Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Podobny bigos gotowała moja Teściowa, tzn. tyle tłuszczu pływało na wierzchu... Dla mnie to było w tamtych "chudych" czasach nie do przełknięcia - a teraz sama tak gotuję i jest mniamuśne.... czym więcej skórek posiekanych w nim przemycę, tym jest smaczniejszy...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
I bardzo dobrze
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
czym więcej skórek posiekanych w nim przemycę, tym jest smaczniejszy... To już nie przepuszczasz skórek przez makówkę? Co się stało?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jak się nie chce by tłuszcz "zalewał" oczy może dać w miejsce części - większej - smalcu masło
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
czym więcej skórek posiekanych w nim przemycę, tym jest smaczniejszy... To już nie przepuszczasz skórek przez makówkę? Co się stało? Raz miałam przez maszynkę, raz blenderowane ale najbardziej mi smakuje, jak skórki są drobno posiekane. Nikt ich nie widzi i wszystkim smakuje. Zimny bigos jest twardy jak galareta. A taka mazia ze skórek (mielonych czy miksowanych) robi bigos taki mętny...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Jak się nie chce by tłuszcz "zalewał" oczy może dać w miejsce części - większej - smalcu masło Ja nie daję ani smalcu ani masła. Tłuszczu jest dosyć z boczku... (na środku też )
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Już się robi off-top...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RG
Go
|
Bardzo dobry bigos... podobno najlepszy (opinia niezależnego smakosza) jaki zrobiłem do tej pory a trochę ich już zrobiłem Myślę, że to zasługa dosłownie odrobiny mielonego imbiru i czerwonej papryki wędzonej w proszku Jeszcze trochę mam tego bigosu, więc dzisiaj go skończę na kolacje
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
renia
|
Bardzo dobry bigos... podobno najlepszy (opinia niezależnego smakosza) jaki zrobiłem do tej pory a trochę ich już zrobiłem Myślę, że to zasługa dosłownie odrobiny mielonego imbiru i czerwonej papryki wędzonej w proszku Jeszcze trochę mam tego bigosu, więc dzisiaj go skończę na kolacje Jaka to jest papryka wędzona...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RG
Go
|
Bardzo dobry bigos... podobno najlepszy (opinia niezależnego smakosza) jaki zrobiłem do tej pory a trochę ich już zrobiłem Myślę, że to zasługa dosłownie odrobiny mielonego imbiru i czerwonej papryki wędzonej w proszku Jeszcze trochę mam tego bigosu, więc dzisiaj go skończę na kolacje Jaka to jest papryka wędzona... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ca10d57c230766ae.html
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Nie miałam jeszcze takiej. Ostra jak... Nie, słodziutka z posmakiem wędzonki Siostra mi przysłała z Anglii
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Pewnie takiej dodają do wędlin i już nie trzeba ich wędzić...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RG
Go
|
Pewnie takiej dodają do wędlin i już nie trzeba ich wędzić... Chyba nie bo pachnie papryką
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|