Autor
|
Wtek: BIEGANIE (Przeczytany 3898859 razy)
|
RafałS
|
Długa droga przed tobą bo ja wczoraj to maraton przebiegłem w 2,5h, ze sztangą 200kg. A przed snem jadłem tylko trociny z wodą. Całkiem nieźle zważywszy powyższe. Panie adminie, Czy można z tą akwizycją zrobić coś - na ten przykład. ...latasz... Poczytaj sobie o lotnictwie.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Jakie BTW ma szarańcza? ... Podam ci potem przepis. Szarańczę przyrządza się z pokrojonej w paski słoniny. Można nawet uformować odnóża i oczka z ziarnek pieprzu itd.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Długa droga przed tobą bo ja wczoraj to maraton przebiegłem w 2,5h, ze sztangą 200kg. A przed snem jadłem tylko trociny z wodą. Całkiem nieźle zważywszy powyższe. Panie adminie, Czy można z tą akwizycją zrobić coś - na ten przykład. ...latasz... Poczytaj sobie o lotnictwie. Cmoknij mnie w mój nieopalony zad, czubku.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Cmoknij mnie w mój nieopalony zad, czubku. A to musisz mnie najpierw znaleźć ptysiu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Co to się porobiło, to ja nawet nie... Szukałem nowej, krótszej trasy marszów, mam opracowane 8 i 12km. Znalazłem trasę na spacery z kamizelką, która ma równo 5km. Coś mnie pokusiło i dziś rano tę trasę przebiegłem! Dodam tylko, że sprawa jest o tyle ciekawa, że ostatnio przebiegłem 5km w średniej szkole i to mój najdłuższy dystans ever. Nie biegałem ponad ćwierć wieku, z wyjątkiem sporadycznych króciutkich sprintów. A najlepsze jest to, że czas mi pokazało 22.57. Nic specjalnego, ale biorąc pod uwagę powyższe, jest całkiem spoko. Waga 97kg, jedyne treningi tlenowe to marsze z kamizelką i ewentualnie, jeśli się liczy, to machanie lekkimi odważnikami na ilość. Wczoraj przed snem jadłem szarańczę w czekoladzie, może dlatego? Jakie BTW ma szarańcza? Biegałeś z kamizelką? No co Ty, w bluzie. Skład szarańczaków bardzo różnie podają, u owadów bardzo dużo zależy od karmienia i odległości czasowej od wylinki. Czasem liczy się całość "tuszki", a czasem podają bez nóg, skrzydeł itp. Więc białka znalazłem 15-81% suchej masy o strawności od 77 do 98%. Tłuszcze stanowią ponoć od 10-50% suchej masy, ich skład można modyfikować przez żywienie owada. Owady to także węglowodany, tu podają 6,7-16% suchej masy, których znaczną część stanowi chityna, dla nas raczej niestrawna, głównie zaś (nie powinienem tego Tobie pisać) cukry to zawartość przewodu pokarmowego owada.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Co to się porobiło, to ja nawet nie... Super, tylko że zwiększanie km jest wprost proporcjonalne to utraty masy.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Kiedyś bywały karaluchy w domach, ale nikt tego łapał, zabijał, suszył i spozywał, pomimo że mięso na kartki nylo Widocznie ludziska mało wiedzy posiadały
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Co to się porobiło, to ja nawet nie... Super, tylko że zwiększanie km jest wprost proporcjonalne to utraty masy. Nie zamierzam tego w ogóle powtarzać! No, może za następne 25 lat. Do tej pory mam nóżki jak nowonarodzone kocię i drze mnie pod mostkiem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Co to się porobiło, to ja nawet nie... Szukałem nowej, krótszej trasy marszów, mam opracowane 8 i 12km. Znalazłem trasę na spacery z kamizelką, która ma równo 5km. Coś mnie pokusiło i dziś rano tę trasę przebiegłem! Dodam tylko, że sprawa jest o tyle ciekawa, że ostatnio przebiegłem 5km w średniej szkole i to mój najdłuższy dystans ever. Nie biegałem ponad ćwierć wieku, z wyjątkiem sporadycznych króciutkich sprintów. A najlepsze jest to, że czas mi pokazało 22.57. Nic specjalnego, ale biorąc pod uwagę powyższe, jest całkiem spoko. Waga 97kg, jedyne treningi tlenowe to marsze z kamizelką i ewentualnie, jeśli się liczy, to machanie lekkimi odważnikami na ilość. Wczoraj przed snem jadłem szarańczę w czekoladzie, może dlatego? Jakie BTW ma szarańcza? Biegałeś z kamizelką? No co Ty, w bluzie. Skład szarańczaków bardzo różnie podają, u owadów bardzo dużo zależy od karmienia i odległości czasowej od wylinki. Czasem liczy się całość "tuszki", a czasem podają bez nóg, skrzydeł itp. Więc białka znalazłem 15-81% suchej masy o strawności od 77 do 98%. Tłuszcze stanowią ponoć od 10-50% suchej masy, ich skład można modyfikować przez żywienie owada. Owady to także węglowodany, tu podają 6,7-16% suchej masy, których znaczną część stanowi chityna, dla nas raczej niestrawna, głównie zaś (nie powinienem tego Tobie pisać) cukry to zawartość przewodu pokarmowego owada. Co do bluzy to się domyślałam, ale kamizelka by brzmiała hardcorowo... A szarańczę by się dało uoptymalnić...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
... A szarańczę by się dało uoptymalnić... Później podam przepis. Szarańczę się prosto robi. Skóry są potrzebne świńskie. Ale można z prażonego słonecznika zrobić, albo z kazeiny itd. Od robaczanki lepsze bo bez pasożydów.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Co to się porobiło, to ja nawet nie... Szukałem nowej, krótszej trasy marszów, mam opracowane 8 i 12km. Znalazłem trasę na spacery z kamizelką, która ma równo 5km. Coś mnie pokusiło i dziś rano tę trasę przebiegłem! Dodam tylko, że sprawa jest o tyle ciekawa, że ostatnio przebiegłem 5km w średniej szkole i to mój najdłuższy dystans ever. Nie biegałem ponad ćwierć wieku, z wyjątkiem sporadycznych króciutkich sprintów. A najlepsze jest to, że czas mi pokazało 22.57. Nic specjalnego, ale biorąc pod uwagę powyższe, jest całkiem spoko. Waga 97kg, jedyne treningi tlenowe to marsze z kamizelką i ewentualnie, jeśli się liczy, to machanie lekkimi odważnikami na ilość. Wczoraj przed snem jadłem szarańczę w czekoladzie, może dlatego? Jakie BTW ma szarańcza? Biegałeś z kamizelką? No co Ty, w bluzie. Skład szarańczaków bardzo różnie podają, u owadów bardzo dużo zależy od karmienia i odległości czasowej od wylinki. Czasem liczy się całość "tuszki", a czasem podają bez nóg, skrzydeł itp. Więc białka znalazłem 15-81% suchej masy o strawności od 77 do 98%. Tłuszcze stanowią ponoć od 10-50% suchej masy, ich skład można modyfikować przez żywienie owada. Owady to także węglowodany, tu podają 6,7-16% suchej masy, których znaczną część stanowi chityna, dla nas raczej niestrawna, głównie zaś (nie powinienem tego Tobie pisać) cukry to zawartość przewodu pokarmowego owada. Co do bluzy to się domyślałam, ale kamizelka by brzmiała hardcorowo... A szarańczę by się dało uoptymalnić... Optymalne to jest jajo na boczku popite śmietanką. Owady to fanaberia, ale ja lubię próbować nowości, bo czemu nie, nie jestem sekciarzem. Zwykle próbuję raz czy dwa, a potem już nie wracam. Ale w życiu uzbierało mi się kilka przygód kulinarnych, z takich bardziej hardcorowych to psina, słonina, małpina, nie mówiąc o takich "zwykłych" mięsach jak ze strusia, krokodyla, nutrii czy świnki morskiej. Czasem przy wspólnym stole wspominam o tym miłym, starszym ciociobabciom.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... A szarańczę by się dało uoptymalnić... Później podam przepis. Szarańczę się prosto robi. Skóry są potrzebne świńskie. Ale można z prażonego słonecznika zrobić, albo z kazeiny itd. Od robaczanki lepsze bo bez pasożydów. Tylko nie zapomnij...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
... A szarańczę by się dało uoptymalnić... Później podam przepis. Szarańczę się prosto robi. Skóry są potrzebne świńskie. Ale można z prażonego słonecznika zrobić, albo z kazeiny itd. Od robaczanki lepsze bo bez pasożydów. Tylko nie zapomnij... Nie zapomnę. Jak tylko wymyślę... A już wiem! Trza do powyższych składników dodać odrobinę kreacji... i jeszcze trochu szczypiorku można dać na skrzydełka czy cuś, bo można taką dużą zrobić od razu z kabanosów albo z kiełbasy. O właśnie! żeby się nie bawić za dużo.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Co to się porobiło, to ja nawet nie... Super, tylko że zwiększanie km jest wprost proporcjonalne to utraty masy. Nie zamierzam tego w ogóle powtarzać! No, może za następne 25 lat. Do tej pory mam nóżki jak nowonarodzone kocię i drze mnie pod mostkiem. Doda z ciebie kociaczku
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Od bieżni przerwa. Jak to za pisu - osiem lat zaniedbywania obu bieżni zapieckowych i teraz na koniec obie rozgrzebane w robotach. Trudno teraz na kosze wrócić, no ale jak się już ma tyle wiosen co ja to nie ma łatwo . Dziś pogoda morska więc rzutowo słabo. Postawiłem na balet itd podrygi.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
Dziś było wietrznie, to pewnie piłkę zwiewało...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ludzi z ulicy... Co chmura to deszcz...
|
|