Autor
|
Wtek: Geny i kwanty czyli..... (Przeczytany 390194 razy)
|
Gavroche
|
Sady sa od prawa ale nie od prawdy, to dosc subtelna ale dosc istotna roznica Tym bardziej Ale co tym bardziej? Za oszustwo finansowe wiecej lat dostniesz niz za zabicie dziecka. Sad to instytucja stworzona do ustalania jakiegos porzadku prawnego ale z dociekaniem prawdy czy jej respektowaniem nie maja nic wspolnego, wiec to po prostu zaden argument, bo tak naprawde kogo interesuje dochodzenie w sadzie uznania autentycznosci zdjec? Wystarczy zmienic prawo i juz fotki moga byc dowodem. Albo mozna tez zrobic takie prawo, ze sad uwierzy na slowo nawet. To zmień prawo by fotki mogły być dowodem A z fotoradarów już mogą być dowodem? Tylko jeśli widać rejestrację, a marka samochodu zgadza się z tą w dowodzie. I możesz podważyć zasadność kary, jeśli masz alibi, np. kartę meldunkowaą hotelu poza zasięgiem czasowym.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ponoć to nie była manna tylko wata cukrowa... Jak tak było, to tym bardziej z maszyny... Bo maszyna prostsza i niepromieniująca. Tylko po co te opisy BHP pracy w promieniotwórczości do obsługi Arki do waty cukrowej?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Sady sa od prawa ale nie od prawdy, to dosc subtelna ale dosc istotna roznica Tym bardziej Ale co tym bardziej? Za oszustwo finansowe wiecej lat dostniesz niz za zabicie dziecka. Sad to instytucja stworzona do ustalania jakiegos porzadku prawnego ale z dociekaniem prawdy czy jej respektowaniem nie maja nic wspolnego, wiec to po prostu zaden argument, bo tak naprawde kogo interesuje dochodzenie w sadzie uznania autentycznosci zdjec? Wystarczy zmienic prawo i juz fotki moga byc dowodem. Albo mozna tez zrobic takie prawo, ze sad uwierzy na slowo nawet. To zmień prawo by fotki mogły być dowodem A niby po co? Malo kogo obchodzi dowodzenie takich spraw przed sadem Jak ktos glupi to go nawet sad nie przekona, a Pawlak swoje o sadach wiedzial To tak w kwestii zboczenia z tematu. Rozumiem, ze masz juz tak wdrukowane, ze sadowa pieczatka na pismie warunkuje twoje odruchy i zmienia podswiadomosc nawet? Nie. Skoro sąd to taka szemrana instytucja, a mimo to nie dopuszcza jako dowodów filmów i zdjęć, to znaczy, że aż tak grubymi nićmi nie można szyć Tym bardziej Alez jestes w bledzie Sad respektuje prawo, ktore ustalaja miedzy innymi czlonkowie jakiegokolwiek parlamentu Jak sie poslom zamarzy fotkowanie czy inna durnota i znajda odpowiednia wiekszosc zeby przepchnac ustawe, to sad bedzie musial respektowac to prawo I nic a nic go nie obchodzi czy ktos szyje grubymi czy cienkimi nicmi Malo to durnych praw ustalili nasi sejmowi herosi? Wiec to argument jest zaden po prostu Jezeli potrzebujesz sadu jako posrednika miedzy twoimi oczami a mozgiem no to ja tylko ubolewac jedynie moge
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Sady sa od prawa ale nie od prawdy, to dosc subtelna ale dosc istotna roznica Tym bardziej Ale co tym bardziej? Za oszustwo finansowe wiecej lat dostniesz niz za zabicie dziecka. Sad to instytucja stworzona do ustalania jakiegos porzadku prawnego ale z dociekaniem prawdy czy jej respektowaniem nie maja nic wspolnego, wiec to po prostu zaden argument, bo tak naprawde kogo interesuje dochodzenie w sadzie uznania autentycznosci zdjec? Wystarczy zmienic prawo i juz fotki moga byc dowodem. Albo mozna tez zrobic takie prawo, ze sad uwierzy na slowo nawet. To zmień prawo by fotki mogły być dowodem A z fotoradarów już mogą być dowodem? Tylko jeśli widać rejestrację, a marka samochodu zgadza się z tą w dowodzie. I możesz podważyć zasadność kary, jeśli masz alibi, np. kartę meldunkowaą hotelu poza zasięgiem czasowym. No mozna wszystko, nawet handlowac punktami wolno. Jak prawo durne to prawda sama sie obroni
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Jak sie poslom zamarzy fotkowanie czy inna durnota i znajda odpowiednia wiekszosc zeby przepchnac ustawe, to sad bedzie musial respektowac to prawo Jak nasi posłowie zrobili bubla prawnego, to można fotę z fotoradaru na przykład śmiało podważać przed sądem. Ale są lepsze metody niepłacenia mandatów.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Najlepsza metoda to zwalniac przed radarami i kupic sobie CB-radio
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Ponoć to nie była manna tylko wata cukrowa... Jak tak było, to tym bardziej z maszyny... Bo maszyna prostsza i niepromieniująca. Tylko po co te opisy BHP pracy w promieniotwórczości do obsługi Arki do waty cukrowej? No nie pasuje więc pasuję....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Sady sa od prawa ale nie od prawdy, to dosc subtelna ale dosc istotna roznica Tym bardziej Ale co tym bardziej? Za oszustwo finansowe wiecej lat dostniesz niz za zabicie dziecka. Sad to instytucja stworzona do ustalania jakiegos porzadku prawnego ale z dociekaniem prawdy czy jej respektowaniem nie maja nic wspolnego, wiec to po prostu zaden argument, bo tak naprawde kogo interesuje dochodzenie w sadzie uznania autentycznosci zdjec? Wystarczy zmienic prawo i juz fotki moga byc dowodem. Albo mozna tez zrobic takie prawo, ze sad uwierzy na slowo nawet. To zmień prawo by fotki mogły być dowodem A niby po co? Malo kogo obchodzi dowodzenie takich spraw przed sadem Jak ktos glupi to go nawet sad nie przekona, a Pawlak swoje o sadach wiedzial To tak w kwestii zboczenia z tematu. Rozumiem, ze masz juz tak wdrukowane, ze sadowa pieczatka na pismie warunkuje twoje odruchy i zmienia podswiadomosc nawet? Nie. Skoro sąd to taka szemrana instytucja, a mimo to nie dopuszcza jako dowodów filmów i zdjęć, to znaczy, że aż tak grubymi nićmi nie można szyć Tym bardziej Alez jestes w bledzie Sad respektuje prawo, ktore ustalaja miedzy innymi czlonkowie jakiegokolwiek parlamentu Jak sie poslom zamarzy fotkowanie czy inna durnota i znajda odpowiednia wiekszosc zeby przepchnac ustawe, to sad bedzie musial respektowac to prawo I nic a nic go nie obchodzi czy ktos szyje grubymi czy cienkimi nicmi Malo to durnych praw ustalili nasi sejmowi herosi? Wiec to argument jest zaden po prostu Jezeli potrzebujesz sadu jako posrednika miedzy twoimi oczami a mozgiem no to ja tylko ubolewac jedynie moge Jestem w błędzie, bo Ty uważasz inaczej czy dlatego, że taka jest prawda? Twoja logika jest powalająca Film i zdjęcie nie może być dowodem w sądzie, bo bardzo łatwo taki dowód obalić. I Twoje bezsensowne gdybania na temat natury sądów nie zmienią tego, że do mnie film lub zdjęcie z netu nie przemawia, bo w takim kontekście tego wyrażenia użyłem Tak jak mówię, lubisz sobie pogadać, a że Cię poniesie na Psie Pole to nie szkodzi
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ponoć to nie była manna tylko wata cukrowa... Jak tak było, to tym bardziej z maszyny... Bo maszyna prostsza i niepromieniująca. Tylko po co te opisy BHP pracy w promieniotwórczości do obsługi Arki do waty cukrowej? W tym rzecz, pijani muszą być szczególnie ostrożni
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jestem w błędzie, bo Ty uważasz inaczej czy dlatego, że taka jest prawda? Wg prawa unijnego, slimak to ryba a marchewka to owoc, zeby francuzi i portugalczycy mogli tez dostac dotacje. Powiedz mi teraz jaka jest prawda i czy ma cos wspolnego z prawem? Twoja logika jest powalająca Film i zdjęcie nie może być dowodem w sądzie, bo bardzo łatwo taki dowód obalić. A jaka jest w tym wypadku prawda? Jezeli nagram cie jak kradniesz snickersa i bedzie to prawda, to dla sadu nie bedzie to dowodem. Gdzie tu prawda a gdzie prawo? No zastanow sie troche, bo brniesz.... I Twoje bezsensowne gdybania na temat natury sądów nie zmienią tego, że do mnie film lub zdjęcie z netu nie przemawia, bo w takim kontekście tego wyrażenia użyłem Czy bezsensowne? Jezeli w fotki nie wierzysz albo filmy to zastanow sie czy swoim oczom w ogole wierzysz Teraz to wiadomo fotoszop a jak fotka stara to? To tez fotoszop. No bo wszyscy maja teraz manie oszukiwania, jak wykopie jakas czache czy kosc w ogrodzie to na pewno pierwsze co zrobie przed wrzuceniem do neta, to kupie w kiosku "photoshop w 7 krokach" i odpowiednio je obrobie przed wrzuceniem. Dodam np wielkie kly i rogi na ten przyklad Prosze cie.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
kupic sobie CB-radio Yanosik się sprawdza.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jestem w błędzie, bo Ty uważasz inaczej czy dlatego, że taka jest prawda? Wg prawa unijnego, slimak to ryba a marchewka to owoc, zeby francuzi i portugalczycy mogli tez dostac dotacje. Powiedz mi teraz jaka jest prawda i czy ma cos wspolnego z prawem? Twoja logika jest powalająca Film i zdjęcie nie może być dowodem w sądzie, bo bardzo łatwo taki dowód obalić. A jaka jest w tym wypadku prawda? Jezeli nagram cie jak kradniesz snickersa i bedzie to prawda, to dla sadu nie bedzie to dowodem. Gdzie tu prawda a gdzie prawo? No zastanow sie troche, bo brniesz.... I Twoje bezsensowne gdybania na temat natury sądów nie zmienią tego, że do mnie film lub zdjęcie z netu nie przemawia, bo w takim kontekście tego wyrażenia użyłem Czy bezsensowne? Jezeli w fotki nie wierzysz albo filmy to zastanow sie czy swoim oczom w ogole wierzysz Teraz to wiadomo fotoszop a jak fotka stara to? To tez fotoszop. No bo wszyscy maja teraz manie oszukiwania, jak wykopie jakas czache czy kosc w ogrodzie to na pewno pierwsze co zrobie przed wrzuceniem do neta, to kupie w kiosku "photoshop w 7 krokach" i odpowiednio je obrobie przed wrzuceniem. Dodam np wielkie kly i rogi na ten przyklad Prosze cie..... Zyon, nie wierzę w filmiki i w zdjęcia z Netu. Bo tak. I nie interesuje mnie co o tym myślisz
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A pamiętacie jak było gdy filystyni ukradli maszynę do waty i chcieli bodajże lody na niej kręcić? . W ogóle im nie wyszło, tzn. wyszło im coś na zdrowiu. Dali maszynę krowie i ta zaniesła maszynę do waty z powrotem do znających się na watach (kilowatach,megawatach?) Tak było! Hey...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bez picia nie ma życia...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bez picia nie ma życia... A pewnie, pewnie i jeszcze... "Jak się kobiety nie bije, to jej wątroba gnije"...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jestem w błędzie, bo Ty uważasz inaczej czy dlatego, że taka jest prawda? Wg prawa unijnego, slimak to ryba a marchewka to owoc, zeby francuzi i portugalczycy mogli tez dostac dotacje. Powiedz mi teraz jaka jest prawda i czy ma cos wspolnego z prawem? Twoja logika jest powalająca Film i zdjęcie nie może być dowodem w sądzie, bo bardzo łatwo taki dowód obalić. A jaka jest w tym wypadku prawda? Jezeli nagram cie jak kradniesz snickersa i bedzie to prawda, to dla sadu nie bedzie to dowodem. Gdzie tu prawda a gdzie prawo? No zastanow sie troche, bo brniesz.... I Twoje bezsensowne gdybania na temat natury sądów nie zmienią tego, że do mnie film lub zdjęcie z netu nie przemawia, bo w takim kontekście tego wyrażenia użyłem Czy bezsensowne? Jezeli w fotki nie wierzysz albo filmy to zastanow sie czy swoim oczom w ogole wierzysz Teraz to wiadomo fotoszop a jak fotka stara to? To tez fotoszop. No bo wszyscy maja teraz manie oszukiwania, jak wykopie jakas czache czy kosc w ogrodzie to na pewno pierwsze co zrobie przed wrzuceniem do neta, to kupie w kiosku "photoshop w 7 krokach" i odpowiednio je obrobie przed wrzuceniem. Dodam np wielkie kly i rogi na ten przyklad Prosze cie..... Zyon, nie wierzę w filmiki i w zdjęcia z Netu. Bo tak. I nie interesuje mnie co o tym myślisz No to juz lepsze, bo przynajmniej szczere Ale jezeli chcesz dyskutowac o prawdzie, poszukiwaniu prawdy, dochodzeniu do prawdy, zyciu w prawdzie, czytac etc to powinienes odstawic te bzdurne przekonania na bok, bo twoj glos wtedy jest, jak glos tych baranow od Teresy - przystawia sobie tube nawet do rzyci aby tylko wydac jakis oglos, niewazne jaki
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|