|
Blackend
|
Na perystaltykę najlepiej 10xWIO zapite śmietanką i samo idzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A mnie jakaś infekcja chciała przyatakować, więc wykonałam przez 2 dni kogel-mogel z 4 żółtek i pół łyżeczki cukru, po południu rosół z natką pietruszki i już jestem jak nówka sztuka
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Jak pech to pech
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakie proporcje dajecie w koglu-moglu? Łyżeczka cukru na duże żółtko jest smakowo ok, ale słabo się miksuje. Więcej cukru to lepsza konsystencja, ale za to za słodkie... Jak żyć?
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
Jakie proporcje dajecie w koglu-moglu? Łyżeczka cukru na duże żółtko jest smakowo ok, ale słabo się miksuje. Więcej cukru to lepsza konsystencja, ale za to za słodkie... Jak żyć? Mnie łyżeczka plaska starcza na 3-4szt, ale bełtam tylko do chwili, gdy cukier się rozpuści, bo bardziej zmiksowane mi nie smakuje. No, ale jak komu to nie pasuje - to absolutnie nie polecam. A te gluty (chalazy) mnie nie przeszkadzają, co niektórych do torsji ponoć doprowadza, jak zobaczą, że w koglu są.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja lubię puch i przykładowo łyżeczka na dwa żółtka mi już puszku nie daje. Powrózki białkowe są spoko, zwykle na łopatkach miksera i tak zostają. Tak czy siak, dobry suplement EAA.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
wiadomoci: 2297
|
U mnie bez roboty: ŻÓŁTKO BEZ DODATKÓW I BEŁTANIA DO JAMY USTNEJ I ŚWITO.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
Jak zwierzęta! I pewno wodą popijasz?! nIE PIJĘ PO JEDZENIU.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ostatni raz robiłem sobie kogel mogel za łebka i wtedy dawałem płaską łyżeczkę na jedno żółtko. Tylko, że wtedy to był substytut batonika albo coś w podobie, a teraz jak odzwyczaiłem się od słodkiego, to pewnie jedna łyżeczka na 3 żółtka, to byłoby aż nadto. A mnie się smak na słodkie nie zmienił, lubię jak cukier drapie w gardło. Tylko malutko się tego zjada na tłuszczówce.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jak zwierzęta! I pewno wodą popijasz?! nIE PIJĘ PO JEDZENIU. A to niedobrze, woda jest niezbędna do trawienia protein.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26744
|
A to niedobrze, woda jest niezbędna do trawienia protein. Ale jest taka teoria, że picie zobojętnia i rozcieńcza - co ponoć szkodzi trawieniu!
|
|
|
|
|
|
|
Zofia
Jr. Member
|
jakby woda dopędziła żółtko, to byłby "kompot żółtkowy"