|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Co za idiotyzmy. Były osmioklasowe szkoly podstawowe i nikt nikogo nie zjadał. U nas na parterze były klasy 1-3, na piętrze 4-6 a na drugim piętrze 7-8. Mnie to pasowało, bo jak ktoś z rówieśników za dużo podskakiwał, to szłam na góre po brata z siódmej klasy i był spokój... Wystarczył sam widok, albo dwa słowa. Nauczyciele mieli dyżury na korytarzach, a teraz jest dodatkowo jeszcze monitoring.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas w jednej szkole podstawowej są na wyższym piętrze licealiści i też nic się nie dzieje. Ale opozycja musi wszystko krytykować i protestować, bo taka jej rola...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Co za idiotyzmy. Były osmioklasowe szkoly podstawowe i nikt nikogo nie zjadał. U nas na parterze były klasy 1-3, na piętrze 4-6 a na drugim piętrze 7-8. Mnie to pasowało, bo jak ktoś z rówieśników za dużo podskakiwał, to szłam na góre po brata z siódmej klasy i był spokój... Wystarczył sam widok, albo dwa słowa. Nauczyciele mieli dyżury na korytarzach, a teraz jest dodatkowo jeszcze monitoring. Do mnie podskakiwał czasem ktoś z górnych pięter, jak się obroniłem to potem wracał z kolegą lub dwoma, czasem po szkole.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Do mnie podskakiwał czasem ktoś z górnych pięter, jak się obroniłem to potem wracał z kolegą lub dwoma, czasem po szkole. u mej klasy podstawowej chodzili koledzy 3,4 lata starsi, więc nie miałem problemu z żadnym piętrem. Wystarczyło, gdy kolega z wąsem i brodą się ukazał
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Jedynie 30 proc. ministrów w rządzie May uczęszczało do szkół prywatnych - najmniej od 1945 r., gdy powołano laburzystowski rząd Clementa Attlee. W gabinecie pozostał jeden absolwent słynnej Eton - to nowy szef MSZ Boris Johnson. 7 nowych ministrów chodziło do grammar school (publiczna szkoła średnia nierejonowa - PAP), a Justine Greening została pierwszą minister edukacji, która jest absolwentką comprehensive school (szkoła średnia rejonowa - PAP). http://stooq.pl/n/?f=1076380&c=1&p=4+22dlatego będą drukować funty?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Angole od dawna drukują, chyba nawet wcześniej zaczęli niż EBC.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Drukują, bo im z rynku znikają przez emigrantów, co w skarpety chowają...
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
pamiętam, za podrostka - kupowało się na przerwie śmietanę ze srebrnym kapslem i ciepłą bułeczkę z GS-u. Sklepik był obok szkoły. Jednocześnie w całodziennym żywieniu dziecko będzie musiało otrzymać co najmniej 5 porcji warzyw lub owoców Do szkół mogą wrócić drożdżówki, ale muszą być mniej słodkie i nie mogą być z ciasta, które było głęboko zamrożone; może też wrócić kawa - minister zdrowia Konstanty Radziwiłł http://tvn24bis.pl/z-kraju,74/nowe-rozporzadzenie-dotyczace-jedzenia-w-szkolach-podpisane,664580.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|