Gavroche
|
Mi też dobrze robi 1:1 B i W Nie miewam snów, co prawda, jak Mariusz, ale mało jem, najadam się, mam energię i uśmiech na pysku. Aż strach bierze jak niewiele można jeść wybierając odpowiednie produkty Oczywiście mało to umowa, 90:300:90 na ogół wychodzi.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
No dokładnie . Jestem raczej ektomorfem wg "Kulturysty opty" z tym 1g ww ... Zauważyłem że przy treningach siłowych plus innych wygibasach wydolnościowych czy wytrzymałościowych nie idzie mi za dobrze przy ok niż 0,5 czy 0,8 ww.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
90:300:90 to wartości netto, może być mało, a może też być tego niezły kocioł. P.s. Kefir "naturalnie" odtłuszczony ma tak 1:0:1, a jest tego ty... cale półki sklepowe.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
90:300:90 to wartości netto, może być mało, a może też być tego niezły kocioł. P.s. Kefir "naturalnie" odtłuszczony ma tak 1:0:1, a jest tego ty... cale półki sklepowe. Dla mnie zwykle wsamraz
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Deoxys
Go
|
A ja piromanem jestem Zwykle 100-110:450:150 a na szczególne okazje 110:500:150, no niemożliwe !
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
150g wungla nie przekraczasz? brat chyba jada mniej.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
A ja piromanem jestem Zwykle 100-110:450:150 a na szczególne okazje 110:500:150, no niemożliwe ! i co mozna? Mozna.
|
|
|
|
|
|
|
Deoxys
Go
|
Ja przy ostatnich tygodniach siłówki miałem 150 bo przy mniejszych sen nie taki i jak "obciągałem stopę" to miałem skurcz w rozcięgnie podeszwowym, taki mój patent na węgle bo z łydkami było okej , a czy czasem przekroczyłem tą ilość... może tak może nie kto to wie Z tego co wiem to w przed dzień siłowni je 150 (2 razy na tydzień), a tak to 100-120???? trzyma się chłop Jeszcze ciepło jest już jakiś czas, a wokół domu trzeba działać
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
moze tusciu jest za duzo w stosunku do potrzeb(tlenowe-beztlenowe wysilki). Probowales 3-4Tusciu,reszta const ? posiki po treningu 1:3 na przyklad .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
moze tusciu jest za duzo w stosunku do potrzeb(tlenowe-beztlenowe wysilki). Probowales 3-4Tusciu,reszta const ? posiki po treningu 1:3 na przyklad . Może to nie gupi pomysł z tym tłuszczem? Mariusz, z innej beczki, w starych postach Ewy i ze dwa dni temu u Ciebie przeczytałem, że na stresa psychicznego aka nerwy, dobrze więcej wungla podsypać. Why?
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
moze tusciu jest za duzo w stosunku do potrzeb(tlenowe-beztlenowe wysilki). Probowales 3-4Tusciu,reszta const ? posiki po treningu 1:3 na przyklad . Może to nie gupi pomysł z tym tłuszczem? Mariusz, z innej beczki, w starych postach Ewy i ze dwa dni temu u Ciebie przeczytałem, że na stresa psychicznego aka nerwy, dobrze więcej wungla podsypać. Why? No właśnie, a nie odwrotnie żeby się ketonami w dobry nastrój wprowadzić?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
jak mnie pamiec nie mydli dlugo trwaly stres psych i fiz /kortyzol/ wplywa na tarczyce ft3 vs rft3 wiecej stresu,wiecej potrzeba hormonow,peroksydazy /nadph/ weglowodanow. Zamiana B-Ww lub glicer-Ww jest pozera kcal . Lepiej dolozyc do 3-4T i ilus tam Ww+20-30g Ww na wieczor Blade przy 4-5T trzeba sie bardzo duzo ruszac. Taka proporcje zjadam,ale przed wysilkiem 20B 100T np pozniej rozcienczam energie moge sie mylic oczywíscie
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Deoxys
Go
|
Już widze wasze oburzenie na 450-500 tucia Prawie dwójka w górę prawie 100 w szerz Kilka ostatnich niedziel bez treningowych ostatnio na 1:3.5-4:1.5. Niżej niż 3.5 za cholere. Jedynie co to spacer z psiakami, jak co dzień. Obowiązek domowy Z tłuszczem dokładnie nie wiem, są to orientacyjne wartości. W dzień treningowy 1:4:1.5 to minimum.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Już widze wasze oburzenie na 450-500 tucia Prawie dwójka w górę prawie 100 w szerz Kilka ostatnich niedziel bez treningowych ostatnio na 1:3.5-4:1.5. Niżej niż 3.5 za cholere. Jedynie co to spacer z psiakami, jak co dzień. Obowiązek domowy Z tłuszczem dokładnie nie wiem, są to orientacyjne wartości. W dzień treningowy 1:4:1.5 to minimum. Ja jeszcze niespełna rok temu wciągałem pół kilo tłuszczu na dobę, no może niecodziennie... Moim zdaniem problem leżał w białkach i węglowodanach. Białka jedłem dużo, bo nienajlepszego, mięso i twaróg głównie i to podkręcało apetyt. A z węglami też się wygłupiałem, albo za mało, albo więcej jak 1:1 z białkiem. Teraz na to, co robię mam 1:3:1 i jest superklaśnie Tu mi się przypomina stara proporcja na gorsze białka, 1:2:0,3. Tak też można, jak kto niegłupi, a nie zaraz wyzywać, że to nie jest ŻO
|
|
|
|
|
|
|
Deoxys
Go
|
Może jak będę długoterminowym optymalnym to niektóre wartości ulegną zmianie Młodzieży potrzeba energii T/W
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
takie Ww widelki 5-15 % zaleznie od uwarunkowan osobniczych i dyscypliny śportu, aktywosci danej osoby winny sie sprawdzac.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
tak mysle he he, grupa 'badawcza' jest zbyt mala
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
ostatnio trochę turbulencji w życiu i nie miałem czasu pisać ani trenowac , tydzień odpadł ale od soboty zacząłem przebieżką i wczoraj tabatą
|
|
|
|
|
|
|
|