Autor
|
Wtek: Miesięcznik "Optymalni" (Przeczytany 687952 razy)
|
renia
|
Już tak pomieszali DO z Ziębą, że nowe osoby w naszym Oddziale to mają już całkiem kogel-mogel w głowie. Pytają się mnie, czy mają się zakwaszać przed śniadaniem czy nie, bo na teście sodowym jedna nie beknęła wcale, a druga tak beknęła, że aż piana szła... Matko boska, test sodowy? Serio takie akcje odchodza? @Teresa, tez mi sie wydaje, ze tam jest wiecej osob z roznych kregow, ktore sa zainteresowane utrwalaniem przekonania, ze teraz to "trzeba" sie suplemencic, bo jedzenie ma "za malo" wartosci "odzywczych". Ciekawe czy żółtka też się zmieniły? Mięso jest chudsze niż było dawniej, ale my mięsa dużo nie jemy i jak już, to wybieramy tłuściejsze kąski. Wędlin ze sklepu praktycznie nie jemy. Spadek wartości owoców i warzyw nas praktycznie nie dotyczy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale to zależy jak testy poranne wyjdą.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ale "¦ledĽ z czosnkiem" jest... Posłałam tam ponad 160 przepisów, to już prawie 5 lat. Do wczoraj, czyli do przeczytaniu paru pierwszych wypowiedzi w listopadowych "Optymalnych", liczyłam na to że zarząd stowarzyszenia przeprosi Rodzinę Kwaśniewskich i stowarzyszenie zajmie się tym do czego zostało powołane i na którego rzecz wykonano dużo, bardzo dużo pracy. Pracy Rodziny Kwaśniewskich, Rodziny Jany i wielu, wielu innych osób. Jak komuś mogło przyjść do głowy i jeszcze to realizować by stowarzyszenie niszczyć? Bezwstyd, czy jakoś tak?
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Proszę tylko Rodziny Kwaśniewskich nie mieszać w to o co "im" chodzi!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Rodzina Kwaśniewskich już się odizolowała od OSO... "kota nie ma, myszy rządzą"...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kto będzie prenumerował miesięcznik? Ja się waham...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Mnie przysyłają pięć numerów za darmo, ale pewnie już niedługo.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jednak dalej nie prenumeruję miesięcznika, gdyż ostatnie numery to tylko praktycznie przewertowałam, nawet nie miałam ochoty ich czytać. Sporo artykułów jest w nich ściąganych z internetu, niedotyczących ŻO. Też jest wyczuwalna stronniczość...jakby prezes Bogdan Tkocz był ważniejszy od dr Kwaśniewskiego. Ale skoro "kapitan może być tylko jeden" to tak musi być... W ostatnim numerze jest taki przepis na gofry: Składniki: 4 duże jajka 4 łyżki mleka roślinnego - migdałowe lub kokosowe - opcjonalnie dla tych, którzy nie unikają laktozy - śmietanka 30% 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 5 łyżek mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli Czy to jest produkt wskazany dla Optymalnych? Mleko roślinne, olej kokosowy... śmietanka może być opcjonalnie? (przepis mam z tej strony, https://www.facebook.com/groups/634447236680866/?fref=tsgdyż styczniowego numeru już nie mam)
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja bym do tego zrobił pastę ze świeżego bobu z siemieniem lnianym lub na bezerukowym rzepaku. Oczywiście po - 3 gr witaminy C aby wymiotło rodniki
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Jednak dalej nie prenumeruję miesięcznika, gdyż ostatnie numery to tylko praktycznie przewertowałam, nawet nie miałam ochoty ich czytać. Sporo artykułów jest w nich ściąganych z internetu, niedotyczących ŻO. Też jest wyczuwalna stronniczość...jakby prezes Bogdan Tkocz był ważniejszy od dr Kwaśniewskiego. Ale skoro "kapitan może być tylko jeden" to tak musi być... W ostatnim numerze jest taki przepis na gofry: Składniki: 4 duże jajka 4 łyżki mleka roślinnego - migdałowe lub kokosowe - opcjonalnie dla tych, którzy nie unikają laktozy - śmietanka 30% 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 5 łyżek mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli Czy to jest produkt wskazany dla Optymalnych? Mleko roślinne, olej kokosowy... śmietanka może być opcjonalnie? (przepis mam z tej strony, https://www.facebook.com/groups/634447236680866/?fref=tsgdyż styczniowego numeru już nie mam) ogólnie rzecz biorąc, po co komu przepis na gofry? Boczek na maśle, z pieczarkami i nie ma problemu z jakimiś goframi... Ale to wiedzą, tylko ci co to wiedzą
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale na dobrychdzieciach wmawiano, że ten przepis to podstawa... Osobiście pączków również nie jadłem kilkanaście lat, ale jakby mnie naszło, to mogę...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A to już jutro? Fajnie, ja co roku świętuję, raz do roku można przecież tłusto zeżreć.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale na dobrychdzieciach wmawiano, że ten przepis to podstawa... To Adas glownie wmawial, ale z niewiadomych powodow juz przestal
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ale na dobrychdzieciach wmawiano, że ten przepis to podstawa... To Adas glownie wmawial, ale z niewiadomych powodow juz przestal Ale trollem to zawsze kto inny jest. Adaś tylko inspiruje.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Aaaaa to jest oczywiscie oczywista oczywistosc
|
|