forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-14, 18:42:38

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.
669459 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Szkolna edukacja :)
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 ... 87 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Szkolna edukacja :)  (Przeczytany 620927 razy)
Teresa Stachurska
Go

Email
Odp: Szkolna edukacja :)
« Odpowiedz #480 : 2010-03-20, 21:00:39 »

Nie, ale zadania z matemetyki rozwiązywałam wszystkie. Kolekcjonowałam zbiory zadań i rozwiązywałam je dla relaksu jak inni krzyżówki. Preferowałam te z dwiema gwiazdkami Smile 
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72184

« Odpowiedz #481 : 2010-03-20, 21:10:52 »

Z dwiema gwiazdkami - to znaczy układy równań z dwoma niewiadomymi?
Dla mnie najgorsze zadania były z prawdopodobieństwa.. Cool Laughing np. obliczyć szansę wygrania szóstki w totolotka.. Confused

adamel
Go

Email
« Odpowiedz #482 : 2010-03-20, 23:29:10 »

[quote author=renia link=topic=1908.msg95912#msg95912 date=1269115852
Dla mnie najgorsze zadania były z prawdopodobieństwa.. Cool Laughing np. obliczyć szansę wygrania szóstki w totolotka.. Confused
    Dzisiaj to już nie zależy od rachunku prawdopodobieństwa... Rolling Eyes
renia
Hero Member

« Odpowiedz #483 : 2010-03-21, 08:31:17 »

Od dziś mam w domu Mistrza Włocławka w Konkursie Ekologicznym 2010r. dla klas trzecich!  Very Happy
Konkurs był dwuetapowy - test i rozmowa ustna.

Zapomniałam wczoraj pogratulować Mistrzowi Ekologii. Brawo Krzysiu! W przyszłości o nasze środowisko możemy być spokojni. Będzie Ekspert.  Very Happy Nikt nam nie będzie wciskał, że rekordy zimna są wynikiem ocieplenia.. Laughing

renia
Hero Member

« Odpowiedz #484 : 2010-03-21, 08:33:13 »

Rolling Eyes A od czego? Adamel - możesz zdradzić?

kodar
Go

Email
« Odpowiedz #485 : 2010-03-21, 22:09:47 »

[quote author=renia link=topic=1908.msg95912#msg95912 date=1269115852
tylko od sposobu  zaprogramowania naszego umyslu?????moze warto sprawdzic na sobie????

""""UMYSŁ JEST JAK BIOKOMPUTER, KTÓRY KIERUJE CIAŁEM

Metoda Silvy uczy sposobu wykorzystania ukrytych w mózgu, cybernetycznych lub podobnych do komputera, możliwości w celu osiągnięcia lepszego zdrowia i sprawniejszego funkcjonowania umysłu.
 Książka wyjaśnia jak pokierować umysłem, aby nie powodował stanów chorobowych. Przedstawia sposoby usuwania problemów związanych ze zdrowiem i współdziałania z lekarzem.

Nie każdy z nas uświadamia sobie, że człowiek uczy się jak zachorować" już w bardzo młodym wieku. Umysł dziecka jest programowany przez użycie następującego zwrotu: “Nie wychodź na dwór z mokrą głową, bo się zaziębisz". Neurony mózgu akceptują ten program jako instrukcję i rozkaz do wykonania. W ten sposób użycie tego zwrotu staje się samospełniającą się przepowiednią.

Kiedy ktoś z naszego otoczenia choruje, często zdarza się, że wyobrażamy sobie, że to my chorujemy. Takie martwienie się też jest programowaniem.

Obrazy, które tworzymy w naszym umyśle funkcjonują jak rozkaz, który należy wykonywać. Nasze myśli i słowa stają się programowaniem.

Negatywne myśli i wyrażanie negatywnych uczuć stają się negatywnym, niepożądanym programowaniem.

Z kolei, pozytywne myśli i wyrażanie pozytywnych uczuć są programowaniem właściwym i pożądanym.

Programowanie negatywne pociąga za sobą nieszczęścia, niepowodzenia i choroby.

Pozytywne programowanie objawia się w postaci szczęścia, sukcesów w życiu i dobrego zdrowia.

Człowiek zaprogramowany do myślenia negatywnego, ciągle powiela te same negatywne wzory postępowania, które prowadzą do tych samych negatywnych wyników.

Bez zmiany programowania niczego nie można zmienić.

Dlatego właśnie tylu ludzi zapełnia sale szpitali, mimo, że chcą być zdrowi. Potrzebna im jest, po prostu, zmiana sposobu myślenia, przeprogramowanie ich biokomputera.

Zmiana sposobu programowania naszego umysłu wymaga często długiej i trudnej walki z samym sobą. Niejednokrotnie zdarza się, że ludzie potrafią zmienić się tylko na krótki okres. Bez trwałej zmiany programu, powracają na ogół do starych, utrwalonych nawyków i wzorów zachowań.

Przykładem tego może być postanowienie odchudzenia się, czyli zmiany nawyku jedzenia, innymi słowy postanowienie “przejścia na dietę". Tylko niewielu ludzi potrafi na stałe pozostać “na diecie". Gdy porzucają dietę i powracają do zaprogramowanych poprzednio nawyków jedzenia, na ogół odzyskują wszystkie kilogramy, które w czasie diety stracili. W takim wypadku, do uzyskania trwałych wyników, potrzebne jest przeprogramowanie sposobu żywienia. Takie przeprogramowanie jest możliwe poprzez zahamowanie starego, niechcianego programu i zastąpienie go programem nowym, pozytywnym i pożądanym.

TECHNIKI TYPU “FORMUŁA" W METODZIE SILVY:

W metodzie Silvy wymiana starych programów na nowe odbywa się dzięki mentalnemu wytworzeniu obrazów w stanie umysłu lub świadomości zwanym stanem alfa (Stanem “alfa" nazywamy taki stan mózgu, w którym częstotliwość impulsów elektrycznych zmniejsza się do siedmiu – czternastu cykli na sekundę, czyli mniej więcej do polowy częstotliwości wytwarzanych w stanie czuwania).
Mózg, w czasie aktywnej, dziennej działalności, wytwarza częstotliwość od czternastu do dwudziestu cykli na sekundę. Stan normalnego czuwania naukowcy nazywają stanem “beta".

Częstotliwość impulsów mózgu zmniejsza się wieczorem, gdy kładziemy się i zasypiamy.

Częstotliwość rytmów elektrycznych mózgu mierzona jest elektroencefalografem (EEC). Na przykład, EEC podłączony do osoby usypiającej – pokazuje zmniejszenie częstotliwości fal mózgowych, mniej więcej do dziesięciu cykli, w momencie, gdy zamyka ona oczy i popada w coraz głębszy stan odprężenia. Dziesięć cykli odpowiada stanowi odprężonej sennej świadomości, w którym człowiek zapada w sen. Po zaśnięciu, częstotliwość impulsów mózgowych zmniejsza się jeszcze bardziej. Nieco głębszy sen, charakteryzuje się częstotliwością od czterech do siedmiu cykli na sekundę i nazywa się poziomem theta.
 Najgłębszy sen jest w czasie, gdy nasz mózg zaczyna wytwarzać częstotliwości poniżej czterech cykli na sekundę. Stan ten nazywa się stanem delta.
admin
Go

Email
« Odpowiedz #486 : 2010-03-22, 07:32:06 »

Najlepszą metodą rozwinięcia własnego rozumu jest rozmowa z mądrzejszymi od siebie, jeśli zechcą poświęcić swój czas...
Ja od dzieciństwa miałem to szczęście, że zawsze znajdowało się i znajduje się  w moim otoczeniu, wielu mądrzejszych ode mnie.
Dziękuję za to i proszę o więcej!

PS
małpę można stosowną stymulacją CUN nauczyć "ludzkich zachowań"...  Wink
Ostatecznie to tylko replikacja, dla wielu szkodliwa, bo "zakwaszająca"!  Very Happy
To już wiadomo, dlaczego RQ mózgu zbliża się do 1, choć mózg nie spala glukozy?
Nazywa się to "przemiana ufosforyzowanych monoz"...
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #487 : 2010-03-22, 10:04:11 »

Najlepszą metodą rozwinięcia własnego rozumu jest rozmowa z mądrzejszymi od siebie, jeśli zechcą poświęcić swój czas...
Ja od dzieciństwa miałem to szczęście, że zawsze znajdowało się i znajduje się  w moim otoczeniu, wielu mądrzejszych ode mnie.
Dziękuję za to i proszę o więcej!

PS
małpę można stosowną stymulacją CUN nauczyć "ludzkich zachowań"...  Wink
Ostatecznie to tylko replikacja, dla wielu szkodliwa, bo "zakwaszająca"!  Very Happy
To już wiadomo, dlaczego RQ mózgu zbliża się do 1, choć mózg nie spala glukozy?
Nazywa się to "przemiana ufosforyzowanych monoz"...
przebywanie daje rowniez duzo,uwazam j jednak przebywanie a realizowanie wlasnego zycia uzywajac wlasnego mozgu to dwie rozne sprawy. Razz
A to jeden z wielu przykladow jakie moglabym przytoczyc w oparciu o wlasne doswiadczenia.
Moja podopieczna,94 letnia kobitka,z zawodu  nauczycielka za kazdym razem kiedy przebywam w jej towarzystwie(czynnosci pielegnacyjne) chwali mnie za pozyskanie umiejetnosci rozmowy i rozumne poslugiwanie sie jezykiem niemieckim.Co ja wtedy odpowiadam,no tak wiem,ze umiem i dalej nastepuja ale....akcen,ale...wymowa niektorych wyrazow....ale......i wyszukuje ciagle cos negatywnego.
Czy nie dzieje sie tak z wieloma dziedzinami naszego zycia,gdzie cos sie nie udaje i ten stan rzeczy zapisujemy na stale w naszym mozgu i nawet nie zastanawiajac sie nad tym,ze negatywne doswiadczenia zaprojektowaly nasz mozg na  negatywne myslenie??
Robimy wiosenne porzadki w mieszkaniu,piwnicy itd.itp.to moze niezle byloby zaczac robic je rowniez  we  wlasnym oprogramowaniu?
Wiem,wiem kazdy jest inny i jeden zauwazy i zrozumie,ze to co dzieje sie z nim i bedzie dzialo zalezy tylko wylacznie od pozytywnego zapatrywania w kazdym aspekcie zycia,a inny z kolei bedzie winil caly swiat i wszystkich napotkanych na swojej drodze ludzi za niepowodzenia jakie go spotkaly i beda spotykac.
Zycze wszystkim bez wyjatku udanego  porzadkowania Razz

Blackend
Go

Email
« Odpowiedz #488 : 2010-03-22, 10:45:10 »

Całe nasze zycie to jedno wielkie podgladactwo Wink
Trzeba tylko wiedzieć kogo podglądać  Laughing
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #489 : 2010-03-22, 11:07:55 »

Całe nasze zycie to jedno wielkie podgladactwo Wink
Trzeba tylko wiedzieć kogo podglądać  Laughing
bede sie upierala,ze podgladanie jak rowniez przebywanie w madrym towarzystwie to jednak nie wszystko!
Popre to nastepnym przykladem z wlasnego podworka.
Moj synek,ten co go 5 lat karmilam,odkad poszedl do szkoly nie mogl pogodzic sie z potrzeba odrabiania lekcji domowych.
Byly prosby,nagrody,kary itd i  nic nie daly.Nadal uczyl sie dobrze ale bez odrabiania lekcji.
Po zastosowaniu na dziecku Metody Silvy dziecko przychodzi ze szkoly i pierwszym jego zajeciem jest wykonanie zadan domowych bez ociagania sie w postaci pieciogodzinnch  przygotowan  Very Happy

Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #490 : 2010-03-29, 09:53:13 »

Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #491 : 2010-03-30, 12:11:45 »

Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #492 : 2010-04-01, 09:39:37 »

Do kolekcji - http://andsol.blox.pl/2010/03/Spacerkiem-po-wymiarach-3.html

Czy nie szkoda, że nie tak się uczy matematyki?
Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #493 : 2010-04-08, 15:29:31 »

renia
Hero Member

« Odpowiedz #494 : 2010-04-14, 16:55:22 »

Mój 10-cio letni syn Oliwier, zakwalifikował się dzisiaj na międzyszkolny konkurs matematyczny o nazwie "Mistrz matematyki".
Cieszę się niezmiernie.. Very Happy

Blackend
Go

Email
« Odpowiedz #495 : 2010-04-14, 17:53:17 »

Gratulacje Smile
Miałem okazję poznać - rezolutny chłopak  Cool
renia
Hero Member

« Odpowiedz #496 : 2010-04-14, 18:27:27 »

Dzięki. Very Happy Przekazałam mu i on wie o kogo chodzi.  Very Happy

Opal
Go

Email
« Odpowiedz #497 : 2010-04-14, 18:58:57 »

Mój 10-cio letni syn Oliwier, zakwalifikował się dzisiaj na międzyszkolny konkurs matematyczny o nazwie "Mistrz matematyki".
Cieszę się niezmiernie.. Very Happy

Brawa dla syna Smile i życzenia połamania pióra na konkursie. Gratuluję Reniu Smile Serce matki może być dumne.
renia
Hero Member

« Odpowiedz #498 : 2010-04-14, 19:05:45 »

Pewnie. Nie jest to wielki wyczyn - no ale jest.. Very Happy

Teresa Stachurska
Go

Email
« Odpowiedz #499 : 2010-04-14, 21:41:23 »

Reniu, gratuluję Oliwierowi. I do Ciebie, fajnej Mamy, jak widzę, ślę  Smile 
Strony: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 ... 87 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.031 sekund z 20 zapytaniami.