forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-03-29, 02:24:25

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
658482 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Bigos @ RG
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] 2 3 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Bigos @ RG  (Przeczytany 20206 razy)
Teresa Stachurska
Go


Email
Bigos @ RG
« : 2013-03-29, 15:13:48 »

Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70133


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #1 : 2013-03-29, 15:31:08 »

Podobny bigos gotowała moja Teściowa, tzn. tyle tłuszczu pływało na wierzchu...
Dla mnie to było w tamtych "chudych" czasach nie do przełknięcia - a teraz sama tak gotuję i jest mniamuśne.... Very Happy czym więcej skórek posiekanych w nim przemycę, tym jest smaczniejszy... Cool
Zapisane

Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #2 : 2013-03-29, 15:37:12 »

I bardzo dobrze Smile 
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #3 : 2013-03-29, 15:40:28 »

czym więcej skórek posiekanych w nim przemycę, tym jest smaczniejszy... Cool

To już nie przepuszczasz skórek przez makówkę?  Shocked
Co się stało?  Rolling Eyes
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #4 : 2013-03-29, 15:41:00 »

Jak się nie chce by tłuszcz "zalewał" oczy może dać w miejsce części - większej - smalcu masło Smile  
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70133


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #5 : 2013-03-29, 15:45:29 »

czym więcej skórek posiekanych w nim przemycę, tym jest smaczniejszy... Cool

To już nie przepuszczasz skórek przez makówkę?  Shocked
Co się stało?  Rolling Eyes

Raz miałam przez maszynkę, raz blenderowane  Cool ale najbardziej mi smakuje, jak skórki są drobno posiekane. Nikt ich nie widzi i wszystkim smakuje. Zimny bigos jest twardy jak galareta. A taka mazia ze skórek (mielonych czy miksowanych) robi bigos taki mętny... Confused Laughing
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #6 : 2013-03-29, 15:49:44 »

Nie widać, czy golona, czy depilowana...  Wink  Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70133


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #7 : 2013-03-29, 15:49:59 »

Jak się nie chce by tłuszcz "zalewał" oczy może dać w miejsce części - większej - smalcu masło Smile  

Ja nie daję ani smalcu ani masła. Tłuszczu jest dosyć z boczku... (na środku też Laughing)
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70133


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #8 : 2013-03-29, 15:51:25 »

Nie widać, czy golona, czy depilowana...  Wink  Very Happy

Mi te skóry z "naszego" świniaka się nie podobają (te opalane) daję je Donkowi... Cool Wolę depilację... Laughing
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #9 : 2013-03-29, 15:53:56 »

No wiadomo, "obce" skóry bardziej pociągające...  Wink  Confused
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70133


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #10 : 2013-03-29, 15:54:54 »

Ale nie takie świńskie... Shocked Laughing
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70133


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #11 : 2013-03-29, 15:56:39 »

Już się robi off-top... Confused
Zapisane

RG
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #12 : 2013-03-29, 16:03:51 »

Bardzo dobry bigos... podobno najlepszy (opinia niezależnego smakosza) jaki zrobiłem do tej pory a trochę ich już zrobiłem Very Happy

Myślę, że to zasługa dosłownie odrobiny mielonego imbiru i czerwonej papryki wędzonej w proszku Smile

Jeszcze trochę mam tego bigosu, więc dzisiaj go skończę na kolacje Smile

Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #13 : 2013-03-29, 16:07:22 »

Już się robi off-top... Confused

Jak zwykle, a później się wątki mylą!  Wink  Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70133


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #14 : 2013-03-29, 16:09:03 »

Bardzo dobry bigos... podobno najlepszy (opinia niezależnego smakosza) jaki zrobiłem do tej pory a trochę ich już zrobiłem Very Happy

Myślę, że to zasługa dosłownie odrobiny mielonego imbiru i czerwonej papryki wędzonej w proszku Smile

Jeszcze trochę mam tego bigosu, więc dzisiaj go skończę na kolacje Smile



Jaka to jest papryka wędzona... Rolling Eyes
Zapisane

RG
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #15 : 2013-03-29, 16:21:22 »

Bardzo dobry bigos... podobno najlepszy (opinia niezależnego smakosza) jaki zrobiłem do tej pory a trochę ich już zrobiłem Very Happy

Myślę, że to zasługa dosłownie odrobiny mielonego imbiru i czerwonej papryki wędzonej w proszku Smile

Jeszcze trochę mam tego bigosu, więc dzisiaj go skończę na kolacje Smile



Jaka to jest papryka wędzona... Rolling Eyes


http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ca10d57c230766ae.html
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70133


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #16 : 2013-03-29, 17:39:09 »

Nie miałam jeszcze takiej. Ostra jak... Twisted Evil  Rolling Eyes
Zapisane

RG
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #17 : 2013-03-29, 17:42:18 »

Nie miałam jeszcze takiej. Ostra jak... Twisted Evil  Rolling Eyes

Nie, słodziutka z posmakiem wędzonki Smile

Siostra mi przysłała z Anglii

Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 70133


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #18 : 2013-03-29, 17:47:36 »

 Pewnie takiej dodają do wędlin i już nie trzeba ich wędzić... Rolling Eyes
Zapisane

RG
Go


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #19 : 2013-03-29, 17:49:51 »

Pewnie takiej dodają do wędlin i już nie trzeba ich wędzić... Rolling Eyes

Chyba nie bo pachnie papryką Smile
Zapisane
Strony: [1] 2 3 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.031 sekund z 19 zapytaniami.