forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 20:58:54

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
669769 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Szkolna edukacja :)
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 87 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Szkolna edukacja :)  (Przeczytany 626360 razy)
grizzly
Go

Email
Odp: Szkolna edukacja :)
« Odpowiedz #240 : 2008-09-12, 09:15:02 »

...Zastosowalabym profilaktykę nieuctwa: jaja/żółtka i/lub  ziemniaki na różne sposoby. Mogą być frytki 3 x dziennie. Na śniadania mogą jaja sadzone lub frytki. Dziecko może zabrać do szkoły tytkę kokosu-wiórki i wodę/Kubusia marchewkowego...

Ewa obawiam sie, ze najskuteczniejsza profilaktyka jest metoda postulowana przez
sir Francisa Galtona, kuzyna Karola Darwina. Cool

Czyli, najpierw "pomysl" o odpowiednim materiale genetycznym
a dopiero jak znajdziesz optymalny, dokonaj aktu prokreacji Cool Razz

Inaczej masz duza szanse "dorobic sie" PLANKTONA!!!  Cool

No i zaraz, "zakwicza kryptokomuchy i inne karaluchy" Cool Laughing

grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #241 : 2008-09-12, 09:19:31 »

...To w sumie ciekawe ,bo dzieci "węglowodanowe" też są zdolne,błagam nie oszukujmy się....

Zwlaszcza te "utuczone planktony z miazdzyca" juz od 10 lat!!! Razz Razz Razz

lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #242 : 2008-09-12, 09:22:36 »

Bezdyskusyjnie Grizzli - racja!
Niemniej jednaj co pozostało tym już ... hm ... wyprodukowanym dzieciom?
Bogatowęglowodanowa - implikuje nerwicę. Tylko kontrola emocji jest w stanie spowodować szybsze i bardziej efektywne uczenie się (co zostało już udowodnione).
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #243 : 2008-09-12, 09:24:39 »

...To w sumie ciekawe ,bo dzieci "węglowodanowe" też są zdolne,błagam nie oszukujmy się....

Zwlaszcza te "utuczone planktony z miazdzyca" juz od 10 lat!!! Razz Razz Razz

Nie wiem,ale są też "nieutuczone" dzieci "węglowodanowe" i jakoś są zdolne,biorą udział np. w konkursach międzynarodowych "kangurek" i co najwazniejsze zdobywają czołowe miejsca -na dowód mogę zrobić fotkę dyplomu ,bo wisi jak byk w szkole na holu  Smile
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #244 : 2008-09-12, 09:31:18 »

Wezmę  przykład mojego Brata -"węglowodanowy",ale nie otyły -chłopak najlepszy z fizyki (ogólnie z nauk scisłych) w szkole podstawowej,potem "zjawisko" w LO,nastęwnie
studia-Fizyka -najlepszy. Pewien profesor fizyki  zostawił go na uczelni -obecnie robi doktorat-Nie ma na niego bata-jest SUPEROWY wręcz ZJAWISKOWY!    -młodszy ode mnie  Smile
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #245 : 2008-09-12, 09:47:16 »

Przepraszam ,ze Was angażuję,ale nie macie już argumentów? Wszak mój Braciszek,powinien być nieukiem,a jest wręcz wybitny z Fizyki ,to samo moja kuzynka,coprawda nie Fizyka ,a języki obce  Smile
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #246 : 2008-09-12, 10:19:42 »

Mam rozumiec koniec dyskusji  Smile  Brak argumentów,brak logicznego wytłumaczenia.
Jesteście tacy sami,jak Ci,którzy piszą ,że DO nic nie leczy,tylko stoicie,po drugiej stronie kija,ale zawsze będzie to ten sam kij.

toan
Go

Email
« Odpowiedz #247 : 2008-09-12, 10:40:27 »

Po tylu latach na tym Forum mam rozumieć, że nic nie słyszałaś o "diecie japońskiej"
Otóż - deta japońska - http://dr-kwasniewski.pl/sklep/product_info.php?products_id=60...

PS
nawet o mleku można sobie posłuchać przy okazji "mlecznej paniki"  Wink
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #248 : 2008-09-12, 10:50:35 »

Po tylu latach na tym Forum mam rozumieć, że nic nie słyszałaś o "diecie japońskiej"
Otóż - deta japońska - http://dr-kwasniewski.pl/sklep/product_info.php?products_id=60...

PS
nawet o mleku można sobie posłuchać przy okazji "mlecznej paniki"  Wink

Rozum sobie co chcesz ,co  Ci się podoba ,ja chciałam usłyszeć to od nich ,ale widać tyle wiedzą,co.... widać-jak tylko chodzi o konkrety,to "milczenie owiec"  .
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #249 : 2008-09-12, 11:12:47 »

...ja chciałam usłyszeć to od nich ,ale widać tyle wiedzą,co.... widać-jak tylko chodzi o konkrety,to "milczenie owiec"...

Edyta, czy wszyscy musza znac biochemie Cool Kazdy cos innego "umi" Cool Razz
A dla chcacych uzyskac "dlugie pobieranie emerytury"
sa przecie najlepsi lekarze optymalni, wystarczy tylko "zaplacic" i sie wie Cool

Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #250 : 2008-09-12, 11:15:09 »

Będę powściągliwa  Smile
ali
Go

Email
« Odpowiedz #251 : 2008-09-12, 11:24:23 »

Mam rozumiec koniec dyskusji  Smile  Brak argumentów,brak logicznego wytłumaczenia.
Jesteście tacy sami,jak Ci,którzy piszą ,że DO nic nie leczy,tylko stoicie,po drugiej stronie kija,ale zawsze będzie to ten sam kij.

logika jest prosta jak budowa cepa
jeden koniec na wieszaku drugi młuci

są pewne inne zależności które chronią przed chorobą "węglowodanową"
przede wszystkim młody wiek
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #252 : 2008-09-12, 12:12:46 »

sa przecie najlepsi lekarze optymalni, wystarczy tylko "zaplacic" i sie wie Cool

Najlepszy pacjent to taki, który nie choruje i nie przychodzi...  Cool
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #253 : 2008-09-12, 12:36:26 »

Zaiste tak jest,ale :

Nulla regula  sine exceptione.

Znam ludzi "węglowodanowych" w wieku dojrzałym ,którzy są szczupli między innymi- to co pisał Admin.
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #254 : 2008-09-12, 13:26:21 »

Jednak sobie ali "drasnąłeś kolano" -umyślnie nie napisze o co mi chodzi,bo powinniście to wiedzieć,jak czytacie Forum ,cytat ten jest tego zaprzeczeniem-innymi słowy przeczycie sobie.
Ciekawe czy Admin ,albo Grizzly będzie wiedział ,o co mi chodzi  -wszak jest taki bystrzak  Cool  Razz Smile
Syriusz
Go

Email
« Odpowiedz #255 : 2008-09-12, 14:18:29 »

Jednak sobie ali "drasnąłeś kolano" -umyślnie nie napisze o co mi chodzi,bo powinniście to wiedzieć,jak czytacie Forum ,cytat ten jest tego zaprzeczeniem-innymi słowy przeczycie sobie.
Ciekawe czy Admin ,albo Grizzly będzie wiedział ,o co mi chodzi  -wszak jest taki bystrzak  Cool  Razz Smile

Moj koniec cepa uwielbia mlocke.
Daniel
Go

Email
« Odpowiedz #256 : 2008-09-12, 16:02:32 »

To nieprawda. Pacjentem  jest się jak się choruje i korzysta z usług lekarza, który z niego żyje. Gdy jest się zdrowym, nie jest się pacjentem, lekarza można nie znać i nie wydać na niego nawet złotówki. W interesie więc lekarzy jest aby ludzie chorowali i nie zdrowieli
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #257 : 2008-09-12, 16:32:31 »

To też prawda. Można mieć małe problemy i z nimi nie przychodzić do lekarza lecz rozwiązywać samemu.
Chyba że określamy pacjent - w relacji lekarz. Określenie pacjent TO TEN KTÓRY PRZYCHODZI DO LEKARZA.
Wg tego drugiego zdania powyższy cytat powinien brzmieć ... potencjalny pacjent...
Edyta
Go

Email
« Odpowiedz #258 : 2008-09-12, 18:56:49 »

To nieprawda.

Daniel.Lekarze tak mają  Razz
Najlepiej było na praktykach,a dokładnie na ortopedii;był obchód i lekarze stojąc przy łóżkach chorych mówili :"Tu jest złamany obojczyk" ; "Tu mamy złamaną nogę" -w ten własnie sposób patrzyli na człowieka-może dlatego żeby nie tracic czasu np. na wypowiadanie dłuższych zdań typu:" Tu leży człowiek,który podczas przechodzenia na pasach został potrącony przez samochód i w wyniku tego zdarzenia doznał złamania nogi" -bardziej zawiłe prawda?  Smile
ali
Go

Email
« Odpowiedz #259 : 2008-09-12, 21:39:59 »

strzelaj, strzelaj ale sobie

te INNE nie zawsze leczą skutki węglowodanówki
Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 87 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.04 sekund z 18 zapytaniami.