Autor
|
Wtek: Chill - dziennik treningowy (Przeczytany 536818 razy)
|
renia
|
Boczek wędzony jest dobry jak jest tłusty... Białego, moim zdaniem, nie powinno być w nim mniej niż czerwonego miesa...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ja tylko takie kupuje fifty/fifty minimum a ludziska wytrzeszczają oczy i się dziwią ... że nie chcę chudego... "boczku"
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja dzisiaj wsunalem 6 jaj i smietany troche, tyle ino tego bialka, chyba 2 cyfry gora. Wungli to salata sczypior i 3 male ziemniaki. No i teraz troche truskawek ze smietana.
40-50 B, sporo egzogennych ma śmietana, z węgli też coś można zmajstrować. Zapominamy, że w organizmie trwa ciągła wymiana substratów. Widać jest ok, skoro nie masz apetytu na więcej no wg tabel z DD http://dobradieta.pl/tabele.php?cmd=show_entry&lp=59jajko to 12,5 g bialka wiec z 6 bedzie ok 70 No, chyba przesada, ja liczę jajko na 8 g B, co i tak nie zmienia faktu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Profesjonalna ta kniga od Zatsiorskiego czy jak mu tam . Mam second edition : "Science and practice... "
Stara, ale jak większość starych, dobra. Ja mam ze sztangistką na okładce
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
No, chyba przesada, ja liczę jajko na 8 g B, co i tak nie zmienia faktu.
W moich tabelach jajko ma 6 g białka i 6 g tłuszczu ale, żeby było dokładnie, należałoby je zważyć. Są spore różnice w małych i dużych...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No, chyba przesada, ja liczę jajko na 8 g B, co i tak nie zmienia faktu.
W moich tabelach jajko ma 6 g białka i 6 g tłuszczu ale, żeby było dokładnie, należałoby je zważyć. Są spore różnice w małych i dużych... Widzisz? Ach te tabelki
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A wystarczy zważyć.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A wystarczy zważyć. Białko?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jajko!
|
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Stara, ale jak większość starych, dobra. Ja mam ze sztangistką na okładce Laughing No ale rozpisana nieżle , myślałem że Ripp zaszalał z kinezjologią , motoryką itd.. a teraz widzę że duuużo wyłożył od pana Z. Nie żeby to jakies złe było ... U Z. jest nawet osobny rozdział poświęcony urazom , problemom z dolnym odcinkiem kręgosłupa .... Książka już jedna z moich ulubionych ... A tez mam babeczke ze sztangą ....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Stara, ale jak większość starych, dobra. Ja mam ze sztangistką na okładce Laughing No ale rozpisana nieżle , myślałem że Ripp zaszalał z kinezjologią , motoryką itd.. a teraz widzę że duuużo wyłożył od pana Z. Nie żeby to jakies złe było ... U Z. jest nawet osobny rozdział poświęcony urazom , problemom z dolnym odcinkiem kręgosłupa .... Książka już jedna z moich ulubionych ... A tez mam babeczke ze sztangą .... Książki, które są w wielu bibliografiach zawsze są dobre
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Odpuściłem piątkowy martwy bo coś dziwnie pobolewały mnie przez 2 dni boki uda bliżej stawu biodrowego .. Teraz już nic nie czuć ... Może będę robił tylko w środy te martwe , albo odpuszcze jeszcze ... Dzisiaj zrobiłem rekordzik w bieganiu , i nic zupełnie nie dolegało ... Elegancko posżło 6,5 km dobrze poniżej 40 min ... Jedyne co to nie wiem czy nie poparzyłem się barszczem sosnowskiego przez to nie unikanie zarośli ... Żona w tamtym roku się popiekła , ale przebarwienia jej zeszły ładnie , chyba po tygodniu jakoś ... Zobaczymy co u mnie . Ten barszcz to niezłe dziadostwo ... Teraz mam nauczkę , to będę omijał chaszcze z daleka .... W poniedziałek drążek i dipsy plus kolejne odpowiednie 0,5 i 1,25 kg ...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Dzisiaj pięknie , szybciutko , ekonomicznie pullupsy co raz silniejsze , życ nie umierac taki trening .... tzn połowa dopiero
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Dzisiaj trening marzenie ... Chinsy wąsko 2,5 kg w kieszeni , plus łańcuch na szyję 2kg lekuchno , jak z masą ciała .... Dipsy 11,25 kg elegancko , technicznie ramiona przy tułowiu , skrzydła stalowe ... wolniutko i z zapasem ... martwy ... nie wiem czy pisac żeby Gavro nie opier#%&elił ... Posżło tak : seria rozgrzewki 50 kg x 5 ... pilnowanie techniki .. bo u mnie za nisko tyłek czasem , i się naoglądałem znów video SS od Rippetoe i pilnuje teraz stóp , piszczeli , klaty , i tyłka... pózniej : 60x1 , 70x1 , 80x1 , 90x1 , 100x1 nie poszło dałem sobie spokój i zrobiłem fajnie z luzem 85x5 ... Git wsio elegancko nic nie pobolewa ... pilnowałem tego przez cały czas , ale zawsze biorę pod uwagę że w trakcie biegania czy ciężarów jestem rozgrzany .... A no i pas założyłem ... tak z przestrachu Na koniec jeszcze L na bęcol 2 x 8 ... tutaj musze pilnować łokci lekko zgiętych jak przy podciąganiu jak pisał Wade bo jak mam proste na maksa to coś ciągnie i boli ... Nie wiem tylko teraz czy następna sesyjka z martwicą w środę i sobie odpuścić na tydzięn fajnie to robi , czy zrobić coś takiego znów po południu , bo druga czesć treningu jeszcze dziś . Może wtedy zrobię sobie kilka serii z jeszcze mniejszym obciążeniem , tak na uspokojenie ... ? Dobra Gavro lej słowem
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Superancko Moim zdaniem raz w tygodniu jest ok, pali się czy co? Zyon często ćwiczy i się rozrósł nadmiernie Co za dużo, to niezdrowo, he,he,he Dolny grzbiet to najwolniej regenerująca się grupa mięśni, a Ty miałeś długą przerwę i nadal się zmagasz z jakimś ćmieniem. Zagryź zęby i powściągnij konie
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Ufff .. No coś tam jeszcze da o sobie znać , ale jak pilnuję zaleceń pani masażystki , i trzymam prawidłowo postawę , to wszystko elegancko idzie ... Będę robił te martwe tylko w środy ... lużno , mam gdzie się wyżywać jeszcze ... Czytam teraz o siadach , i coś czuję że do tego przetrenowania, pewnie sprintów , doszło jeszcze leciutkie podwijanie tyłka na dole .. a tak nie powinno być . Tu piszą że kolana mają wtedy iśc na zewnątrz bardziej : http://liftbigeatbig.wordpress.com/2012/01/04/squatting-below-parallel/.... Ja słabo rozciągnięte te dwójki mam ... troszkę mi się tyłek na dole podwijał , gdzie kośc ogonowa .... No nic mniejsza z tym , "Polak mądry po szkodzie" , e lepiej "człowiek się uczy na błędach"
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Siadów jest milion form, jeśli się upierasz, coś na pewno dobierzesz, box squat na przykład. Jest też znacznie prostsza możliwość, pożegnać się z siadami na zawsze Różnymi odmianami ciągów i skłonów GM elegancko przetrenujesz podwozie
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Myślałem też właśnie o siadach do skrzyni ... Jak u DeFranco , to bardziej na czwórki idzie z tego co kojarzę ... Różnymi odmianami ciągów i skłonów GM elegancko przetrenujesz podwozie Very Happy Taką możliwośc też brałem pod uwagę , że martwe tylko .. Wyjdzie w praniu ..
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Zyon często ćwiczy i się rozrósł nadmiernie To przez to, ze za ciezki ciezarek na poczatek kupilem i musialem sie do niego szybko zaadopotowac Jak sobie popaczylem w sieci te plany cukrowskiego chlopy wieksze ode mnie robily 16 a ja to samo 24
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|