chill
Go
|
U mnie po wczorajszym treningu z dołożonym obciążeniem ... niezłe nabicie , pewnie to przez śmietankę i twaróg bo wczoraj imprezka rodzinna , zrobiłem sernik na zimno i prawie go sam wpyliłem ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
U mnie po wczorajszym treningu z dołożonym obciążeniem ... niezłe nabicie , pewnie to przez śmietankę i twaróg bo wczoraj imprezka rodzinna , zrobiłem sernik na zimno i prawie go sam wpyliłem ... Na "muły" twaróg i mięso są świetne Dla zdrowia niebałdzo, bo dużo tego schodzi...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Wiem o tym , ja muszę pilnować tych ilości B , wczoraj czuję że się nasyciłem na bogato , dziś mi się ni echce za bardzo B jeśc , cos tam rano żółtków zjadłęm i przed chwila lody JK kakaowe i kawa .... Jakiś boczek dzisiaj jeszcze zejdzie z ziemniakiem i wsio .... Bieganie dzisiaj odpuszczam bo leje że hej i jakoś nie mam ochoty na Bear'a Grylls'a ... Zbiorę siły i zregeneruje się przed jutrzejszą martwicą - o ! Yeah !
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Dzisiaj dzień z martwicą ... drążek , dipsy elegancko ... martwy poszedł tak : 50x 5 rozgrzewka 60x1 74x1 84x1 100x1 To zrobiłem sobie -10 a nie 15% , bo już nie chciałem się próbowac na nie dudane pewnie 105 albo 110 ... - 90x4 ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No i słusznie, ale...rozgrzewka? Przecież to nie ma sensu, no może psychologiczny, rzadko robisz pal to sześć! Ale tak na zdrowy rozum, to po co jest rozgrzewka? Obiegowe opinie głoszą, że ścięgna i mięśnie muszą złapać temperatury, bo inaczej są jak zimna plastelina. To co, nie jesteśmy stałocieplni? Lub, że krążenie krwi trzeba przyspieszyć, czyli ona nie krąży w spoczynku? W końcu jak trzeba wielką, grubą babę dźwignąć, bo leży na jezdni, to pierwiej robimy rozgrzewkę? Jeszcze inni twierdzą, że system nerwowy musi stopniowo przyzwyczajać się do obciążenia, czyli zanim zaczniemy wypychać dżipa z rowu, najpierw podchodzimy do cienkasa, potem audicy, bo inaczej kontuzja murowana.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Sluszna postawa ja olewam jakiekolwiek rozgrzewki, szkoda mi czasu i sily na jakies macanie sie ale w tym twoim planie nowym Gavro, nie bylo jakiegos rozgrzewania, z tego co kojarze?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Sluszna postawa ja olewam jakiekolwiek rozgrzewki, szkoda mi czasu i sily na jakies macanie sie ale w tym twoim planie nowym Gavro, nie bylo jakiegos rozgrzewania, z tego co kojarze? Tak, takie serie wprowadzające Bo to gotowy plan dla młodziaków w zasadzie... Czasem robię kilka singli czy dwójek na 60% ciężaru w danej sesji, zwykle po dłuższej przerwie od treningów. Potem jak już wejdę w rytm i częstotliwość, nie ma takiej potrzeby Jednak gdzieś tu na forum jest wpis Admina o potrzebie rozgrzewki z powodu jakiś szkieletów węglowych czy cukrowych w mięśniach...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
no usztywnianie miocytow czy jakos tak to szlo
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
no usztywnianie miocytow czy jakos tak to szlo
Masz to gdzieś? Nie mogę znaleźć, a chętnie złapałbym kontekst.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Rozgrzewka - fajna rzecz, aby wejść na wyższe obroty, przetrzeć szlaki . Możliwe że nie dotyczy to wszystkich dyscyplin.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Rozgrzewka - fajna rzecz, aby wejść na wyższe obroty, przetrzeć szlaki . Możliwe że nie dotyczy to wszystkich dyscyplin. Jeszcze fajniejsza rzecz, wchodzić natychmiast na wysokie obroty Możliwe, że dotyczy wszystkich dyscyplin...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ze szczególnym wskazaniem na dźwiganie "grubych bab".
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ze szczególnym wskazaniem na dźwiganie "grubych bab". Och, gdybyż można było ze trzy razy w tygodniu... Najlepiej omdlonych Nieprzeciętna siła zapaśników, sumitów oraz popularność treningów z workiem piasku, mówią same za siebie
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...Nieprzeciętna siła zapaśników, sumitów oraz popularność treningów z workiem piasku, mówią same za siebie A mógłby się taki sumita rozgrzać w ogóle, a nie przegrzałby się nadto?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
...Nieprzeciętna siła zapaśników, sumitów oraz popularność treningów z workiem piasku, mówią same za siebie A mógłby się taki sumita rozgrzać w ogóle, a nie przegrzałby się nadto? To bardzo sprawni faceci, byłbyś zaskoczony
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tak się zastanawiam, co zaskakującego może być w rozgrzewce?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak się zastanawiam, co zaskakującego może być w rozgrzewce? Jak kto nie robi? Sam fakt.
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Co sie porobiło ....
Ja poruszam troche stawami barkowymi , rozpiętkowe machanie łapami , z 15 airsquatóq i już ...
Te 50x5 to tak robię sobie żeby ruch przypomniec w 5 ruchach i jeszcze cosik poprawic jakby co do właściwej sesji ... Po tym drazku i dipsach to i tak jestem rozgrzany dobrze ... Po za tym po tym urazie to tak jeszcze właśnie psychologiczne cackanie sie w łasnym organizmem ..
|
|
|
|
|
|
|
|