Autor
|
Wtek: Geny i kwanty czyli..... (Przeczytany 390176 razy)
|
Gavroche
|
A który naukowiec nie tworzy na zrębie, kanwie czy podstawie innych?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nic nowego. Takie pomysły czytałem ze 20 lat temu.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Ba, nie tylko mogą, ale pewnie i są. Nasz Kosmos jest jednym z wielu, naokoło niego jest mnóstwo innych. Koncepcja zachowywania informacji w postaci 2d na HD zwanym "horyzontem zdarzeń" też mi się podoba, bo od dawna przekonuje mnie holograficzna natura wszechświata. Teoria Hawkinga nt istoty "czarnych dziur" przemawia do mnie o wiele bardziej niż teoria wysunięta przez Einsteina, która się kłóciła z prawami mechaniki kwantowej. Informacja musi być wieczna, nie może zginąć.
|
|
|
|
|
|
|
|
Helena
Go
|
A ten to zmianę twierdzi, że są czarne dziury, potem że ich nie ma... Co on tam o dziurach wie, jak ekonomistą nie jest. No jak to co? Przecież ekonomiści ciągle bębnią o dziurach budżetowych.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo to są znawcy co wiedzą, że stamtąd nic nie wycieka, a tylko w jedną stronę strumień leci.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Einstein to taki Elvis nauki, wszyscy sie boja ruszyc gwiazde a ci, ktorzy rocznie zarabiaja na nim 11 baniek dolarow na pewno zrobia wszystko zeby dalej byl superstarem. Ale jak juz wszyscy dojda, ze Elvis to byl zwykly facet z gitara, ktory tak wielkiego wplywu na muzyke jak sie wszystkim wmawia, nie mial, to w koncu cos sie ruszy. Thomas Kuhn sie klania
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
A ten to zmianę twierdzi, że są czarne dziury, potem że ich nie ma... Co on tam o dziurach wie, jak ekonomistą nie jest. Oho, geniusz zaczyna sie uduchawiac, moze go nawet pan bog wyleczy? Ja generalnie nie rozumiem tej niezdrowej fascynacji Hawkingiem, ot kolejny guru, ktory glosi slowo boze. A ze jego slowo boze wynika z blednych przeslanek takich jak np slepa i nieugieta wiara w zdyskredytowany eksperyment Eddingtona to i wnioski musza lezec. Choc ta jego nowa teoria z bramami akurat mi sie podoba, bredzi sam z siebie, wiec moze cos w tym byc
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Nawet czarne dziury znaja DDP Jeśli czarna dziura jest wystarczająco duża i znajduje się w stanie rotacji, możliwe że jest to brama do innego wszechświata
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Einstein to taki Elvis nauki, wszyscy sie boja ruszyc gwiazde a ci, ktorzy rocznie zarabiaja na nim 11 baniek dolarow na pewno zrobia wszystko zeby dalej byl superstarem. Ale jak juz wszyscy dojda, ze Elvis to byl zwykly facet z gitara, ktory tak wielkiego wplywu na muzyke jak sie wszystkim wmawia, nie mial, to w koncu cos sie ruszy. Thomas Kuhn sie klania Elvis wniósł okulary i opuchliznę barbituranową. Einstein kilka fajnych rzeczy miał, może nie sam, ale to przecież współpraca stanowi o wielkości gatunku Homo sapiens. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Paradoks_EPR
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...dalsze badania są potrzebne...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Kura bedzie składałajajko w kurniku, a na talerz będzie przetransferowane oddzielone żòłtko
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|