|
Daniel
Go
|
Dzisiaj już szybciej o dwie minuty. Odrabiam zaległości treningowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Przy wysokich temperaturach biegam bez koszulki - polecam, wspaniałe uczucie jak nic sie do pleców nie przykleja
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Staram się biegać bocznymi ścieżkami - nagły widok takiej ilości kości może wywołać panikę u naczelnych i dziką radość u psowatych
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
I rozwiązał się mój dylemat. Jak to dobrze, że słońce wschodzi coraz wcześniej i wkrótce bieganie o świcie będzie oznaczało okolice godziny 4-te. Komu by się chciało włazić do lasu (pełnego kleszczy i ...co tam jeszcze ludzie wynajdą) tylko po to, żeby zobaczyć kilku z kością. Biegających. A pro po świtu, o świcie małem piękne słońce za towarzysza, teraz leje i ... zielenieje.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Dzisiaj piszę, ale wczoraj biegałem. O szóstej było dwadzieścia stopni i już po dwóch kilometrach byłem mokry. Ciężko się biega przy takiej temperaturze. Wyschły mi usta, co oznacza pierwszy stopień odwodnienia. Tempo w porównaniu do poniedziałku o dwie minuty gorsze. Cały dzień było bardzo gorąco, a dzisiaj, gdy to piszę, zaledwie dziesięć stopni. W poniedziałek już nie pobiegam, bo będę już ponownie w Niemczech.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Dzisiaj w chłodny poranek pierwszy raz w tym tygodniu o piątej rano wybiegłem z mojej tymczasowej kwatery w München (Monachium). Pustymi ulicami dobiegłem do skraju miasta i pobiegłem dalej jak Forrest Gump przed siebie. Na horyzoncie pojawiła się czerwona tarcza wschodzącego słońca, a ja biegłem elegancką ścieżką rowerowo-pieszą wzdłuż intensywnie zielonych pół od wschodzących upraw. Dobiegłem do Feldkirchen i dalej przez czyste miasteczko aż do jego skraju. Tam zawróciłem i wróciłem tą samą trasą. W sumie przebiegłem 14,89 km. Czuję się jakbym był na obozie kondycyjnym, bo Monachium leży na wysokości ponad 500m npm.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dzisiaj w chłodny poranek...
Dzisiaj też. Aż się chce oddychać- nieco głębiej. I biec- nieco dalej.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Dzisiaj na obozie kondycyjnym w Monachium przebiegłem 17,28 km na wysokości 600 mnp. Wybiegłem z kwatery przy Schatzbogen w München przez park z jeziorkiem do Gransdorf, tam zawróciłem i pobiegłem do Salmdorf i dalej do Ottendichl. Powrót tą samą trasą. Trochę się odwodniłem i jutro jak zdecyduję się na bieganie, to biorę ze sobą wodę.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Na ten sobotnio-niedzielny czas, w nie policzalnej ilości miejsc w kraju, zaplanowano sporo atrakcji sportowych i (z pewnością) nie tylko sportowych. W jednej z nich wezmę udział , no ... może w dwóch, ... góra w trzech. Ale nie o tym, przeszukując powiązanych z Dniem Wisły wydarzeń natknąłem się na taką informację, http://www.sportwejherowo.pl/news/26/wejherowo-biega- która bardzo mi się spodobała. Czysty sport.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pięknie. Tyle osób w Wejherowie biega to ja już nie muszę.. średnia jest dobra... Ja parę razy pobiegłam w tym roku w plenerze i wróciłam na mój orbitrek. Jakoś łatwiej mi się do niego zmobilizować i na nim ćwiczyć i pogoda jest wtedy obojętna...ale chyba wrócę na pole w wakacjach...
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
W Wejherowie jeszcze nie biegałem. Przymierzałem się do organizowanego tam takiego kameralnego maratonu. Ale teraz jestem w Niemczech i może kiedyś tam pobiegnę. Dzisiaj w München świeci słoneczko. Dzisiejszą trasę trochę skróciłem do 12,85 km, aby nie taskać wody. Poza tym trzy dni pod rząd, to już wystarczający wysiłek. Przebiegłem w sumie 45 km, to więcej niż przeciętnie w tygodniu i to jeszcze w przedziale wysokości 550-620 m npm. (tak pokazuje moja nawigacja w telefonie). Po południu wybieram się z moimi nowymi kolegami do strefy kibica na finał ligi mistrzów. Rzadko trafia się w życiu aby być w dobrym miejscu we właściwym czasie. Pogoda zapowiada się ładna. Przynajmniej taka jest w tej chwili.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Będziesz na Allianz Arena? Super, na pewno będzie wspaniała atmosfera
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... Rzadko trafia się w życiu aby być w dobrym miejscu we właściwym czasie...
"Święte" słowa...
|
|
|
|
|
|
|
|