renia
|
Na koncu ksiazki sa zdjecia malp pieczonych, autor napisale, ze malpa to przysmak dla dzikich ale on mial problem z tym, bo upieczona malpa ma raczlki jak ...male dziecko
...rączki? Słyszałam, że są tacy, którzy jedzą mózg jeszcze żyjącej małpy... To powinno być karalne... Tak , raczki jak u malego dziecka. Oczywiscie on jest swiadom, ze to raczej uwarunkowanie kulturowo-cywilizacyjne ale wszystko w koncu siedzi w glowie. Co do jedzenia mozgu zywej malpy to na poczatku lat 90 w wypozyczalniach video byla taka seria "Oblicza smierci" gdzie byla pokazana taka scena z "ekskluzywnej" restauracji. Stol mial na srodku otwor, gdzie sie zakuwalo malpe, tak ze tylko glowa jej wystawala ponad blat, mistrz ceremonii nozem odkrajal jej gorna czesc czaszki jak sie odkraja wierzch ananasa i ci "smakosze" jedli lyzeczkami jak lody a malpa wrzeszczala. Paru tam wymiotowalo od tego "przysmaku" Ja bym, nawet na taki film nie mogła patrzeć...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Na koncu ksiazki sa zdjecia malp pieczonych, autor napisale, ze malpa to przysmak dla dzikich ale on mial problem z tym, bo upieczona malpa ma raczlki jak ...male dziecko
...rączki? Słyszałam, że są tacy, którzy jedzą mózg jeszcze żyjącej małpy... To powinno być karalne... Tak , raczki jak u malego dziecka. Oczywiscie on jest swiadom, ze to raczej uwarunkowanie kulturowo-cywilizacyjne ale wszystko w koncu siedzi w glowie. Co do jedzenia mozgu zywej malpy to na poczatku lat 90 w wypozyczalniach video byla taka seria "Oblicza smierci" gdzie byla pokazana taka scena z "ekskluzywnej" restauracji. Stol mial na srodku otwor, gdzie sie zakuwalo malpe, tak ze tylko glowa jej wystawala ponad blat, mistrz ceremonii nozem odkrajal jej gorna czesc czaszki jak sie odkraja wierzch ananasa i ci "smakosze" jedli lyzeczkami jak lody a malpa wrzeszczala. Paru tam wymiotowalo od tego "przysmaku" Potwierdzam. Ten wierzch czaszki ścinało się maczetą.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nawet nie wiedziałem, że taka obiecanka była Pytany o sposoby zahamowania rozwoju wielkoprzemysłowego tuczu zwierząt, co jako cel wskazało w programie PiS, odparł, że dla osiągnięcia tego celu "w zupełności wystarczy" egzekwowanie obecnych przepisów.
"Chodzi o to, żeby one spełniały warunki ochrony środowiska i te wszystkie wymagania, które przewiduje polskie prawo. Z tego co wiem, nie spełniają one tych wymagań, a organy kontrolne, które tym się zajmują, są bardzo liberalne" - powiedział, zapowiadając, że w przyszłości kontrole takich zakładów będą wykonywane bardziej rzetelnie. http://stooq.pl/n/?f=1007658&c=1&p=0 Jurgiel o czterech priorytetach w resorcie rolnictwa
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dobre to takie, które najtańszym kosztem jest wstanie wycisnąć maksymalną ilość ziaren z jednego nasiona.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A już najbardziej lubię takie tekściki "Autorzy badań podkreślają, że intensywne rolnictwo musi być połączone z mechanizmami zapobiegającymi jego rozprzestrzenianiu się. Można to zrobić np. poprzez dopłaty do działalności rolniczej..." Od razu proponuje aby się nie męczyć z tymi dopłatami, tylko od razu PGRy wprowadzić aby autorzy badań bez przeszkód mogli wdrażać swoją wiedzę.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, planowa gospodarka rolna, to podstawa komunizmu.
|
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, tylko niech Unia wstrzyma przez PiS te "niesprawiedliwe dopłaty" do hektara, a zaraz się chłopki przebudzą.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Już są pomruki niezadowolenia (ostatnie podróże Morawieckiego na prawo od Wisły), bo nie wszyscy są beneficjentami 500+, a tu się jeszcze okazuje, że na emerytów już nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jasne, o chleb jest walka, ale jak na gorzałę braknie, to rewolucja jest pewna.
|
|
|
|
|
|
|
|