administ
Go
|
czyli o ok. godziny szybciej niż w zeszłym roku.
Czyli młodziej rok do roku!
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
czyli o ok. godziny szybciej niż w zeszłym roku.
Czyli młodziej rok do roku! Raczej mniej staro. Ile zaczęło, to nie wiem. Trzeba byłoby zajrzeć na listę startową. Limit dla tego maratonu jest 300 osób, ale przeważnie decyduje się na niego w granicach 100. W każdym maratonie nie jest ważne miejsce, tylko sam fakt ukończenia go. Oczywiście poza zawodowcami np. Etiopczyków, którzy po prostu z nagród żyją. Maraton to taki certyfikat potwierdzającym to, co się pisze o bieganiu nie jest bajdurzeniem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nas tak uczono, że we wszystkim musi być rywalizacja...
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Przy nawrotce łatwo można oszukać... Nie można, bo sprawdzają.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Nas tak uczono, że we wszystkim musi być rywalizacja... Nie jestem pewny tej rywalizacji czy to dobry kierunek. Za bardziej właściwy uważam dążenie do doskonałości, które podnosi efektywność naszych działań. Rywalizacja jest walką i ma w tle eliminację konkurentów. Taka walka to wojna, a ta zawsze niczego pozytywnego nie przynosi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Masz całkowite rację...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...ą a nie ę...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nas tak uczono, że we wszystkim musi być rywalizacja... Nie jestem pewny tej rywalizacji czy to dobry kierunek. Za bardziej właściwy uważam dążenie do doskonałości, które podnosi efektywność naszych działań. Rywalizacja jest walką i ma w tle eliminację konkurentów. Taka walka to wojna, a ta zawsze niczego pozytywnego nie przynosi. Zawsze byłem przeciwnikiem sportów drużynowych, z tego właśnie powodu. Walka z samym sobą to esencja sportu. Bieganie chyba polega głównie na pokonywaniu samego siebie, co?
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Bieganie dla Optymalnych, to przede wszystkim higiena osobista mająca na celu usuwanie śmieci z organizmu. Startowanie w zawodach ma na celu uzyskanie potwierdzenia tego, że naprawdę biegamy, a nie tylko o nim mówimy. Gdy startujemy dla rywalizacji to nadajemy temu zupełnie inną wartość, która ani nie jest pożądana społecznie, ani też nie służy naszemu zdrowiu.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
69 sekund biegu maksymalnego, tyle wystarczyło żebym miał dość biegania na dziś . 400 metrów to jednak nieprzyjemny bieg jest, ale ciepło w miarę jeszcze to też skusić się można. Gdyby jeszcze te ostatnie 100m. się tak nie ciągnęłłłłłłłło to byłoby przyzwoicie. Przemyslę sobie to jeszcze bo w zeszłym roku jakoś nie pamiętam żebym ruszał mocno sprintem, a mimo to lepiej ciut wychodziło.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A ja w sprintach już nie mam szans z małolatami, ale na dłuższych dystansach jeszcze daję radę
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
...ale na dłuższych dystansach jeszcze daję radę A jakże, np. jest taki fajny dystans na 401m.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Z kolei maraton też morderczy. Tak znów odkrywamy to co już odkryte że najzdrowsze jest kilka - kilkanaście km biegu, w umiarkowanym tempie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Z kolei maraton też morderczy. Tak znów odkrywamy to co już odkryte że najzdrowsze jest kilka - kilkanaście km biegu, w umiarkowanym tempie. A dla ludzi, którzy lubią ładne podziały, koncepcyjnie? Półmaratonik może być?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Dla ludzi - obowiązkowo! A ile to właściwie będzie, 21km? A nie lepiej z 19km?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dla ludzi - obowiązkowo! A ile to właściwie będzie, 21km? A nie lepiej z 19km? A to pół czego? To już lepiej 10. Jest taki dystans, nie?
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Czyli jednak ćwierćmaraton.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Czyli jednak ćwierćmaraton. Dla mnie to najlepiej bezruchmaraton
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No mi tez sezon nie wyszedl biegacki, ze trzy raz po 10 strzelilem ze 2 po 7-8 i tyle bylo
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|