Autor
|
Wtek: Szkolna edukacja :) (Przeczytany 626360 razy)
|
grizzly
Go
|
...Zastosowalabym profilaktykę nieuctwa: jaja/żółtka i/lub ziemniaki na różne sposoby. Mogą być frytki 3 x dziennie. Na śniadania mogą jaja sadzone lub frytki. Dziecko może zabrać do szkoły tytkę kokosu-wiórki i wodę/Kubusia marchewkowego...
Ewa obawiam sie, ze najskuteczniejsza profilaktyka jest metoda postulowana przez sir Francisa Galtona, kuzyna Karola Darwina. Czyli, najpierw "pomysl" o odpowiednim materiale genetycznym a dopiero jak znajdziesz optymalny, dokonaj aktu prokreacji Inaczej masz duza szanse "dorobic sie" PLANKTONA!!! No i zaraz, "zakwicza kryptokomuchy i inne karaluchy"
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...To w sumie ciekawe ,bo dzieci "węglowodanowe" też są zdolne,błagam nie oszukujmy się....
Zwlaszcza te "utuczone planktony z miazdzyca" juz od 10 lat!!!
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Bezdyskusyjnie Grizzli - racja! Niemniej jednaj co pozostało tym już ... hm ... wyprodukowanym dzieciom? Bogatowęglowodanowa - implikuje nerwicę. Tylko kontrola emocji jest w stanie spowodować szybsze i bardziej efektywne uczenie się (co zostało już udowodnione).
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
...To w sumie ciekawe ,bo dzieci "węglowodanowe" też są zdolne,błagam nie oszukujmy się....
Zwlaszcza te "utuczone planktony z miazdzyca" juz od 10 lat!!! Nie wiem,ale są też "nieutuczone" dzieci "węglowodanowe" i jakoś są zdolne,biorą udział np. w konkursach międzynarodowych "kangurek" i co najwazniejsze zdobywają czołowe miejsca -na dowód mogę zrobić fotkę dyplomu ,bo wisi jak byk w szkole na holu
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Wezmę przykład mojego Brata -"węglowodanowy",ale nie otyły -chłopak najlepszy z fizyki (ogólnie z nauk scisłych) w szkole podstawowej,potem "zjawisko" w LO,nastęwnie studia-Fizyka -najlepszy. Pewien profesor fizyki zostawił go na uczelni -obecnie robi doktorat-Nie ma na niego bata-jest SUPEROWY wręcz ZJAWISKOWY! -młodszy ode mnie
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Przepraszam ,ze Was angażuję,ale nie macie już argumentów? Wszak mój Braciszek,powinien być nieukiem,a jest wręcz wybitny z Fizyki ,to samo moja kuzynka,coprawda nie Fizyka ,a języki obce
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Mam rozumiec koniec dyskusji Brak argumentów,brak logicznego wytłumaczenia. Jesteście tacy sami,jak Ci,którzy piszą ,że DO nic nie leczy,tylko stoicie,po drugiej stronie kija,ale zawsze będzie to ten sam kij.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Rozum sobie co chcesz ,co Ci się podoba ,ja chciałam usłyszeć to od nich ,ale widać tyle wiedzą,co.... widać-jak tylko chodzi o konkrety,to "milczenie owiec" .
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...ja chciałam usłyszeć to od nich ,ale widać tyle wiedzą,co.... widać-jak tylko chodzi o konkrety,to "milczenie owiec"...
Edyta, czy wszyscy musza znac biochemie Kazdy cos innego "umi" A dla chcacych uzyskac "dlugie pobieranie emerytury"sa przecie najlepsi lekarze optymalni, wystarczy tylko "zaplacic" i sie wie
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Będę powściągliwa
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Mam rozumiec koniec dyskusji Brak argumentów,brak logicznego wytłumaczenia. Jesteście tacy sami,jak Ci,którzy piszą ,że DO nic nie leczy,tylko stoicie,po drugiej stronie kija,ale zawsze będzie to ten sam kij. logika jest prosta jak budowa cepa jeden koniec na wieszaku drugi młuci są pewne inne zależności które chronią przed chorobą "węglowodanową" przede wszystkim młody wiek
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
sa przecie najlepsi lekarze optymalni, wystarczy tylko "zaplacic" i sie wie Najlepszy pacjent to taki, który nie choruje i nie przychodzi...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
są pewne inne zależności które chronią przed chorobą "węglowodanową" przede wszystkim młody wiek
Zaiste tak jest,ale : Nulla regula sine exceptione.Znam ludzi "węglowodanowych" w wieku dojrzałym ,którzy są szczupli między innymi- to co pisał Admin.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
są pewne inne zależności które chronią przed chorobą "węglowodanową" przede wszystkim młody wiek
Jednak sobie ali "drasnąłeś kolano" -umyślnie nie napisze o co mi chodzi,bo powinniście to wiedzieć,jak czytacie Forum ,cytat ten jest tego zaprzeczeniem-innymi słowy przeczycie sobie. Ciekawe czy Admin ,albo Grizzly będzie wiedział ,o co mi chodzi -wszak jest taki bystrzak
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Go
|
Jednak sobie ali "drasnąłeś kolano" -umyślnie nie napisze o co mi chodzi,bo powinniście to wiedzieć,jak czytacie Forum ,cytat ten jest tego zaprzeczeniem-innymi słowy przeczycie sobie. Ciekawe czy Admin ,albo Grizzly będzie wiedział ,o co mi chodzi -wszak jest taki bystrzak Moj koniec cepa uwielbia mlocke.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Najlepszy pacjent to taki, który nie choruje i nie przychodzi... To nieprawda. Pacjentem jest się jak się choruje i korzysta z usług lekarza, który z niego żyje. Gdy jest się zdrowym, nie jest się pacjentem, lekarza można nie znać i nie wydać na niego nawet złotówki. W interesie więc lekarzy jest aby ludzie chorowali i nie zdrowieli
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Najlepszy pacjent to taki, który nie choruje i nie przychodzi... To też prawda. Można mieć małe problemy i z nimi nie przychodzić do lekarza lecz rozwiązywać samemu. Chyba że określamy pacjent - w relacji lekarz. Określenie pacjent TO TEN KTÓRY PRZYCHODZI DO LEKARZA. Wg tego drugiego zdania powyższy cytat powinien brzmieć ... potencjalny pacjent...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Najlepszy pacjent to taki, który nie choruje i nie przychodzi... To nieprawda. Daniel.Lekarze tak mają Najlepiej było na praktykach,a dokładnie na ortopedii;był obchód i lekarze stojąc przy łóżkach chorych mówili :"Tu jest złamany obojczyk" ; "Tu mamy złamaną nogę" -w ten własnie sposób patrzyli na człowieka-może dlatego żeby nie tracic czasu np. na wypowiadanie dłuższych zdań typu:" Tu leży człowiek,który podczas przechodzenia na pasach został potrącony przez samochód i w wyniku tego zdarzenia doznał złamania nogi" -bardziej zawiłe prawda?
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Jednak sobie ali "drasnąłeś kolano" -umyślnie nie napisze o co mi chodzi,bo powinniście to wiedzieć,jak czytacie Forum ,cytat ten jest tego zaprzeczeniem-innymi słowy przeczycie sobie. Ciekawe czy Admin ,albo Grizzly będzie wiedział ,o co mi chodzi -wszak jest taki bystrzak strzelaj, strzelaj ale sobie te INNE nie zawsze leczą skutki węglowodanówki
|
|
|
|
|
|
|
|
|