chill
Go
|
hehe , psycho jak zawsze ..
Ale to się tyczy wtedy niskiej ilości powtórek z tego co czytam a częstszym wykonywaniu tych serii Gdzieś pisało żeby w serii nie przekraczac 50 % maksa
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
hehe , psycho jak zawsze ..
Ale to się tyczy wtedy niskiej ilości powtórek z tego co czytam a częstszym wykonywaniu tych serii Gdzieś pisało żeby w serii nie przekraczac 50 % maksa
W GTG chodzi o jak najczęstsze pobudzanie CUN w danej czynności. A czy to będzie siła czy wytrzymałość to kwestia ilości powtórzeń. Moim zdaniem na przepracowanie urazu i zwiększenie gotowości tego obszaru w układzie nerwowym, smarowanie gwintów jest idealne. Z tym, że 2-3 dni w tygodniu to raczej bez sensu, powinna być zachowana ciągłość, mniej więcej równe odstępy. Wybierz jedno ćwiczenie i zamiast robić je co godzinę przez dwa dni w tygodniu, rób 3-4 razy dziennie każdego dnia tygodnia. Tak jak mówi Zyjon, niskopowtórzeniowe są w codziennym życiu lepsze, ale jak znajdziesz kilka razy dziennie czas na 50 powtórzeń to luz
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Niskie powtorzenia to podstawa, bo przeciez w pracy nie wolno lazic zapocony Ja robilem po 1 seryjce na strone, do 5 powtorzen, co zajmowalo gora minutke-dwie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
A co to może być na staw biodrowy np ? Air squat w ogóle jest ok czy takie pitu pitu i szlifowac pistole ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A co to może być na staw biodrowy np ? Air squat w ogóle jest ok czy takie pitu pitu i szlifowac pistole ?
To zależy co chcesz osiągnąć... Powolne opuszczanie na zgnaczach bioder teoretycznie je wzmacnia i rozciąga, także pistolet powinien być ok. Zdaje się, że z siadami nie miałeś kłopotów, za to z ciągiem tak, tak? Co w ogóle zalecają w Twoim przypadku?
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Rozciągać hamstrings i glutes co robie non toper . Rozgrzewki przed (!) - to od masażystek z terapii manualnych ... Poprawiać głębokość siadów przez różniste rozciąganki Siady wole bardziej niż martwy ( może ogólnie zawsze słabe ramiona) Z tym że jest taki myk , że czuję że jeszcze nie jest ok do końca , albo już się dziadzieje bo pośladkowe nie idą tak jak kiedyś :/ Dlatego postanowiłem wylajtowac jeszcze ciężki siad i posmarowac gwinty ... Zajmę się górą jeszcze bo ona ok jak najbardziej i siad np raz w tygodniu i styka plus jakieś smarowanko i rozciąganie cały czas plus foam roller i piłeczka.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
rozgrzewki sa dla slabych hehe i w ogole przereklamowane. rob pistolety, ja mam zerwane wiezadla a lepiej sie trzymam niz koledzy po operacjach dzieki pistoletom hehe hehe hehe hehe
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
w ogóle to jedna z terapeutek kiedyś powiedziała że mam strasznie spięty dolny odcinek pleców i radziła nie poswięcać tyle uwagi mostkom , tylko odwrotnie bardziej L sity jakby robić . Ale rzeczywiście od siadów i martwych zawsze szybko spinały mi sie lędzwie . I póżniej chodziłem taki z 4 literami z tyłu do góry jak kaczor Donald ( podciagało mi to miednicę do góry) , taką tendencję mam stale ... Popróbuje te pistole ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jeśli kłopot z biodrem jest niesymetrycznie, z jednej strony tylko, to ćwiczenia jednonóż będą idealne. Przy pistolecie uważaj na kolano, trzeba naprawdę dobrze spinać całe ciało, a szczególnie pośladek, dwu i czworogłowy pracującej nogi. Wypróbuj też czy nie lepiej dla Ciebie będzie robić pistolet z niewielkim (5kg) obciążeniem w dłoniach. Chodzi o przeciwwagę, by na spokojnie obszerniej siadać tyłkiem, a nie kolanem
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ok szefie wszystkich szefów tak wdrożę
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
tak i wyciagnę wnioski
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Nie wiem o co kaman ale nudzi mi się bieganie .. Raz w tygodniu mógłbym jeszcze polecieć ale częściej już się odechciewa .. Macie jakiś pomysł na ciekawy interwał z małym obciażeniem albo bw na topienie ? Póki co mam moją TABATE THRUSTER .. ale ... Zyon pewnie ma cały rękaw asów
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak go zakasa to wypuści jakiegoś asa...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
byle nie do lasa
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Też mi dzisiaj humor wybitnie dopisuje
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
bw na topienie ? znaczy sie utopic sie chcesz czy co? Zyon pewnie ma cały rękaw asów Ba, komplet dzokerow nawet
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
Zyon Ty robiłeś te kompleksy sztangowe coś mam przebłyski Jak dobierałeś talerze ?
|
|
|
|
|
|
|
|