viola44
Go
|
Ale tutaj Viola ćwiczysz chyba tylko mięśni nóg? cwicze nogi biodra brzuch a linkami rece...
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
wiesz renia jesli masz warunki i masz gdzie trzymac sprzet to kup sobie ten ktory pokazalas....
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
wiesz renia jesli masz warunki i masz gdzie trzymac sprzet to kup sobie ten ktory pokazalas....
Teraz jeszcze raz przeczytałam cały opis sprzętu, który znalazłam i komentarze tych, którzy kupili i myślę, że jest dobry i go kupię. Jeszcze poczekam na syna, niech mi da swoją opinię, on chodzi na siłownię to pewnie zna się lepiej ode mnie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jestem pewna, że z początku u nas będzie kolejka chętnych do ćwiczeń, a potem.. ..no nic, jestem dobrej myśli.. ..chyba będzie łatwiej poćwiczyć przy otwartym oknie, niż biegac na deszczu, czy mrozie.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
niż biegac na deszczu, czy mrozie.
Ja tam wolę na mrozie, a deszcz u nas pada rzadko A nie lepiej wyjść sobie w taką pogodę na spacerek? A jeżeli bardzo brzydko to machnąć kilkanaście przysiadów? Ale to tylko moja subiektywna opinia Dzisiaj u mnie była wspaniała pogoda +11st.C i słońce w sumie temperatura nie ma wiekszego (choć nie do końca) znaczenia ale słońce działa na mnie wybitnie energetycznie - jest coś magicznego w tej pierwotnej energii
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Do spacerów mam słabą cierpiliwość - nie lubię tak chodzić "bez celu". U nas powietrze teraz nie za piękne, bo z kominów, to jak z lokomotywy u niektórych daje. A z przysiadami to próbowałam, ale słabo mi to idzie i nie lubię ich za bardzo. Myślę, że wybiorę nadal bieganie - bez względu na pogodę, ale ten sprzecik też mnie kusi. W śniegu przecież nie da się biegać.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj u mnie była wspaniała pogoda +11st.C i słońce w sumie temperatura nie ma wiekszego (choć nie do końca) znaczenia ale słońce działa na mnie wybitnie energetycznie - jest coś magicznego w tej pierwotnej energii Na mnie też słońce działa pozytywnie (nawet bardzo), ale u nas dzisiaj było pochmurnie, sennie - ratowałam się kawą, żeby na wykładzie nie zasnąć.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Ale to tylko moja subiektywna opinia ... Ale jestes skromny! Twoja opinia jest jak najbardziej prawidlowa.
|
|
|
|
|
|
|
michal
Go
|
Panowie nie żebym się czepiał, ale opinia musi być subiektywna i nie może być prawidłowa, z najprostszego powodu jaki można sobie wyobrazić... z definicji. Dawajcie przykład...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja nie będę skromna (moja subiektywna opinia) i się pochwalę, że idę teraz biegać, póki pogoda jeszcze pozwala.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Dawajcie przykład... No dawaj, bo nie wiem czemu nie może byc subiektywna
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Zakończyłem już sezon zewnętrzny, bo rano w lesie jest już za ciemno. Biegam już teraz w domu na bieżni. Tym razem ustawiam na lekką górkę i dla lepszego chłodzenia zamontowałem wentylator. Tempo i odległość pozostały na tym samym poziomie.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
Zakończyłem już sezon zewnętrzny, bo rano w lesie jest już za ciemno. Biegam już teraz w domu na bieżni. Tym razem ustawiam na lekką górkę i dla lepszego chłodzenia zamontowałem wentylator. Tempo i odległość pozostały na tym samym poziomie.
tez chcialabym miec bieznie w domu, super sprawa...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Te bieżnie są bardzo niezdrowe.. ..na kieszeń .. Najtańsze 2 tys.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
PS przypomninie: aby wygenerować netto 48 moli ATP starcza utlenić około 112-118g tłuszczu energetycznego. BIEGAJ Czy słonina to żona dla słonia? (trudno mi się powstrzymać) Spróbuję jeszcze raz: Czy słonina to tłuszcz energetyczny? A raczej: Który tłuszcz jest najbardziej energetyczny? p.s. Rower 2x 20km
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czy słonina to żona dla słonia? No oczywiście, a słoninki to ich dzieci..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Daniel, dla maratończyka - taki profesjonalny sprzęt do ćwiczeń na pewno jest wskazany. A na mój truchcik, to szkoda zachodu..
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Czy słonina to tłuszcz energetyczny? Nie, słonina jest tłuszczem adipocytowym, czyli zapasowym, o parzystej liczbie węgla, syntetyzowanym w cytozolu głównie hepatocytów z cytrynianu, z udziałem NADPH. Aby się dobrze układał (magazynował) w komórkach tłuszczowych i nie tworzył się ze słoniny podskórny "szkietet zewnętrzny", musi być mieszanką złożoną z około 50/50 tłuszczy nienasyconych (tworzone przez desaturację w siateczce endoplazmatycznej, najczęściej: 16:1 i 18:1) i nasyconych, połączonych glicerolem. Tłuszcz energetyczny zaś jest wolnym kwasem tłuszczowym wyłącznie nasyconym, magazynowanym i elongowanym w razie potrzeby z acetylo-CoA (na dietach wysokowęglowodanowych - pochodzenia pirogronianowego) w mitochondriach. PS w jaki sposób organizm uzdatnia do betaoksydacji węglowodany (na dietach wysokowęglowodanowych), tłuszcz zapasowy i pokarmowy? - zachęcam zainteresowanych do poczytania sobie w np: Davidsonie, Stryerze i koniecznie u Pani prof. Bryły. BIEGAJ
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Reniu.......... fajnie Adminie Zainteresowanych ....... zachęciłeś.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Ucz się "Radziu" pilnie, jak ..., aby ci nie wmawiali tych "niskowęglowodanowych", wysokobiałkowych kilogramów cukru! Chętnie pomogę w miarę wiedzy i możliwości. BIEGAJ
|
|
|
|
|
|
|
|