RafałS
|
A co tam, się przyczepię, o tyle o ile w ogóle . Gdyż ponieważ sprint 15 min. nie istnieje. To by było dużo za dużo. Ale do utraty tchu ok. Gwoli formalności tylko tak...
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26740
|
Ale niejaki Churchil pił, palił wybitnie nie znosił wysiłku fizycznego ponoć, a dziewięćdziesiąt jeden pociągnął, więc ...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ale niejaki Churchil pił, palił wybitnie nie znosił wysiłku fizycznego ponoć, a dziewięćdziesiąt jeden pociągnął, więc ... Więc albo mógł pić/palić jeszcze bardziej i dociągnąłby wtedy 99. Albo odwrotnie i wtedy też by dobił 99...
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Kto wie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A był np. taki sportowiec Andrzej Grubba i na raka płuc zmarł. Napatrzyłem się w szpitalu na cały przekrój ludzi, od młodych chłopaczków, poprzez wysportowanych kolesi po ciężko schorowanych starych cukrzyków - mało jeszcze wiemy.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Teraz gwałtownie wzrosła ilość przypadków raka płuc w Polsce wśród niepalących - dziś o tym czytałem...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Teraz gwałtownie wzrosła ilość przypadków raka płuc w Polsce wśród niepalących - dziś o tym czytałem... Ale to w Maseczkowie szczególnie.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Teraz można wykazać, że to przez noszenie kagańców...
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
O'k, chodziło o to, że biegnąc truchtem słuchałem sobie muzyki, a krótka 15 min. pętla na pełnym gazie była już bez słuchania, bo w uszach samo od siebie dudniało. A tak przy okazji, dzisiaj znowu była przebieżka - fajnie, ale ludzi i rowerzystów za dużo. Spróbuj coś skuteczniejszego. 30 sekund do 1 minuta PRAWIE sprintu, 1 minuta odpoczynku w marszu/truchcie, i tak 5-20 razy w zależności od zaawansowania. Świetna sprawa. Zdecydowanie skuteczniejsze i fajniejsze niż 15 minut ciągłego, szybkiego biegu do utraty tchu. Taki bieg to raczej do max 6-8 minut, tj. mniej więcej czas, w którym da się utrzymać tempo wyższe niż tempo progu mleczanowego (tempo nagłego wzrost stężenia mleczanu w organizmie).
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Teraz można wykazać, że to przez noszenie kagańców... Ano. Nie po to ma człowiek jedną naturalnie maskę (włoski w nosie) żeby se drugą domaskować na ament.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Spróbuj coś skuteczniejszego. 30 sekund do 1 minuta PRAWIE sprintu, 1 minuta odpoczynku w marszu/truchcie, i tak 5-20 razy w zależności od zaawansowania. Świetna sprawa.
Zdecydowanie skuteczniejsze i fajniejsze niż 15 minut ciągłego, szybkiego biegu do utraty tchu. Taki bieg to raczej do max 6-8 minut, tj. mniej więcej czas, w którym da się utrzymać tempo wyższe niż tempo progu mleczanowego (tempo nagłego wzrost stężenia mleczanu w organizmie).
Robiłem kiedyś coś podobnego jak grałem w piłkę, też spoko, ale teraz wolę długie wybiegania, są dla mnie mniej męczące.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Teraz można wykazać, że to przez noszenie kagańców... Ale dopiero jak się maseczki od narciarza skończą.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Oczywiście. Bo inaczej się zmarnują...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tyle lat na nartach jeżdżę i jeszcze nikt mi ciekawej propozycji biznesowej nie złożył, no ale fakt że nie jestem ministrem.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Bo to układ musi być jeszcze do tego...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wieczorem omawiali postępy nauki i jakoś tak samo na inny temat zeszło.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|