Autor
|
Wtek: Chill - dziennik treningowy (Przeczytany 536344 razy)
|
|
Gavroche
|
No ja tak mam szeroki mocny stabilny brzuch , gdzie niby dla plastikowej estetyki powinienem robic pas jak u osy i bajcaps z silikonem na soku.
Tak po prostu zastanawim się tylko czy wtedy może nie zwiększyc ilości serii .. Czy będzie tak samo :
Dipsy 5x3 Drążek 5x3 Siad 5x3
I wsio ..
No i co? Piknie Trzymaj się małej liczby powtórzeń, a dużej serii. 8x2, 6x3, a jak mniej serii to więcej powtórzeń, 4x4, 3x5 plus duże ciężary i gitara. Możesz miksować jak chcesz. A jak nie chcesz to może tradycyjny długofalowy, startujesz z 60% na 6x6 i ciągniesz ze trzy miechy, redukując liczbę serii i powtórzeń w miarę wzrostu ciężaru. Masz własną siłownię, możesz zastosować czasem układ rozproszony, czyli przeplatać pompki i drążek przysiadami, robiąc dwuminutowe przerwy. Coś jak obwodówka, tylko bez ciśnienia na czas. Taki układ podgania postępy, choć jest dziwny w trakcie stosowania, ja nie lubię W samym ćwiczeniu też możesz namieszać; prócz różnych chwytów, rozstawów dłoni i stóp, dynamicznego opuszczania i powolnego podnoszenia lub odwrotnie, pauz w trakcie ruchu, możesz manipulować ciężarem. Pierwsza seria, przykładowo, 50 kg, druga, 45 kg, trzecia, 60 kg, czwarta 55 kg, piąta 70 kg. To też pobudza, tendencja wzrostowa jest zachowana, ale po drodze sporo nowych bodźców. Nie gadaj, że się nudzisz
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Nie no ja na siłowym - nigdy się nie nudzę do tego jestem wręcz stworzony Podziwiam Twoją cierpliwość i inspiracje - co post na moje pytanie to nowe info ... studnia bez dna .. Trzeba się kiedyś spotkać koniecznie - podjadę może kiedyś zobaczyć te Warany z Komodo
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie no ja na siłowym - nigdy się nie nudzę do tego jestem wręcz stworzony Podziwiam Twoją cierpliwość i inspiracje - co post na moje pytanie to nowe info ... studnia bez dna .. Trzeba się kiedyś spotkać koniecznie - podjadę może kiedyś zobaczyć te Warany z Komodo Na Komodo to mi się nie chce, ale na pobliską Flores, chętnie. Tam odkryli szkielety Krasnali Przeceniasz mnie, jak czytam gości typu Wendler czy Wegiera, to mi szczena opada ile oni w głowach mają Żeby było śmieszniej to te wszystkie "wodotryski" owszem stestowałem, ale nie czułem nigdy potrzeby wychodzenia poza bezpieczne kilka ćwiczeń w kilku seriach, po kilka ruchów, parę razy w tygodniu...oczywiście z progresją Śmieję się mam mentalność muła w kieracie
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ten 20 siadów może zacznę od kalendarzowej wiosny. Tymczasem mykam po kawusię i na trening
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ostatnio to nawet z pośpiechu zrobiłem takiego potwora : Drążek + 7kg pullups 3 powtórki.. .....1 min złapania oddechu.... Siady koło 80 kg e powtórki .....1 min przerwy ............. I tak zapętliłem do 5 serii... Też fajnie na drugi dzień Ra zw tygodniu jak już mam normalną sesję to dałem w środę ławę . Nie wiem co mnie podkusiło ale cycuchy się napięły fajnie i zostawiam tak na razie a niedługo spróbuję wyjść na zewnątrz ze stojakiem i zrobic jakieś military . Tymczasem biegam , rozciągam się systematycznie i jest co raz lepiej z wydolnością Tabata na weekendy daje ostro. Mam 15 kg w thrusterze i ostatnia seria 9 powtórek. Zaczynałem od 10
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
chill
Go
|
Proszę się nie zbijać z chilla amatora
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
amator to jestem ja jak czytam wasze wyczyny to czasami mi sie wrecz odechciewa ale jakos tam z oslim uporem macham, bo tak jakos lubie...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Proszę się nie zbijać z chilla amatora Wcale się nie zbijam, ale Zyon na bank Mi się podoba, że nie trzymasz się kurczowo schematów, tylko popuszczasz wodze zgodnie z potrzebą. Dobry trening jest jak Semtex, jakbyś go nie uformował i tak p....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
amator to jestem ja jak czytam wasze wyczyny to czasami mi sie wrecz odechciewa ale jakos tam z oslim uporem macham, bo tak jakos lubie... Sratatata, a 172 powtórzenia ostatnio widziałem u Ciebie! Skóra Ci pękła, a płuca dawały radę. Nie kokietuj, ale pamiętaj, że lekarz medycyny Jan Kwaśniewski robi 500 pompek czy tam przysiadów przed śniadaniem
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Dokładnie , udaje tu że mięczak , ja to się chowam przy Zyonowych kółkach i innych wycieraczkach I nie kokietuje bo nie potrafię nawet.. Szacun Zyon
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dobra, dobra przestancie tu grzecznosciowe formulki wypisywac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
pamiętaj, że lekarz medycyny Jan Kwaśniewski robi 500 pompek czy tam przysiadów przed śniadaniem No tylko to mnie jeszcze trzyma, motywuje i daje nadzieje
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
pamiętaj, że lekarz medycyny Jan Kwaśniewski robi 500 pompek czy tam przysiadów przed śniadaniem No tylko to mnie jeszcze trzyma, motywuje i daje nadzieje Oglądałem kiedyś film "Plotka". Nie bardzo pamiętam o czym był, ale mechanizm podobny
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bardzo fajna komedia o awansowaniu w firmie nie za wyniki, a za wizerunek - samo życie i dokładnie jak w polityce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|