla poszkodowanych i zawieszeniem uprawnień do kierowania na dwa lata, a po siedemnastym- normalny sąd i nie ma zmiłuj tylko dochodzi więzienie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To jest wersja katastroficzna...Ale do szkoły w naszym mieście będzie dojeżdżał (do tego samego liceum co córa się wybiera), nigdzie na drogach szybkiego ruchu nie będzie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To jest wersja katastroficzna...Ale do szkoły w naszym mieście będzie dojeżdżał (do tego samego liceum co córa się wybiera), nigdzie na drogach szybkiego ruchu nie będzie...
Zrobicie jak będziecie uważać, ale Krzysiek nie chce już auta... Zastanawia się nad jeździdełkiem.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A taki Smart nie łapie się pod ustawę, bardzo fajne autko, miałem okazję sie kiedyś przejechać. Po nowelizacji żaden odchudzony samochodzik, co wcześniej był zgodny z prawem, teraz już nie. Dlatego kategoria b1 zdechła i kursów nie robią.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale to Twoje dzieci, to co mnie tam, niech jeżdżą nawet jeepami... Złamać sobie życie na starcie przez paragraf - totalna głupota.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zrobicie jak będziecie uważać, ale Krzysiek nie chce już auta... Zastanawia się nad jeździdełkiem. Nie wiem co to jest jeździdełko... i nie wiem czy nasz Oliwier będzie chciał tym samochodem jeździć jak się dowie, że to jest niezgodne z przepisami...może jest bardziej odpowiedzialny niż jego rodzice...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to, jak ciamciaramcie z Wiejskiej z niewinnych ludzi potrafią przestępców zrobić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|