Autor
|
Wtek: Chill - dziennik treningowy (Przeczytany 536501 razy)
|
chill
Go
|
Wczoraj się przebiegłem koło 20 min ... Dzisiaj rano : Chinsy x5 +8k ( łatwo - super ) Chinsy x5 +8kg Chinsy x5 +8kg Dipsy x5 +16,75kg Chinsy x5 +8kg Dipsy x5 +16,75kg Siad 3x5 59kg ( łatwo ) wznosy z obciążeniem 2 x 5 wznosy x 10 Ciekawy jestem piatku z martwicą
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wczoraj się przebiegłem koło 20 min ... Dzisiaj rano : Chinsy x5 +8k ( łatwo - super ) Chinsy x5 +8kg Chinsy x5 +8kg Dipsy x5 +16,75kg Chinsy x5 +8kg Dipsy x5 +16,75kg Siad 3x5 59kg ( łatwo ) wznosy z obciążeniem 2 x 5 wznosy x 10 Ciekawy jestem piatku z martwicą Ej, Chillu, już chyba długo jedziesz tym planem dla górnego ciała? Może jakaś zmiana? Myślałem o 3 tygodniowej metodzie ciężkoatletycznej lub przeciwnie, 2 tygodnie bez obciążenia, do maksa powtórzeń. Jakiś impakt by się przydał... Potem powrót do starego schematu. Dół to powoli, bo ta kontuzja...
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
No tez tak myslałem , zwłaszcza że jestem głodny "normalnych" liftów górnego ciała military ( chociaż nie wiem czy wykonalne u mnie nisko sufit w garażu a ni ebędę wychodził ze stojakiem - na dwór teraz bo zimno ) , ale power clean oj chiałbym juz poleciec i ławke nawet dla odmiany . Ale sobie myślałem że to skończe jakoś koło Nowego Roku czy koło Świąt zrobię reset i zacznę "normalny" plan w styczniu .. ( ? ) Z drugiej strony można by już coś poplanowac ... Tak siad powoli , nawet bede dawał progresję wolniej ... pod kontrolą ...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No tez tak myslałem , zwłaszcza że jestem głodny "normalnych" liftów górnego ciała military ( chociaż nie wiem czy wykonalne u mnie nisko sufit w garażu a ni ebędę wychodził ze stojakiem - na dwór teraz bo zimno ) , ale power clean oj chiałbym juz poleciec i ławke nawet dla odmiany . Ale sobie myślałem że to skończe jakoś koło Nowego Roku czy koło Świąt zrobię reset i zacznę "normalny" plan w styczniu .. ( ? ) Z drugiej strony można by już coś poplanowac ... Tak siad powoli , nawet bede dawał progresję wolniej ... pod kontrolą ... Albo tak. Do Świąt masz koło 6 tygodni, można by pocisnąć z ciężarem bardziej, zejść na trójki czy coś... PowerClean i BenchPress/Military to dobry zestaw
|
|
|
|
|
|
|
chill
Go
|
Dzisiaj rano : Pullupsy x5 +6kg Pulluspy x5 +6kg Pullupsy x5 +6kg Dipsy x5 +16,75kg Pulluspy x5 +6kg Dipsy x5 +16,75kg Martwy 50 , 70 , 90 , 100 , 112 kg ..... 95 kg x 5 ( łatwiutko - yeah ! ) Wznosy x2
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
95 jedna seria tylko 5 powtorzen??
ja dzis wejscia silowe 4x4r3, mostek 4x10r2, abwheel3x8r2, wznosy 2x10r2.
wieczorem martwy, choc MU daja konkretnie popalic, ze lapy pieka
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Co to jest MU? I co oznacza "r" w zapisie 4x4r3?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
rewers?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj rano : Pullupsy x5 +6kg Pulluspy x5 +6kg Pullupsy x5 +6kg Dipsy x5 +16,75kg Pulluspy x5 +6kg Dipsy x5 +16,75kg Martwy 50 , 70 , 90 , 100 , 112 kg ..... 95 kg x 5 ( łatwiutko - yeah ! ) Wznosy x2 Ile masz obciążenia na sztangę? A propos wyciskania stojąc i niskiego stropu, to kompromisem może być Sots Press. Wersja ze sztangą to nie w kij dmuchał Tylko Twoje biodra...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Co to jest MU? I co oznacza "r" w zapisie 4x4r3? muscle up czyli wejscie silowe r to rest, przerwa znaczy sie miedzy seriami
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
tak sobie w zeszycie notuje skrotowo
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Muscle Up na kółkach? To musi być hardcore Na twardym drążku już jest ciężko... A dzienniczek super sprawa. Długo prowadziłem notatki, ale w kółko robię to samo i w końcu przestało mieć to znaczenie Chyba znowu zacznę od przyszłego roku, bo chcę się poważniej wziąć za odważniki
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Muscle Up na kółkach? To musi być hardcore Na twardym drążku już jest ciężko... no mu na kolkach.... troche hardcore jest, bo musze robic z pozycji "dead" dodatkowo. Drazek to sie okazuje pikus w porownaniu z kolkami. A dzienniczek super sprawa. Długo prowadziłem notatki, ale w kółko robię to samo i w końcu przestało mieć to znaczenie Chyba znowu zacznę od przyszłego roku, bo chcę się poważniej wziąć za odważniki a gdzies w maju tak przypadkiem zaczalem notowac i samo sie zaczelo. przydaje sie w sumie, bo czasami tak sie cos dobrze, robi, ze sie zapomina, ze za dlugo. no i widac te postepy co to ich czasami golym okiem nie widac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
chill
Go
|
95 jedna seria tylko 5 powtorzen?? W sennsie że mało objętościowo ? Czy mały ciężar ? Ja po kontuzji się odbudowuję , ponad rok nóg nie robiłem ... A jeśli chodzi o objętośc to póznym popołudniem jeszcze raz to samo idzi e, nie wiem ja tam sobie chwale ten bułgarski sposób , po co więcej , a plecy nabite na następny dzień są i jest progres ... Gavro kiedy się stosuje martwy z podstawek ? Bo jakoś tak doszlifowuję swoją technikę do możliwości postawy i tak mi się pomyślało że może bym spróbował jakoś wyżej ten gryf dac . Tez kiedyś robiłem na betonowym podłożu w piwnicy to w butach a teraz mam dywany w siłowni plus pianka puzzle to mógłbym na boso , ale robię w płaskich bamboszach wełnianych czasem .... HAh
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
95 jedna seria tylko 5 powtorzen?? W sennsie że mało objętościowo ? Czy mały ciężar ? Ja po kontuzji się odbudowuję , ponad rok nóg nie robiłem ... A jeśli chodzi o objętośc to póznym popołudniem jeszcze raz to samo idzi e, nie wiem ja tam sobie chwale ten bułgarski sposób , po co więcej , a plecy nabite na następny dzień są i jest progres ... Nie musisz sie tlumaczyc, ja ino tak pytam, informacyjnie Kazdy robi na co ma ochote
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Muscle Up na kółkach? To musi być hardcore Na twardym drążku już jest ciężko... no mu na kolkach.... troche hardcore jest, bo musze robic z pozycji "dead" dodatkowo. Drazek to sie okazuje pikus w porownaniu z kolkami. A dzienniczek super sprawa. Długo prowadziłem notatki, ale w kółko robię to samo i w końcu przestało mieć to znaczenie Chyba znowu zacznę od przyszłego roku, bo chcę się poważniej wziąć za odważniki a gdzies w maju tak przypadkiem zaczalem notowac i samo sie zaczelo. przydaje sie w sumie, bo czasami tak sie cos dobrze, robi, ze sie zapomina, ze za dlugo. no i widac te postepy co to ich czasami golym okiem nie widac Pamięć jest ulotna, a notatki dyscyplinują. Znalazłem swój pierwszy dzienniczek, oto zapis mojego wczesnozawodniczego treningu podrzutu: 2x3/30kg 2x2/35kg 3x1/40kg 1x0/45kg Serie, powtórzenia, ciężar, ostatnie podejście spalone Miałem niecałe 14 lat i ważyłem 48 kg Na marginesie notatnika jest napisane " Tylko niebo to limit". Ech, czasy...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chill, martwy z podstawek czyli dociąganie/skrócony martwy ciąg/deadlift lockout to znakomite ćwiczenie akcentujące prostowniki grzbietu i oswajające z dużym obciążeniem. Można stosować jako uzupełnienie zwykłego ciągu, wtedy robi się je co 3 trening na zmianę z ciągiem stojąc na podwyższeniu i zwykłym. Można zrobić normalny cykl na skrócony martwy ciąg trwający 8 tygodni(wtedy zwykły martwy aż furczy w powietrze). Albo trenować jako jedyne ćwiczenie na plecy jak np. Frank Zane. Sztangę ustawia się na wysokości kolan lub ciut wyżej i stosując chwyt naprzemienny, a nawet paski, prostuje się plecy. Wspaniałe ćwiczenie! Spokojnie bierze się 150% maksa z regularnego ciągu Trzeba tylko świadomie napinać brzuch i pośladki, bo nie odpalają one z automatu, jak przy zwykłym ciągu kiedy "zbierasz sztangę" z podłogi.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Czyli plagiat Ja też pewno od kogoś to zgapiłem, za romantyczne dla mnie...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Mysle, ze jest stare jak swiat.....to jedna z takich uniwersalnych sentencji
|
|