Autor
|
Wtek: Chill - dziennik treningowy (Przeczytany 536858 razy)
|
Radzio
Go
|
A dzisiaj mam orgazm górnych pleców po wczorajszym deadlifcie ... Tylko po tym i po squatach tak pięknie może dawać Sobota free ... niech coś urosnie Jutro betaoksydacja Golonkę zjedz, to urośnie Ale z kością.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A dzisiaj mam orgazm górnych pleców po wczorajszym deadlifcie ... Tylko po tym i po squatach tak pięknie może dawać Sobota free ... niech coś urosnie Jutro betaoksydacja Golonkę zjedz, to urośnie Ale z kością. Kość bezpieczniej przymocować, niż jeść...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jaki cel, takie... celowanie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jaki cel, takie... celowanie. Lufa! Lufa jest też ważna, ale jedna czy dwie, bo co za dużo, to niezdrowo
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zapasowa.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Dziś koło 7 km , moc była na jeszcze na dłuuugo .. ale wodę musiałem zabrać i rzucic w połowie trasy pod drzewo.... bo nie dało rady inaczej ....
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...ale wodę musiałem zabrać i rzucic w połowie trasy pod drzewo.... Śmieci się?
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Nie , w żadnym wypadku ... zostawiłem na powrót , jak wracałem , bo mam taką trasę że w pewnym momencie w tył zwrot i z powrotem , to zgarnąłem z pod drzewa , oblałem się i napiłem dalej biegnąc do domu ... Stoi teraz na stole ta butelka , możesz być spokojny
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Oczywiście ja również chciałem dzwonić , ale jak stoi już na stole to zacnie, zacnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
...któryś z "żeń szeni"... Pamiętasz który ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
...któryś z "żeń szeni"... Pamiętasz który ? Panax jest w porzo, ale najlepszy Eleutherococcus. Wszystko w ekstraktach oczywiście, ale nie jak piszą na SA, 90%-wych, bo to zwykłe oszustwo.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
A jakie są minimalne przerwy z tymi adaptogenami ? Tyle ile używam np 6 tygodni ? Czy jakoś więcej ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A jakie są minimalne przerwy z tymi adaptogenami ? Tyle ile używam np 6 tygodni ? Czy jakoś więcej ?
Przeróżne są zdania na ten temat. Jedni piszą, że należy je brać nieregularnie, bo następuje wzrost tolerancji. Inni, że stale, lecz z przerwami, np. 5 dni on i 2 dni off lub 3 tygodnie on i 1 off. Ja, jak brałem, to minimum 12 tygodni, moim zdaniem cokolwiek czuć dopiero po 8 tygodniach, ale cholera wie czy to jedyny słuszny sposób
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Zrobię sobie chyba po miesiąc odstawki ... i będzie tez dobrze Nie wiem jak tu zaprogramować ten martwy , po 3 superseriach drażka i dipsów 2 serie per trening chyba stykną , może dac 3 ? . Myślałem żeby też na początek dac ten martwy po 2 serie poniedziałek , piątek tylko 2 x w tygodniu , i pózniej włączyć trzecią środę .. i na koniec dodawać do 3 serii w poniedziałek , pózniej trzecią serię w środe , i w piątek .. A póznej powinienem być rozchulany i zacznę dodawać kg .. tak po 2 kg , albo 1,5 , czy tam procentowo względem drażka i poręczy ....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zrobię sobie chyba po miesiąc odstawki ... i będzie tez dobrze Nie wiem jak tu zaprogramować ten martwy , po 3 superseriach drażka i dipsów 2 serie per trening chyba stykną , może dac 3 ? . Myślałem żeby też na początek dac ten martwy po 2 serie poniedziałek , piątek tylko 2 x w tygodniu , i pózniej włączyć trzecią środę .. i na koniec dodawać do 3 serii w poniedziałek , pózniej trzecią serię w środe , i w piątek .. A póznej powinienem być rozchulany i zacznę dodawać kg .. tak po 2 kg , albo 1,5 , czy tam procentowo względem drażka i poręczy .... I gdzie pędzisz?! Raz w tygodniu styknie, raz na 5 dni max. Poniedziałek i piątek, w jednym tygodniu i środa w następnym, będzie optymalnie. A progresja może być taka: - singlami dochodzisz do najsilniejszego danego dnia, potem zdejmujesz 10-15% i robisz serię na 3-5 powtórek. Przykład: 1x100, 1x110, 1x120, 1x130, 1x140, 1x150(zrobiło się ciężkawo), 130x4, szlus. Bułgarscy ciężarowcy robili to codziennie, ale wiadomo jakie soczki pili Zaletą tej metody jest to, że nie ścigasz się z liczbami.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
No i jak ja mam wiedziec co Ty mi odpowiesz ... Kopalnia wiedzy Dziękówa .. idę analizować bułgarskie metody ( od strony treningu rzecz jasna )
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No i jak ja mam wiedziec co Ty mi odpowiesz ... Kopalnia wiedzy Dziękówa .. idę analizować bułgarskie metody ( od strony treningu rzecz jasna ) Nie traktuj tego jak wyroczni. Ja nie jestem Tobą, a obaj nie jesteśmy Bułgarami Zachowaj zdrowy rozsądek
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Wiadomo , ja to w ogóle najpierw chciałem dopompować trochę krewki tym 70 kg ... progresje zostawiłem na póżniej .. teraz jeszcze badam czy nic mi nie będzie ... Jeszcze myślę swoim starymi nawykami z SS ... Ale mam już Zatsiorskiego .. Ta progresja którą dałeś , te jednki to jest w sumie 6 serii po 1 powtórzenie na treningu ? I w następnym treningu minus około 10-15 % 3-5 powtórzeń ? Dobrze kumam ? Jeszcze tak nie robiłęm nigdy , a teraz kojarzę z Twoich wpisów , że tak chyba często tymi jedynkami jechałeś ... ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|