Autor
|
Wtek: Miesięcznik "Optymalni" (Przeczytany 686692 razy)
|
Zyon
|
Takie poważne periodyki zostawiam poważnym czytelnikom A rozdzielanie ciała i duszy medykom i filozofom. Życie to strumień energii, spróbujcie rozdzielić strumień, tak, by nadal był strumieniem Hehe no wlasnie, co mozna powiedziec jak sie nie ma nic do powiedzenia? Wysmiac ino zostaje
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Brawo! Buddyzm się na tym opiera A Zyon ciągle jakiejś prawdy chce Jakiej prawdy, czyjej prawdy? gowno prawdy... taka jest naj najprawdziwsza i zyciowa Koniec końców to gówno i proch zostaje W ostatnim Nieznanym Swiecie jest ciekawy artykul o badaniach pani prof Lidii Stawowskiej i jej ostatni artylul przed smiercia. Nie pamietam dokladnie, bo nie mam pod reka ale napisala cos takiego, ze postrzeganie zycia swiadomosci przez pryzmac wylacznie fizycznej cielesnosci jest bardzo plytkie i przyziemne a do tego kompletnie bledne Cialo to pojazd chwilowo zasiedlony przez cialo energetyczne bedace nosnkikiem swiadomosci i podswiadomosci Coraz więcej jest takich twierdzeń... Coraz więcej jest bzdur na świecie, to fakt. Dwa pytania: Gdzie ta świadomość sobie spała, gdy nie było ludzi? Dlaczego rozdziela się nieświadomość, podświadomość, świadomość i nadświadomość, choć to tylko różne stopnie ważności przepływu elektronów? Platon już pisał, że ciało jest tylko pojazdem duszy... Platon to sie nawet troche zapedzi, z ta idea jako oddzielnym bytem.....ale faktem jest ze od dawna formulowano takie teorie. A dzisiejsze szkielko i oko troche nas de facto cofa przed starozytnych.....no bo duszy nie widac to znaczy, ze jej nie ma, pradu i grawitacji nie widac ale sa. I badz tu madry co na to mowi logika A paru naukowcow noblistow postulowalo, zeby w rownaniach uwzgledniac cos takiego jak "duch" tylko trudno to bylo zdefiniowac.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
DUSZA I CIAŁO NA PLAŻY Dusza na plaży studiuje podręcznik filozofii. Dusza pyta ciała: - Kto nas związał razem ? Ciało mówi: - Trzeba opalić kolana. Dusza pyta ciała: - Czy to prawda, że nas wcale nie ma ? Ciało mówi: - Opalam kolana. Dusza pyta ciała: - W tobie czy we mnie zacznie się umieranie ? Ciało się śmieje. Opaliło kolana. Anna Świrszczyńska
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Takie poważne periodyki zostawiam poważnym czytelnikom A rozdzielanie ciała i duszy medykom i filozofom. Życie to strumień energii, spróbujcie rozdzielić strumień, tak, by nadal był strumieniem Hehe no wlasnie, co mozna powiedziec jak sie nie ma nic do ? Wysmiac ino zostaje Co można powiedzieć o mózgu, a zwłaszcza o umyśle, który jest nadal zagadką dla najtęższych głów? Można cytować tylko cymbałów, którzy nic nie wiedzą, a usiłują szufladkować swoją niewiedzę Ci, co coś wiedzą, raczej się nie wychylają, bo po co gadać po próżnicy? W Strażnicy też mają kadrę naukową, która twierdzi, że na Wenus są dinozaury... Jaki poziom czytelników, takie artykuły, większość ogląda Kung Fu Pandę i Rozmowy w Natłoku
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No ale dlaczego wszystkich automatycznie rownasz do wszystkich? Chcesz powiedziec, ze naukowcy, ktorzy pisza ksiazki to cymbaly piszace z potrzeby epatowania swoja niewiedza? Uogolniasz i generalizujesz ale pamietaj, ze chocbys sie wykazal absolutnie nieskazitelna logika, to jezeli przeslanki sa do dupy to i wnioski rowniez
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No ale dlaczego wszystkich automatycznie rownasz do wszystkich? Chcesz powiedziec, ze naukowcy, ktorzy pisza ksiazki to cymbaly piszace z potrzeby epatowania swoja niewiedza? Uogolniasz i generalizujesz ale pamietaj, ze chocbys sie wykazal absolutnie nieskazitelna logika, to jezeli przeslanki sa do dupy to i wnioski rowniez Jedno słowo: kasa
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ponoć człowiek może wyjść z religii, ale religia z niego nie wyjdzie Nie darmo od kolebki?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No ale dlaczego wszystkich automatycznie rownasz do wszystkich? Chcesz powiedziec, ze naukowcy, ktorzy pisza ksiazki to cymbaly piszace z potrzeby epatowania swoja niewiedza? Uogolniasz i generalizujesz ale pamietaj, ze chocbys sie wykazal absolutnie nieskazitelna logika, to jezeli przeslanki sa do dupy to i wnioski rowniez Jedno słowo: kasa Dwa slowa: pie...sz bzdury
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No ale dlaczego wszystkich automatycznie rownasz do wszystkich? Chcesz powiedziec, ze naukowcy, ktorzy pisza ksiazki to cymbaly piszace z potrzeby epatowania swoja niewiedza? Uogolniasz i generalizujesz ale pamietaj, ze chocbys sie wykazal absolutnie nieskazitelna logika, to jezeli przeslanki sa do dupy to i wnioski rowniez Jedno słowo: kasa Dwa slowa: pie...sz bzdury Oczywiście, jak zwykle Bo tak naprawdę piszą za dobre słowo, poklepanie po plecach i taką zwyczajną, ludzką chęć, żeby ta wspaniała wiedza trafiła pod strzechy
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ponoć człowiek może wyjść z religii, ale religia z niego nie wyjdzie Nie darmo od kolebki? Aż po grób Bo kto by chciał wierzyć, że zjedzą go robaki, razem z tą świadomością
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No prosze cie, nie wiem skad u ciebie ta sklonnosc do tendencyjnego generalizowania i uogolniania.......no wszyscy to jeden roj i motywacje te same, kasa i koniec. Ty te z masz takie same jak wszyscy tutaj? Bo moje sa z pewnoscia inne, i co teraz? Taka rozmowa rzeczywiscie do nikad nie zaprowadzic. Dla Adaska wszyscy to platni trolle na przyklad, oprocz niego oczywiscie, piszesz za kase?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Ponoć człowiek może wyjść z religii, ale religia z niego nie wyjdzie Nie darmo od kolebki? Aż po grób Bo kto by chciał wierzyć, że zjedzą go robaki, razem z tą świadomością Zauwazylem, ze lubisz krytykowac, potepiac w czambul i wysmiewac ksiazki, teorie czy sprawy, ktorych nie znasz, nie czytales, nie zbadales ale po prostu ich nie lubisz czy nie popierasz etc Maniek ci kiedys wytnkal, ze jedziesz po Witoszkowej choc nawet nie przeczytales jej ksiazki
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No prosze cie, nie wiem skad u ciebie ta sklonnosc do tendencyjnego generalizowania i uogolniania.......no wszyscy to jeden roj i motywacje te same, kasa i koniec. Ty te z masz takie same jak wszyscy tutaj? Bo moje sa z pewnoscia inne, i co teraz? Taka rozmowa rzeczywiscie do nikad nie zaprowadzic. Dla Adaska wszyscy to platni trolle na przyklad, oprocz niego oczywiscie, piszesz za kase? Z mądrości życiowej Oczywiści, że piszę za kasę, siedzę w pracy, licznik bije, a ja sobie piszę. Ty nie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ponoć człowiek może wyjść z religii, ale religia z niego nie wyjdzie Nie darmo od kolebki? Aż po grób Bo kto by chciał wierzyć, że zjedzą go robaki, razem z tą świadomością Zauwazylem, ze lubisz krytykowac, potepiac w czambul i wysmiewac ksiazki, teorie czy sprawy, ktorych nie znasz, nie czytales, nie zbadales ale po prostu ich nie lubisz czy nie popierasz etc Maniek ci kiedys wytnkal, ze jedziesz po Witoszkowej choc nawet nie przeczytales jej ksiazki Wytknął, a teraz przyznaje rację Ty też kiedyś zmądrzejesz, mimo, a nie dzięki, czytaniu bzdur rodem z Pani Domu
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No prosze cie, nie wiem skad u ciebie ta sklonnosc do tendencyjnego generalizowania i uogolniania.......no wszyscy to jeden roj i motywacje te same, kasa i koniec. Ty te z masz takie same jak wszyscy tutaj? Bo moje sa z pewnoscia inne, i co teraz? Taka rozmowa rzeczywiscie do nikad nie zaprowadzic. Dla Adaska wszyscy to platni trolle na przyklad, oprocz niego oczywiscie, piszesz za kase? Z mądrości życiowej Oczywiści, że piszę za kasę, siedzę w pracy, licznik bije, a ja sobie piszę. Ty nie? Znaczy sie placi ci ktos za pisanie? Bo wiesz, zaraz Adasko napisze donos do admina, zes platny troll Ja pisze zupelnie za darmo, i za darmo dziele sie ta wszelka moja madroscia, zupelnie za free I to wszystko z jednego konta
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Ponoć człowiek może wyjść z religii, ale religia z niego nie wyjdzie Nie darmo od kolebki? Aż po grób Bo kto by chciał wierzyć, że zjedzą go robaki, razem z tą świadomością Zauwazylem, ze lubisz krytykowac, potepiac w czambul i wysmiewac ksiazki, teorie czy sprawy, ktorych nie znasz, nie czytales, nie zbadales ale po prostu ich nie lubisz czy nie popierasz etc Maniek ci kiedys wytnkal, ze jedziesz po Witoszkowej choc nawet nie przeczytales jej ksiazki Wytknął, a teraz przyznaje rację Ty też kiedyś zmądrzejesz, mimo, a nie dzięki, czytaniu bzdur rodem z Pani Domu Przepraszam cie ale zaczynasz pewexowac Wytknal ci fakt, a czy przyznal racje to insza inszosc Jedno nie musi stac w sprzecznosci z drugim. A czy kiedys zmadrzeje to nie wiem, bo jak ty w takim wieku jestes taki madry to dla mnie juz chyba za pozno
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
W rozpatrywaniu tego zagadnienia należy zastanowić się nad tym, czy przypadkiem wszystko co żyje ma duszę? A przypomnę, że do niedawna niektórzy twierdzili, że nawet kobiety jako indywidua nieczyste, niepełne, skłonne do grzechu i występku, ponoć duszy nie miały. Wielu nawet dziś jest skłonnych tak twierdzić.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No prosze cie, nie wiem skad u ciebie ta sklonnosc do tendencyjnego generalizowania i uogolniania.......no wszyscy to jeden roj i motywacje te same, kasa i koniec. Ty te z masz takie same jak wszyscy tutaj? Bo moje sa z pewnoscia inne, i co teraz? Taka rozmowa rzeczywiscie do nikad nie zaprowadzic. Dla Adaska wszyscy to platni trolle na przyklad, oprocz niego oczywiscie, piszesz za kase? Z mądrości życiowej Oczywiści, że piszę za kasę, siedzę w pracy, licznik bije, a ja sobie piszę. Ty nie? Znaczy sie placi ci ktos za pisanie? Bo wiesz, zaraz Adasko napisze donos do admina, zes platny troll Ja pisze zupelnie za darmo, i za darmo dziele sie ta wszelka moja madroscia, zupelnie za free I to wszystko z jednego konta Nieprawda, że piszesz za darmo. Pracodawca płaci Ci za to, co należy do Twoich obowiązków, a nie za pisanie z nami Możesz to oczywiście nazywać inaczej, ale prawda jest jedna Ja okradam sam siebie i mam na to pozwolenie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W rozpatrywaniu tego zagadnienia należy zastanowić się nad tym, czy przypadkiem wszystko co żyje ma duszę? A przypomnę, że do niedawna niektórzy twierdzili, że nawet kobiety jako indywidua nieczyste, niepełne, skłonne do grzechu i występku, ponoć duszy nie miały. Wielu nawet dziś jest skłonnych tak twierdzić. Dusza to tylko umowna nazwa. Gdzies niedawno czytalem jakiegos nobliste z fizykow kwantowych, nie pamietam czy to byl Werner pauli i on np mowil "duch" czyli cos co w zasadzie byc powinno ale ciezko to udowodnic Np jak w sobote wycinalem drzewa, to usiadlem na scietym swierku, policzylem sloje i autentycznie sie zastnawialem czy to drzewo mialo jakas forme "ducha" Bo troche mi sie smutno zrobilo z tego powodu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|