Autor
|
Wtek: Miesięcznik "Optymalni" (Przeczytany 676105 razy)
|
Radzio
Go
|
To, co nam nieodpłatnie udostępniono. Z autentyczną uwagą i zrozumieniem na tyle, że postanowiłem styczniowy numer odebrać osobiście z Jaworzna, to jest przecież po drodze do Mikołowa. Mam już wnioski, ale to dopiero jest długaśna opowieść, niestety pełna patosu i nijak tego wyplenić. Może nawet dłuższa niż sam artykuł, o którym wiem tyle, że z głębokiego źródła pochodzi. Artykuł to hit tego roku, niemniej jednak prezentowany z całości fragment, który jest dostępny na internetowej stronie OSO, prezentuje... dalej we wnioskach.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Otrzymałem mailem i zamieszczam:
... Prosimy o wpłacanie należności w wysokości 1000 złotych, pokrywającej koszt podróży, hotelu ze śniadaniami oraz biletów na pociągi i bilety wstępów do muzeum na powyższe konto: Bank Zachodni WBK 22-100 Chełm ul. Lwowska 8/10. Nr konta: 19 1500 1373 1113 7005 3670 0000. Maria Wróblewska Ruda-Kolonia 22 22-110 Ruda-Huta Naszymi zaproszonymi specjalnymi gośćmi będą: pani docent doktor Ewelina Małanicz, sympatyczna zasłużona lekarka optymalna ze Lwowa oraz pan Marek Konopka, laureat "Konkursu Optymalnych Serc". Łączę pozdrowienia, pozostaję do usług i do miłego spotkania w Szwajcarii. Zofia Kuzioła.
W styczniowym numerze:
... Opłatę za wycieczkę, w wysokości 1 200 złotych, proszę wpłacać, możliwie najwcześniej, na powyższe konto: Bank Zachodni WBK 22-100 Chełm ul. Lwowska 8/10 Nr konta: 19 1500 1373 1113 7005 3670 0000 Maria Wróblewska Ruda-Kolonia 22, 22-110 Ruda-Huta. Naszymi zaproszonymi gośćmi będą tym razem reprezentanci OSO: Pan Prezes Bogdan Tkocz z małżonką i Małgorzata Jany oraz laureatka konkursu Optymalnych Serc, pani Maria Wojtylak z Łodzi oraz dwóch dzielnych uczestników forum.dr-kwasniewski.pl ...
Zofia Kuzioła
+20%
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Jakieś ukryte koszy? Czy własne?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Może kto archiwum chce uzupełnić? Proszę:
Uprzejmie informuję, że Prezydium Zarządu Głównego Stowarzyszenia podjęło Uchwałę dotyczącą zmiany ceny miesięczników OPTYMALNI z lat 2011 i 2012. Zmianie ulega cena sprzedaży miesięcznika OPTYMALNI z roku 2011. Ustala się cenę 1,00 zł za jeden egzemplarz miesięcznika od stycznia do grudnia 2011 roku. Całkowity koszt rocznika 2011 wynosi 12 zł + koszt przesyłki 13 zł (paczka). Natomiast miesięczniki OPTYMALNI z roku 2012 będą sprzedawane w kwocie 2,80 za 1 egz. Całkowity koszt rocznika 2012 wynosi 33,60 zł + koszt przesyłki 13 zł (paczka). Jest również możliwość sprzedaży pojedynczych egzemplarzy miesięczników z 2011 i 2012 roku. Zamawiający będzie pokrywał koszt wysyłki wg obowiązującego cennika Poczty Polskiej. Pozdrawiam. Gosia Jany.
Dlaczego powyższej, ważnej informacji nie zamieszczono w "Optymalni"? Pytanie do Przewodniczącego RN! Bardzo dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
nie sadze. im wszystko jedno aby co bylo do paszczu wpakowac
Podręcznikowe korytko.
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Bardzo ciekawy numer
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jo, szkoda, że Misia nie wysyła przepisów, byłoby wreszcie profesjonalnie. Ale Misia ma cały dom na głowie, Teściów, męża i syna, że o Bartusiu i Miećce nie wspomnę, bo rybkami zajmuję się ja, to nie ma czasu na pierdołki...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale, żeś nam dołożył... nie jest profesjonalnie...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, że nie, ale to moje prywatne zdanie, którym przejmować się nie trzeba.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale, żeś nam dołożył... nie jest profesjonalnie... A Ty tam dajesz przepisy? Nie wiedziałem, bo nie zwracałem uwagi na autorstwo!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale, żeś nam dołożył... nie jest profesjonalnie... A Ty tam dajesz przepisy? Nie wiedziałem, bo nie zwracałem uwagi na autorstwo! Nieraz były..."super profesjonalne" tak bardzo, że aż telefony dostawałam z uwagami, że nie wolno pomidora łaczyć z ogórkiem...nie wiem jaka kara za to grozi...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Akurat na diecie wegetariańskiej albo typowej, mieszanej z przewagą rafinatów, łączenie produktów ma bardzo istotne znaczenie, ale na Diecie Optymalnej - nie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jasne, że nie, ale to moje prywatne zdanie, którym przejmować się nie trzeba. Przeważnie najwięcej krytykują ci, co nic nie robią. Ale to nie dotyczy Ciebie. Tyle potraw optymalnych zbilansowanych co narobiliście, to niekt Wam nie dorówna...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja tam w każdej chwili mogę się zaprezentować na początek w 10-ciu godzinnych odcinkach programu telewizyjnego, bo ludziska przestali czytać, a tylko gapić się lubią. Jest tylko kilka ale... I program musi być autorski...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Najważniejsze w tych programach jest to, aby zgodę na nie dali, aby pozwolili, bo komuś one mogą być nie na rękę...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najważniejsze, że nie muszę, ale mogę.
|