administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale ja o maturze przecież...
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Dobra zmiana to będzie 50'000'000+ dla tego co wytypuje w lotto 6z49. W ramach zabawy mogę zamienić 3 wyrazy (kolejność jest ważna) na liczby 6z49,kto trafi na tej podstawie, może mi odpalić 1%. Każdy ma chyba jakieś 3 wyrazy co mu po głowie chodzą.
|
|
|
|
|
|
|
krisp
Go
|
Tak też zapamiętałem ze szkoły.
Popatrz za to jakie rozwiązanie "na chłopski rozum" podali oficjalnie w onecie jako w pełni poprawne, trudno się doczepić, ale właśnie ten "chłopski rozum" i brak przyjętej metodologi wygląda jakby piszący nie miał głębszych przemyśleń i nie poruszał się swobodnie w obliczaniu prawdopodobieństw.
Poziom podstawowy to i złożoność zadania prosta dająca możliwość rozwiązania na "chłopski rozum", bez biegłego stosowania elementów kombinatoryki (kombinacje, wariacje, permutacje (powtórzenia, i bez)). Bardziej rozgarnięty uczeń gimnazjum ruszy to zadanie bez problemu.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Obstawiam, że byłeś nauczycielem matematyki. Ja to zawsze miałem jakieś punkty odjęte za "zapis" zwłaszcza na fizyce gdyż przeskakiwałem pewne etapy rozwiązania jako oczywiste dla nauczyciela. Co innego jak mam przedstawić tok rozumowania komuś kto jest nowy w temacie.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
W ramach zabawy mogę zamienić 3 wyrazy (kolejność jest ważna) na liczby 6z49,
Oferta wygasła, już przed losowaniem na forum nie zajrzę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
"Oferta" w sensie obietnicy, co się uda, a co nie, to i tak się weryfikuje na bieżąco.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przeglądam od kilku lat pytania maturalne z biologii, ale dopiero w tym roku przejrzałem program nauczania. No masakra, oni się uczą na zasadzie "bo tak".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak na uniwersytetach i akademiach medycznych...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I o to chodzi, bo "dalsze badania są konieczne" i odkrywanie odkrytego...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Piękne świadectwo Młodszak przyniósł i jedziemy w trójkę do Rajculi na kawę z lodami i bitą śmietanką, bo wszyscy jesteśmy szczęśliwi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pięknie. Pasek biało-czerwony dumnie błyszczy?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś słyszałem, że niektórzy z kirem dostali (Brexit)
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nasz Małolat do Gdyni na plażę z kolegami pojechał (po powrocie ze świadectwem) i telefonu nie odbiera...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo są już wakacje, to mu Mama nie w głowie.
|
|
|
|
|
|
|
|