forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-11-28, 19:24:27

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
669819 wiadomości w 4061 wątkach; wysłane przez 34 użytkowników
Najnowszy użytkownik: root
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Bigos @ RG
« poprzedni następny »
Strony: 1 [2] 3 Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Bigos @ RG  (Przeczytany 24433 razy)
MariuszM
Gość


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #20 : 2013-03-29, 17:53:02 »

Pewnie takiej dodają do wędlin i już nie trzeba ich wędzić... Rolling Eyes

Chyba nie bo pachnie papryką Smile

Laughing
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72260


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #21 : 2013-03-29, 17:57:03 »

Pewnie takiej dodają do wędlin i już nie trzeba ich wędzić... Rolling Eyes

Chyba nie bo pachnie papryką Smile



Dziwne, żeby papryka pachniała papryką Shocked Ludzie teraz się dziwią jak nawet pomidory pachną pomidorami...
Ludzie też muszą pachnieć jakimiś "fijołkami", albo konwlią, albo "bezem"...tak się jakoś porobiło dziwnie... Confused
Zapisane

renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72260


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #22 : 2013-03-29, 17:58:28 »

I kto tego bigosu narobił... Rolling Eyes Laughing Wink
Zapisane

RG
Gość


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #23 : 2013-03-29, 18:01:33 »

Za to piękny kolor smalcu i kapusty... no i smak Smile
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72260


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #24 : 2013-03-29, 18:13:55 »

...tak tylko sobie pisze aby pisać... Cool Laughing
Zapisane

markos
Newbie
*
wiadomości: 169


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #25 : 2013-03-29, 19:07:14 »

Witam.Kupiłem dziś pasztet z gęsich wątróbek Razz na kiermaszu organizowanym w Realu w mojej okolicy.
Robią go tu  http://www.wyroby.biebrza.com.pl/
Jest godny polecenia Very Happy
Zapisane
administ
Gość


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #26 : 2013-03-29, 19:23:10 »


Bardzo spodobało mi się to miejsce.
Pewnie miło moĹźna tam spędzić czas...  Very Happy
Zapisane
markos
Newbie
*
wiadomości: 169


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #27 : 2013-03-29, 19:39:21 »

Podobno moĹźna.  I z dobrym jedzeniem teĹź nie ma problemu Very Happy
Zapisane
MariuszM
Gość


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #28 : 2013-03-29, 19:53:38 »

Tanie te wyroby jak barszcz Smile
Zapisane
Radzio
Gość


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #29 : 2013-03-29, 20:19:22 »

Rzeczywiście- przy założeniu, że 1kg wątróbek gęsich kosztuje ok. 10PLN w detalu, to co "robi" cenę? Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Płeć: Kobieta
wiadomości: 72260


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #30 : 2013-03-29, 20:22:58 »

Ja jeszcze nigdy nie trafiłam w sklepie na wątróbki gęsie...ponoć one do Francji "idą"... (gęsiego Laughing)
Zapisane

Radzio
Gość


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #31 : 2013-03-29, 20:25:00 »

Etykiety są w języku niemieckim, ale ... mogę się mylić. Laughing
Zapisane
administ
Gość


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #32 : 2013-03-29, 20:27:40 »

Trzydzieści parę złotych za kiełbasę i to nie suchą, to też spora przesada, a dobry salceson ozorkowy kosztuje około 8-9 zł/kg.
Zapisane
MariuszM
Gość


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #33 : 2013-03-29, 20:37:08 »

Ale "tam" jest brak tych na eeee Wink  Laughing
Zapisane
Radzio
Gość


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #34 : 2013-03-29, 20:39:19 »

Znaczy eee czego? Kupek. Shocked Laughing
Zapisane
administ
Gość


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #35 : 2013-03-29, 20:47:00 »

DuĹźo tego eeee  to są naturalne produkty, tylko wielu nie wie, co to jest na przykład E od 260 do 299, albo od 300 do 369 - nic trującego, a nawet wręcz przeciwnie.  Very Happy
Zapisane
Radzio
Gość


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #36 : 2013-03-30, 08:14:35 »

AleĹź naturalnie. Very Happy
Zapisane
markos
Newbie
*
wiadomości: 169


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #37 : 2013-03-30, 09:16:06 »

Kupiłem na próbę.Dlatego,że nigdzie nie można dostać gęsiej wątróbki.Podobno Polakom szkodzi Smile
Nie twierdzę,że to jest tanio,ale.Coś za coś.Zawsze można kupić ,"kiełbasę" za 4,99 w promocji.
Do tej "kiełbaski" dla wszystkich z niewyparzoną jamą oraz zatkanymi zatokami czołowymi ,polecam musztardę DIJON.
Działa znakomicie Laughing
Zapisane
Radzio
Gość


Email
Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #38 : 2013-03-30, 09:35:21 »

W takim razie nie mam "wyparzonej jamy", ani "zatkanych zatok czołowych", bo Dijon nie działa.  Shocked Aniani  Very Happy
@markos, wątróbki indycza(te są nawet większe), czy kurza smakują podobnie i  mają podobne walory-  co gęsia. Różnica jest gdzie indziej.
Obecnie jest pora na pasztety. W kuchni mojej Żony wątróbka(kurza) to 1/7 całości takiej potrawy. Smile
A co do prób- te przedmałżeńskie są najciekawsze(powtarzam się, ale bardzo utkwiło mi to w pamięci Wink). Very Happy
Zapisane
markos
Newbie
*
wiadomości: 169


Odp: Bigos @ RG
« Odpowiedz #39 : 2013-03-30, 09:46:56 »

Radzio.Dziękuję za rady.Są bezcenne Very Happy
Zapisane
Strony: 1 [2] 3 Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.044 sekund z 20 zapytaniami.