Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: alkohol? (Przeczytany 10778 razy)
|
samsun
Go
|
Co z alkoholem w czasie zywiena optymalnego? dzis szykuje mi sie impreza , będę pił wodeczke czyli btw 0 0 0 , no ale to alkohol i nie wiem jak do tego podchoidzic? wiem ze np piwo ma sporo ww... pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Alkohol jest dla ludzi,ale ,jak kazdy lek czy witamina,powinien byc dostarczany w niewielkich ilosciach. Gdy czlowiek wogole nie pije alkoholu,organizm jest zmuszony sam go wytwarzac.Prawie kazda komorka ciala czlowieka ma w blonie komorkowej alkohol,dzieki czemu substancje rozpuszczalne w alkoholu moga przechodzic do komorki z zewnatrz i byc z niej na zewnatrz wydalane.Alkohol jest najlepszym "lekiem"rozszerzajacym drobne tetnice obwodowe i poprawiajacym ukrwienie tkanek obwodowych-stop,dloni,uszu czy nosa.Podany dotetniczo zweza tetnice,do ktorej go podano, a rozszerza tetnice "na polecenie"mozgu. Alkohol jest nieszkodliwym lekiem,zalecanym szczegolnie przy niedokrwieniu konczyn,najczesciej dolnych. DAWKA LECZNICZA TO 4-6g ALKOHOLU 3razy na dobe.----Tyle na temat alkoholu pisze dr Kwasniewski. Zycze udanej imprezy!!! Hana
|
|
|
|
|
|
|
Tomkiewicz
Go
|
samsun, tu Ci nie pomogę. Po prostu nie znoszę alkoholu, a od zapachu wódki wolę już aromat wiejskiego nawozu. Alkohol nie jest mi w życiu do niczego potrzebny, tym bardziej, że Polacy pija dużo i przy byle okazji. Potem gadają byle co. Jeśli to jest jakaś forma zabawy, to w sprawach zabawy ja się zgadzam z Jungiem. Przechodziłem przez etap imprez. Pożałowania godna strata czasu.
Tomek
|
|
|
|
|
|
|
SzymonNM100
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MORGANO
Go
|
Kiedy jest impreza powstaje problem alkoholu. Króluje mit pustych kalorii. BTW 0-0-0. O tuż nalezy wiedzieć, że 1 gram wódki to 7 kalorii. Możemy łatwo obliczyc, że 50 gram wódki to 350 kalorii 500 gram wódki 3500 kalorii. Każde spozycie musi niestety być spalone. Jeżeli jeszcze dodamy jedzenie odpowiedź jest prosta. Morgano
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Alkohol jest dla ludzi,ale ,jak kazdy lek czy witamina,powinien byc dostarczany w niewielkich ilosciach. Gdy czlowiek wogole nie pije alkoholu,organizm jest zmuszony sam go wytwarzac.Prawie kazda komorka ciala czlowieka ma w blonie komorkowej alkohol,dzieki czemu substancje rozpuszczalne w alkoholu moga przechodzic do komorki z zewnatrz i byc z niej na zewnatrz wydalane.Alkohol jest najlepszym "lekiem"rozszerzajacym drobne tetnice obwodowe i poprawiajacym ukrwienie tkanek obwodowych-stop,dloni,uszu czy nosa.Podany dotetniczo zweza tetnice,do ktorej go podano, a rozszerza tetnice "na polecenie"mozgu. Alkohol jest nieszkodliwym lekiem,zalecanym szczegolnie przy niedokrwieniu konczyn,najczesciej dolnych. DAWKA LECZNICZA TO 4-6g ALKOHOLU 3razy na dobe.----Tyle na temat alkoholu pisze dr Kwasniewski. Zycze udanej imprezy!!! Hana
To prawda jest z tymi błonami komórkowymi? Szkoda, że ci nie znają dawek leczniczych: http://natemat.pl/142191,kroplowka-na-kaca-24-h-z-dojazdem-do-domu-i-biura-lekarze-robia-biznes-na-pijakach
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
To prawda jest z tymi błonami komórkowymi? Błony komórkowe są silnie niedoceniane.Na pierwszej lekcji na biologii na temat komórek powinien być eksperyment, demonstracja następująca: Do dużego kubka wrzucić 100g "drożdży babuni" (jedna kostka), pokruszyć nieco łyżeczką, nie dodawać ani kropli wody, dosypać 50g cukru i zamieszać i szczęka opada normalnie cud, nie żartuję.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Akurat grzyby mają ścianę komórkową.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czyli co popękało od sacharozy i wywaliło z komórek drożdży cytozol? I jak to się ma do mojego pytania?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Dobrze ,ze przypomniales ,zaraz sprawdze. Jszcze mozes o kretce przypominac,bo jakos z glowy wylatalo
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|