|
admin
Go
|
Moja Mamusia mawiała: "Pracuj tak jak byś miał żyć 100 lat, a postępuj tak jakbyś miał jutro umrzeć."
"Malgosia" Twoja Mama miała rację! ŻYCIE jest piękne! Rozstać się z nim bez żalu - to przywilej Nielicznych!
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Admin, rozstać się życiem... A z bliskimi?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Szkoda, bo KK zapowiadał w tym Konkursie podium w tym roku, a tu takie rozczarowanie Kangur(ek) - to nie to. A pisze w tę środę Alfika matematycznego, czy to nie jest w całej Polsce?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A pisze w tę środę Alfika matematycznego, czy to nie jest w całej Polsce? Nie pisze!, bo Szkoła do której uczęszcza KK nie bierze udziału w tym Konkursie. A szkoda!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Rzeczywiście szkoda, bo każdy konkurs jest dobrym treningiem. Mój syn rozwiązuje w domu zadania z poprzednich lat z tego konkursu, no i są one nietrudne, ale czesto podchwytliwe. Np. jaki był dzień tygodnia 29 lutego 2006 roku?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja znowu podzielę się radością, że mój najmłodszy synek przyszedł ze szkoły z dobrą nowiną, że zajął pierwsze miejsce z trzecich klas w jego szkole z konkursu matematycznego "Alfik". Od drugiego miejsca prowadził 10-cioma punktami. Co prawda w województwie był na sto którymś miejscu, ale i tak super.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Gratulacje!
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Reniu, gratulacje synkowi. Napiszesz jakiej dzieci chciały nagrody?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Domyślałam się aquapark.. Nie wiem czy córze poszło dobrze, ale też już dwa razy była najlepsza w szkole. To jest naprawdę szczęście, jak dzieci się dobrze uczą ..D
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Pewnie!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
To jest naprawdę szczęście, jak dzieci się dobrze uczą ..D
To są moje ulubione informacje Gratulacje Renia dla dzieciaków
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dziękuję Zdziwiła mnie bardzo radość syna. Nie myślałam, że tak zależy mu na dobrych wynikach, bo z lekcji domowych odrabia tylko te obowiązkowe, a tych dla chętnych nie rusza ziółko... Córa to już całkiem inna bajka - ona ma anielską cierpliwość do nauki, ja takiej nie miałam..
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
...nie rusza ziółko... Córa to już całkiem inna bajka..... Może nie rusza ziółek i dlatego się dobrze uczy Masz dzieci naprawdę z bajki Gratulacje dla pociech i rodziców
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki - rodzice ziółka dzieci jedzą żółtka i mieszanka wybuchowa.. gotowa..
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Przerabiamy ostatnio układy równań. Do domu było takie zadanie, że niestety poległem i nadal nie wiem jak to ugryźć Może ktoś pomoże? To jest druga klasa gimnazjum, więc rozwiązanie na pewno jest proste. Oto treść zadania "Zapisz dowolny układ równań, który spełnia para liczb x=2 i y=4 oraz para x=-1 i y=0."
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
A taki prosty układ:
x + y = 6 y - x = 2