administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zawsze namącicie jak w bigosie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale przez to to Forum fajne jest.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Gdyby tu jeszcze Edyta była, to dopiero by się działo....
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tu są same Edyty...
|
|
|
|
|
|
|
|
Wacław
Go
|
Spuchnięta prostata nie nadaje się do żartów,czyli łagodny jej przerost.Wystarczy, że z tej przypadłości żarty robi zachodnia medycyna akademicka, nie zadając sobie prostego pytania: co jest przyczyną przerostu prostaty? Proszę mi pokazać choć kawałek debaty w literaturze medycznej tej akademickiej , popularnej, nawet Jerzy Zięba mąci w tej sprawie... Ta indolencja, ignorancja w sprawie prostaty ma taką samą przyczynę we wszystkich innych okolicznościach; nie widzi się środowiska w jakim żyją istoty żywe. Wracając do prostaty, przyczyny przerostu, która jest kawałkiem tkanki mięśniowej, rosnąć może tylko przy nadmiarze białka w diecie, szczególnie tego zdegenerowanego, poddanego obróbce cieplnej, a tylko takie białko jest sprzedawane na Zachodzie w sklepach mięsnych.
Biochemia nie ma szans na wyjaśnienie tej patologii związanej z prostatą... Biochemia jest jest tylko szczególnym przypadkiem biologii kwantowej, podobnie jak fizyka mechanistyczna, ta Newtona, jest szczególnym przypadkiem fizyki kwanntowej.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Biochemia mitochondriów i ich współpraca z cytozolem doskonale jest opisana u pani prof. Bryły w "Regulacja metabolizmu komórki" - cała książka - genialna, ale ja się nie czuję na siłach, aby coś konkretnego i tak "z głowy" rozsądnie poradzić. Musiałbym najpierw zerknąć do podręcznika, to pewnie coś by się wydumało. Najlepszym fachowcem praktykiem w tej dziedzinie (bynajmniej dla mnie) jest ten fizjolog, co przygotował tego gościa, który pobił rekord świata w trzykrotnym triatlonie. To trzeba mieć umiejętności, żeby dostarczanie tlenu, odbiór "toksyn" wysiłkowych i mitochondria tak podrasować!
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Też jestem pełna podziwu!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Ale narrator beznadziejny! Do takich rzeczy to tylko Krystyna Czubówna!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Krystyna Czubówna! polska dziennikarka, prezenterka programów informacyjnych oraz lektorka filmów przyrodniczych i audycji radiowych. Z wykształcenia prawnik. A tego to nie wiedziałem, że prawnik.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Też nie wiedziałem, ale teraz to się "nadzwyczajna kasta" nazywa...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Rewelacyjnie lepsze od telewizyjnej narracyjnej gadki szmatki. Fajne, bo kogo by to miało przestraszyć to i tak nic z tego nie zrozumie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dzięki za linka, z ciekawością obejrzałem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|