Autor
|
Wtek: Chill - dziennik treningowy (Przeczytany 537405 razy)
|
chill
Go
|
Chill, martwy z podstawek czyli dociąganie/skrócony martwy ciąg/deadlift lockout to znakomite ćwiczenie akcentujące prostowniki grzbietu i oswajające z dużym obciążeniem. Można stosować jako uzupełnienie zwykłego ciągu, wtedy robi się je co 3 trening na zmianę z ciągiem stojąc na podwyższeniu i zwykłym. Można zrobić normalny cykl na skrócony martwy ciąg trwający 8 tygodni(wtedy zwykły martwy aż furczy w powietrze). Albo trenować jako jedyne ćwiczenie na plecy jak np. Frank Zane.
Sztangę ustawia się na wysokości kolan lub ciut wyżej i stosując chwyt naprzemienny, a nawet paski, prostuje się plecy. Wspaniałe ćwiczenie! Spokojnie bierze się 150% maksa z regularnego ciągu Very Happy Trzeba tylko świadomie napinać brzuch i pośladki, bo nie odpalają one z automatu, jak przy zwykłym ciągu kiedy "zbierasz sztangę" z podłogi. Dzięki może gdzieś to wplote teraz ... Miałem niecałe 14 lat i ważyłem 48 kg Very Happy To nieżle , podwoiłeś wagę 14 lat i trening podrzutu ... panie ... super sprawa ...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Dzisiaj rano : Chinsy x5 +9kg ( pierwszy raz tyle ) Chinsy x5 +9kg Chinsy x5 +9kg Dispy x5 +18kg Chinsy x5 +9kg Dispy x5 +18kg Squat 3x 64 kg ( jakby im więcej tym lżej - ale akurat to co mówiłeś Gavro o właściwej technice przy właściwym ciężarze potwierdzam znam z wczesniejeszych poczynań ) Wznosy 2x po 5-6 z obciążeniem ( wiąże łańcuch z talerzem do nóg bo nie mam tutaj krótkich gryfów do hantelkek tak nawet lepiej mi się robi ) AB Wheel 2x 5-6 ( zrobiłem do oporu akurat dojeżdżałem do łózka ale już nie z kolan po naście razy - fajnie tył dolnych pleców czuc ) Progresy jak nic .... O znowu filmik : http://www.youtube.com/watch?v=scxmQA4n05wRobię od kilku dni ten strech na tył grzbietu i nóg - cos jak L-sit tylko lżejsze dla mnie w wykonaniu - biodra jak nowe , zakres zejścia przy siadzie jakoś się polepszył , a nawet nie kombinując za bardzo z zejściem niżej , lżej robię z udami równolegle do podłoża przy zejściu ...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Znowu to samo co tam, u "Kultutysty optymalnego", do mnie to nie przemawia, ale dla innego może być skarbnicą wiedzy... Dr Kwaśniewski pisał: "A na koniec pamiętać-każdy jest inny(...)". Tego nie potrafią pojąć koziołki Matołki, zwolennicy pani Witoszek i inne zagubione duszyczki z zaburzonym dialogiem z własnym ciałem Chill, czytaj, oglądaj, pytaj, podglądaj, po kontuzji to zrozumiałe, zainteresowanie techniką znaczy. Tylko pamiętaj, że nikt nie zna techniki dla Ciebie
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Coś ta sie uwzięli tak ? :lol:Jakaś jesienna deprecha czy jak ? To już u siebie wklejac nie bardzo na miejscu ? Dzięki za pozwolenie .... heh ..
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No no bardzo na miejscu, bo wiesz....tu powinnismy na okraglo "dyskutować o wiedzy Doktora, o błędach popełnianych w żywieniu, aby innych ostrzec, wymiana doświadczeń" Wiec pisz smialo co cie boli, gdzie cie strzyka, jakie bledy popelniles w kolacji i ostrzegaj.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No no bardzo na miejscu, bo wiesz....tu powinnismy na okraglo "dyskutować o wiedzy Doktora, o błędach popełnianych w żywieniu, aby innych ostrzec, wymiana doświadczeń" Wiec pisz smialo co cie boli, gdzie cie strzyka, jakie bledy popelniles w kolacji i ostrzegaj. Wtedy będziesz gość. Bo jak to, jesteś na ŻO i nic Ci nie dolega?! I tak Ci wyjdzie, nie tym bokiem, to drugim
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Coś ta sie uwzięli tak ? :lol:Jakaś jesienna deprecha czy jak ? To już u siebie wklejac nie bardzo na miejscu ? Dzięki za pozwolenie .... heh .. Może źle się wyraziłem Chodzi mi o to, że każdy jest drwalem własnego lasu Ty jesteś najlepszym dla siebie trenerem, dietetykiem, lekarzem i psychoterapeutą. Patrzyłeś na chłopaków co robią ATG i ciało Ci powiedział wyraźnie: nu,nu,nu, prawda? A linki dajesz fajne
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Wiem o co Ci chodzi Gavro , ale jak ma kogoś dręczyc kolejny nudny link ode mnie , to go wklejam od tej pory tutaj -i nikt niech mi nie marudzi bo nie musi wcale go czytac No chyba że bezposrednio bedzie sie wiązał z tematem "Kulturysta Optymalny " ... to wyląduje tam ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wiem o co Ci chodzi Gavro , ale jak ma kogoś dręczyc kolejny nudny link ode mnie , to go wklejam od tej pory tutaj -i nikt niech mi nie marudzi bo nie musi wcale go czytac No chyba że bezposrednio bedzie sie wiązał z tematem "Kulturysta Optymalny " ... to wyląduje tam ... Fair Enough.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wiem o co Ci chodzi Gavro , ale jak ma kogoś dręczyc kolejny nudny link ode mnie , to go wklejam od tej pory tutaj -i nikt niech mi nie marudzi bo nie musi wcale go czytac No wlasnie nikt nie musi, bo dales tytul mowiacy o tym ale z jakims perwersyjnym masochizmem zaglada do niego paru niezarejestrowanych forumowiczow, ktorzy ubolewaja, ze to psuje wizerunek ich forum, na ktorym nie sa zarejestrowani i ogolnie zle to wplywa na wizerunek. Wiesz jak to jest, w cudzym oku zdzblo widzisz a we wlasnym podkladow kolejowych nie zauwazasz Frustratami nie ma sie co przejmowac, taka ich karma byc frustratami i wyladowywanie swoich frustracji przez internet. To lepsze niz wyzywanie sie na rodzinie czy bliskich, wiec nie odbierajmy im tego, zawsze jakis dobry uczynek
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Wiem o co Ci chodzi Gavro , ale jak ma kogoś dręczyc kolejny nudny link ode mnie , to go wklejam od tej pory tutaj -i nikt niech mi nie marudzi bo nie musi wcale go czytac No wlasnie nikt nie musi, bo dales tytul mowiacy o tym ale z jakims perwersyjnym masochizmem zaglada do niego paru niezarejestrowanych forumowiczow, ktorzy ubolewaja, ze to psuje wizerunek ich forum, na ktorym nie sa zarejestrowani i ogolnie zle to wplywa na wizerunek. Wiesz jak to jest, w cudzym oku zdzblo widzisz a we wlasnym podkladow kolejowych nie zauwazasz Frustratami nie ma sie co przejmowac, taka ich karma byc frustratami i wyladowywanie swoich frustracji przez internet. To lepsze niz wyzywanie sie na rodzinie czy bliskich, wiec nie odbierajmy im tego, zawsze jakis dobry uczynek Ciekawe spojrzenie
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Niech Wam będzie chociaż , ja to mam głęboko w d .... Z resztą co ja takiego wkleiłem czym bym się naprzykrzył komuś ? Co to już przeciążyc się nie można ? Na dodatek te moje nieszczęsne przedawkowanie wysiłku odbyło się na chudej prioporcji z 1,5-3 g białka na kg masy ciała serwowane na DD ... Co mnie interesuje że art o spinaniu pośladów w końcowym lockoucie przy martwym zostanie odczytany jako atak na ŻO bo przeciez tam tylko robi się 100 pompek i 100 przysiadów ... Jaki to był tytuł krążka Nirvany ? ... Nevermaind ... Dziś rano : Pullupsy x5 +7kg Pulluspy x5 +7kg Pullupsy x5 +7kg Dipsy x5 +18kg Pullupsy x5 +7kg Dipsy x5 +18kg Martwica 50, 70 , 90 , 115 ...... 99kg x5 ! easy ... AB Wheel do przeszkody mniej więcej 3/4 pełnego zakresu 2x6 Ogólne spostrzeżenia TROLLE !!! : Jakie 1,5 - 3 g na tłuszczu ... Czy JW w ogóle trzymał sztangę w łapie ? U mnie białko 0,8 do maksa 1,2 ... wegli 0,8 do maska 1g nmc .. tłuszcz aż się najem ... Wygląda na to że poprawię w niecały rok ( bo od marca,kwietnia zdaje się ) drążek proporcjonalnie w chin-ups i pull-ups minimum o 5 kg ( już ) ... Wcześniej non stop stagnacja na 3-5 kg przez więcej niż 2 lata ... Waga w końcu poszła w górę , mniej więcej ten sam poziom BF co zawsze jesień / zima ... Martwy idzie do przodu i tak już ładnie jeszcze kilkanaście kg i będzie wiecej w serii x5 niż poprzednie lata , a po URAZIE ... Siad powoli , start z niskiego pułapu ale juz spory zapas ... Thnx JK , MariuszM , Gavro , Zyon ... Dla Was ta nuta od swoich ludzi ( dobre do deadliftu ) : http://www.youtube.com/watch?v=yWR6SxQaQbQ
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Niech Wam będzie chociaż , ja to mam głęboko w d .... Z resztą co ja takiego wkleiłem czym bym się naprzykrzył komuś ? Co to już przeciążyc się nie można ? Otoz nie mozna, bo wysilek jest niezdrowy . Prawdziwy optymalny mezczyzna po pracy chwyta w jedna garsc pilota a w druga sloik z z roztopionym smalcem po czym gimnastykuje swoje zwoje mozgowe rozwiklywaniem niuansow 2358 odcinka Zlotopolskich
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No popatrz, a na MH mówią, że tłuszczówka się tylko do biegania nadaje Dobrze napisane, z zębem. Gratulacje, bo faktycznie Ci wszystko gładko idzie w górę
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No. A widziałeś co potem robił z Yakuza? Widać było na filmie, że pracował solidnie, a nie jakieś pitu-pitu "zbuduj siłę, szybkość i spal tłuszcz w trzy tygodnie dzięki temu treningowi"...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Wiem , wiem on mi się od razu rzucił w oczy jak do pierwszego X-mana się porobił . Było widac ze konkrety stosuje . Ale z tego co wiem z making of , to wstawał wcześnie i na trening i non stop proteinki w płynie , a cholera wie co tam jeszcze chociaż ... Ale lubię goscia strasznie , tak jak Zyon Stathama ... Fajnie zbudowany , wysoki jest , ale u mnie podobna budowa , on ma krótki tułów nie ? ... Teraz podobno w kinach śmiga bardzo dobry "Prisoners" - pol "Labirynt" z nim , wreszcie odpowiednia rola dla niego , ojciec rodziny z małego miasteczka , stolarz, doskonały myśliwy o ultrakonserwatywnych pogladach pewnie we flaneli ... prawdziwy maż/ojciec twardziel
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Widziałem ten film. Przeciętny, choć jego rola niezła. Jego atutem jest głos, też go lubię, choć nie tak, jak Zyon Stathama
|
|
|
|
|
|
|
|
|