Autor
|
Wtek: Chill - dziennik treningowy (Przeczytany 536852 razy)
|
Zyon
|
Chill, co ty wlasciwie robisz, jakas mase czy sile czy co? ;D
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
Siłe , gdzie tam mase .... Jak bym mase chciał robić to bym WW pożerał .... Jednocześnie lubie biegać , a teraz mi się ta kalistenika spodobała , ale sztanga i talerze wygrywaja .... a z bieganiem na niskim tętnie mogę to połączyć w sam raz ...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Jednocześnie nie przeszkadzają mi mocne uda i poślady , tak bez aluzji ....
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
A i zapomniałęm dodać że testuję tego " kulturystę optymalnego" . Mam nadzieję że zda to egzamin ... że sprawdzi sięna wolnym ciężarze i małej ilości powtórek . Też ze względu na zdrowie , żeby tego B tyle nie jeść i się nie zaśmiecać ... A i mało bf jest na tym ... przynajmniej na razie ładnie wychodzi .. Wydolnośc dobra , siła idzie w górę , powoli , na drazku już robię z obciążeniem podobnie jak przed kontuzją a i zapas jest ....
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Eeee, tam opowiadasz. Jakie plany, takie wyniki
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mozliwe Ostatnio lapie sie na tym, ze mam radoche z samego cwiczenia a nie liczenia, wazenia, mierzenia i tej calej buchalterii.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Wiadomo , ja to w ogóle najpierw chciałem dopompować trochę krewki tym 70 kg ... progresje zostawiłem na póżniej .. teraz jeszcze badam czy nic mi nie będzie ... Jeszcze myślę swoim starymi nawykami z SS ... Ale mam już Zatsiorskiego .. Ta progresja którą dałeś , te jednki to jest w sumie 6 serii po 1 powtórzenie na treningu ? I w następnym treningu minus około 10-15 % 3-5 powtórzeń ? Dobrze kumam ? Jeszcze tak nie robiłęm nigdy , a teraz kojarzę z Twoich wpisów , że tak chyba często tymi jedynkami jechałeś ... ? Nie, ten przykład, to jedna sesja treningowa. Single to serie wprowadzające, seria zasadnicza to 3-5 ruchów. Lubię jedynki, bo dają dobrą synchronizację ruchu, psychicznie nastawiasz się na jedno powtórzenie, więc musi być perfekcyjne. A jak robisz to wielokrotnie... Trzeba się tylko mitygować, by nie zakładać zbyt dużo, bo postępy szybko wygasną. Dla niezdyscyplinowanych/ambitnych znacznie lepsze są trójki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mozliwe Ostatnio lapie sie na tym, ze mam radoche z samego cwiczenia a nie liczenia, wazenia, mierzenia i tej calej buchalterii. Moja Babcia lubiła mówić: "cokolwiek robisz, baw się przy tym dobrze". Frajda jest najważniejsza. Ale jedno nie wyklucza drugiego, chyba?
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
No dokładnie , jakie tam liczenie , większe mam teraz w głowie jak robię posiłki . Po za tym ja to lubię akurat . Zawsze prowadziłem dziennik odkąd się wziałem za regularne treningi ... U mnie bez planu to lipton jest ... No chyba że z czasem i co raz większą wiedzą .
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Lipton nie jest zły...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No dokładnie , jakie tam liczenie , większe mam teraz w głowie jak robię posiłki . Po za tym ja to lubię akurat . Zawsze prowadziłem dziennik odkąd się wziałem za regularne treningi ... U mnie bez planu to lipton jest ... No chyba że z czasem i co raz większą wiedzą . No jacha Poza tym, ja na przykład jem bardzo prosto i monotonnie: 10 żółtek, pół litra śmietany, kostka masła, ćwierć kilo boczku, dwa ziemniaki czy woreczek kaszy gryczanej. Łatwo to ogarnąć.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Łatwo ogarnąc jak się jest już wkręconym w te ilości przynajmniej u mnie tak jest .. Ja się jeszcze przestawiam z ilosci trzy cyfrowych mowa o białku ... btw Dziś odpadł po popołudniowy trening , jakieś piardy wypadły i kawka w kafejce z rodziną ... za to wracając ścigałem się z żoną rowerem . Ona autem z synkeim , ja rower i rura ... Minimalnie wygrała ehh zabrakło 10 sek. takie spostrzeżenia : Martwica daje zajebiaszcze poczucie wartości tylko pamiętajcie że pisze to ktos kto jej nie robił przez 10 miesięcy A zaznał tej przyjemności wcześniej ..
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Trening siły w ogóle wzmacnia psychikę, u kobiet również
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja dzisiaj wsunalem 6 jaj i smietany troche, tyle ino tego bialka, chyba 2 cyfry gora. Wungli to salata sczypior i 3 male ziemniaki. No i teraz troche truskawek ze smietana.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ja dzisiaj wsunalem 6 jaj i smietany troche, tyle ino tego bialka, chyba 2 cyfry gora. Wungli to salata sczypior i 3 male ziemniaki. No i teraz troche truskawek ze smietana.
40-50 B, sporo egzogennych ma śmietana, z węgli też coś można zmajstrować. Zapominamy, że w organizmie trwa ciągła wymiana substratów. Widać jest ok, skoro nie masz apetytu na więcej
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Profesjonalna ta kniga od Zatsiorskiego czy jak mu tam . Mam second edition : "Science and practice... "
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
40-50 B, sporo egzogennych ma śmietana, z węgli też coś można zmajstrować. Zapominamy, że w organizmie trwa ciągła wymiana substratów. Widać jest ok, skoro nie masz apetytu na więcej no wg tabel z DD http://dobradieta.pl/tabele.php?cmd=show_entry&lp=59jajko to 12,5 g bialka wiec z 6 bedzie ok 70
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
To dużo jakoś ja w kilku znalazłem że 9 ... 3 żółtko i 6 białko .. Ja niedługo będę robił wędzoną słoninę . Mam dostęp do wędzarni teraz , i najbardziej mi podpasiła słoninka , no może boczek jeszcze byłby ok ..
|
|
|
|
|
|
|
|
|