MariuszM
Go
|
Woreczek . 200-300g zależnie czy na sypko czy kleik
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Woreczek . 200-300g zależnie czy na sypko czy kleik No. Niby węgle podkręcają apetyt, ale i tak ciężko to łyknąć. Za to twarogu czy mięsa, w takiej ilości, nie ma problema.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
100g gotowanej gryczanej tylko 13 g ww? na pudelku z kaszy jest 34 chyba napisane
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
Ja zjadam w dwóch turach 1,5 -2,5 h po posiłku BT po treningu bo mam 2 treningi .... Ale staram się też zjeśc po pierwszymmniej niżna wieczór ... Gorzej w dzień off/biegowy ... Wtedy wychodzi jakoś tak : BT , BTW i na koniec WT ....
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wiem skad sie wzielo te 13g, wychodzi na to ze ok polowa wegli zostaje wypita przez wode Nie wypita...tylko wzrasta waga kaszy przez wchłonięcie wody. Kiedyś sprawdzałam na woreczku ryżu. Przed ugotowaniem ważył on 100g a po ugotowaniu 400g.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I w tym woreczku 100g suchego ryżu jest tyle samo węgli co w ugotowanym 400 gramowym. Wtedy 100 gotowanego ma 1/4 tego co 100g suchego.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Nie wiem skad sie wzielo te 13g, wychodzi na to ze ok polowa wegli zostaje wypita przez wode Nie wypita...tylko wzrasta waga kaszy przez wchłonięcie wody. Kiedyś sprawdzałam na woreczku ryżu. Przed ugotowaniem ważył on 100g a po ugotowaniu 400g. U mnie po 15-20min gotowania waga 100gramowego woreczka wacha sie w granicach 260-280g. I jesli zakldajac, ze nie ma strat ww podczas gotowania, to 100g tak ugotowanej kaszy zawiera ok 26g wegli. I tak zawsze liczylem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czyli dobrze. Ilość węglowodanów jest też zależna od czasu gotowania. Nawet jak postoi w wodzie po gotowaniu to jeszcze wodę "pije"...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Dzisiaj jeszccze przed treningiem , cos sie powoli zbieram .. Kawka i takie tam ... Trochę mnie prawy bark pobolewa , zrobie sobie chyba dipsy z ciężarem ciała dziś ....
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Trening elegancko , jakiesto takie wszystko za lekkie po tej srodowej sesji MC .. Szykuje się w poniedziałek uzasadniony progres obciażenia .... Ten ból to chyba jakies złe ułożenie podczas snu ... Bo wszystko gites , tylko KCAL się chce teraz ... a reszta chudo dookoła tylko rośłinki jedzą ... a ja szaleje ze słoninka wedzoną ....
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
W ziemniakach w 100g części jadalnych jest 19,9g Ww;Odpadki 25% W 100g produktu rynkowego 14,9 Kasza gryczana prażona odpadki 0% w 100g części jadalnych i 100g produktu rynkowego 70g WW Z tego co widzę, dr Kwaśniewski podawał ilości B:T:Ww dla produktu rynkowego
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Z tego co widzę, dr Kwaśniewski podawał ilości B:T:Ww dla produktu rynkowego 100g części jadalnych produktu rynkowego
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W ziemniakach w 100g części jadalnych jest 19,9g Ww;Odpadki 25% W 100g produktu rynkowego 14,9 Kasza gryczana prażona odpadki 0% w 100g części jadalnych i 100g produktu rynkowego 70g WW Z tego co widzę, dr Kwaśniewski podawał ilości B:T:Ww dla produktu rynkowego Dr Kwaśniewski pisał, że zawsze podawał BTW tylko dla części jadalnych, np. banan bez skórki...to i ziemniaki pewnie tak samo...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Trening elegancko , jakiesto takie wszystko za lekkie po tej srodowej sesji MC .. Szykuje się w poniedziałek uzasadniony progres obciażenia .... Ten ból to chyba jakies złe ułożenie podczas snu ... Bo wszystko gites , tylko KCAL się chce teraz ... a reszta chudo dookoła tylko rośłinki jedzą ... a ja szaleje ze słoninka wedzoną .... Bol jest po to zeby go ignorowac Mi strzyklo w grzbiecie w strone prawego ramienia, tak ze sie nie moglem ogladac w te strone i spluwac na psa urok ale igrnoruje to i ossstro dzialam hehe
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Trening elegancko , jakiesto takie wszystko za lekkie po tej srodowej sesji MC .. Szykuje się w poniedziałek uzasadniony progres obciażenia .... Ten ból to chyba jakies złe ułożenie podczas snu ... Bo wszystko gites , tylko KCAL się chce teraz ... a reszta chudo dookoła tylko rośłinki jedzą ... a ja szaleje ze słoninka wedzoną .... Bol jest po to zeby go ignorowac Mi strzyklo w grzbiecie w strone prawego ramienia, tak ze sie nie moglem ogladac w te strone i spluwac na psa urok ale igrnoruje to i ossstro dzialam hehe
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ziemniak ze skórką 100g ((produktu rynkowego jadalnego)~15gWw (uwzględnione 25%odpadków) - błonnik=węglowodany strawne Ziemniak bez skórki 100g (produktu jadalnego) 19,9Ww -błonnik= węglowodany strawne Dlatego ziemniaki młode zawierają więcej Ww (100g produktu rynkowego jadalnego) niż ziemniaki późne , ponieważ odpadków jest mniej (skrobanie) ... chyba 100g gotowanego,pieczonego,smażonego ziemniaka będzie przedstawił jeszcze inną wartość Ww- utrata woda Różnice nie są aż tak istotne, aby robić z tego "problemo". Taka ciekawostka raczej
|
|
|
|
|
|
|
krobert
Go
|
ja mam wrazenie, ze notorycznie niedoszacowuje wegli, dzisiaj to bylo np tylko duzypomidor i duzy kubek truskawek
Z tego co piszesz, to jesteś na VLCD (C od carbohydrate).. Aż się boję sięgać pamięcią, kto też to ćwiczy
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
ja tez sie boje ale jak to pisalem to dzien sie jeszcze nie skonczyl
|
|