administ
Go
|
Nie, tylko karmili podłą algą i nic więcej. Teraz będą tabletki z jajek robić, bo ludzie się tak przyzwyczaili do łykania pigułek, że normalne jajko nie, tylko susz muszą z fiolki pobierać.
|
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Mam nadzieję, że za kilka lat jeszcze będą jajka normalne w sprzedaży???
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeśli nie to założymy optymalne hodowle... Chyba tego nie mogą zakazać...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Slowem, bysty obserwator Po co ksiazki jak mozna obserwowac... To teraz taki trend "naukowy"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RG
Go
|
Jeśli nie to założymy optymalne hodowle... Chyba tego nie mogą zakazać... Mam nadzieję, że tego nie zrobią... Z drugiej strony kto pozwolił ludziom ciągle poprawiać przyrodę??? Ciągle poprawiają i ciągle im nic z tego nie wychodzi po za coraz większym zagrożeniem dla życia człowieka...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A co stoi na przeszkodzie? Teraz chłopu nic nie wolno przetwarzać w gospodarstwie, więc i jaj nie będzie, tylko tabletki z jajec kupowane w aptece... Apteki powinni przemianować na "suplemenciarnie".
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
A co stoi na przeszkodzie? Teraz chłopu nic nie wolno przetwarzać w gospodarstwie, więc i jaj nie będzie, tylko tabletki z jajec kupowane w aptece... Apteki powinni przemianować na "suplemenciarnie". Napiszę krótko... szlak mnie trafia jak słyszę takie informacje o poprawianiu przyrody...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W ameryce surowego mleka nie da sie kupic, bo jest to zabronione.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RG
Go
|
Właśnie tego się przestraszyłem jak usłyszałem o tych jajkach i od razu przyszło mi to do głowy, że wcześniej czy później nie będzie można kupić normalnego jajka...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Slowem, bysty obserwator Po co ksiazki jak mozna obserwowac... To teraz taki trend "naukowy" Naukowcy mają "naukową intuicję", a ta jest zmienna ...jak zaobserwowałam...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I bardzo dobrze, bo mleko surowe może być groźne dla życia! Jak się ma pecha to można choćby gruźlicę złapać lub inne paskudztwo, co ginie w pasteryzacji. Ale są takie "kozaki" surojedki-hanniusie, co to wiedzą lepiej, więc szkoda słów.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeśli nie to założymy optymalne hodowle... Chyba tego nie mogą zakazać... Mam nadzieję, że tego nie zrobią... Z drugiej strony kto pozwolił ludziom ciągle poprawiać przyrodę??? Ciągle poprawiają i ciągle im nic z tego nie wychodzi po za coraz większym zagrożeniem dla życia człowieka... A skąd ludzie mogą wiedzieć czy Pan Bóg znał się na biochemii?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
O właśnie, właśnie, o takich mi chodziło! Jak pięknie potrafią "udowadniać", że "białe jest białe, a pasteryzowane do bani" ... Każde mleko jest do bani. Znaczy dla cieląt - niezbędne do życia, a nie człowieka.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Jeśli nie to założymy optymalne hodowle... Chyba tego nie mogą zakazać... Mam nadzieję, że tego nie zrobią... Z drugiej strony kto pozwolił ludziom ciągle poprawiać przyrodę??? Ciągle poprawiają i ciągle im nic z tego nie wychodzi po za coraz większym zagrożeniem dla życia człowieka... A skąd ludzie mogą wiedzieć czy Pan Bóg znał się na biochemii? A wiara? co oni boga w sercu nie mają? Ufają księdzu więc tym bardziej powinni bogu przecież
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chociaż muszę to napisać zgodnie z prawdą: mleko zsiadłe z młodymi kartoflami i koprem jest zdrowe na diecie wysokowęglowodanowej.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeśli nie to założymy optymalne hodowle... Chyba tego nie mogą zakazać... Mam nadzieję, że tego nie zrobią... Z drugiej strony kto pozwolił ludziom ciągle poprawiać przyrodę??? Ciągle poprawiają i ciągle im nic z tego nie wychodzi po za coraz większym zagrożeniem dla życia człowieka... A skąd ludzie mogą wiedzieć czy Pan Bóg znał się na biochemii? A wiara? co oni boga w sercu nie mają? Ufają księdzu więc tym bardziej powinni bogu przecież Poganie jedni...
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A tak dla jaj. A mnie się jawi, że po to aby... podłymi algami móc je karmić. No a jeżeli nie kury, to chociaż ludzie żeby sobie podjadali. Bo tego "towaru" w eko-sklepach w bród.
|
|
|
|
|
|
|
|