Autor
|
Wtek: BIEGANIE (Przeczytany 3832686 razy)
|
Gavroche
|
Na tym forum masz gdzies pierwsze rozdzialy książki Wasilika, które dostal admin do przeczytania i pewnie jego opinia była znaczaca w decyzji o wydaniu. Zreszta nieraz admin podkreslal wartosciowosc książki Wasilika. Akurat mam ja pod reka wiec mogę rzucic nawet bibliografia. Ja bym po prostu sprawdzić=l. Z kolei co do tej wyprostowanej postawy i chłodzenia to tez jest smiechu warta teoria. Musialbym odgrzebać sobie notatki z antropologii, bo często zostawałem sobie na dygresje z wykladowca ale to tez się kupy nie trzyma - identyko jak w twoich oczach tamta. Owlosienie przy duzytch temperaturach pomaga, bo utrzymuje wilgoc i nie powoduje wysuszenia skory. No i możemy tak sobie grac w ping-ponga, przynajmniej się ciesze, ze jest to z klasa i argumentami a nie prymitywne cepy mechaniczne OGolnie to uważasz, ze te technologie ze stopki Rafala znikly ot tak sobie? Czytales te książce o tej czaszcze? Ciekawa jest. Jak to możliwe, ze do dzisiaj istnieja majace setki i tysiące lat przepisy i sposoby parzenia roznych ziol, wyprawiania skor, przyprawiania miesa, przyrządzania przypraw, łowienia, leczenia chorob, nawet style walki czt metody budowania szalasow etc a takie kluczowe sprawy jak wiercenie z dużym posuwem wewnątrz granitowych blokow albo budowanie "Swiatyn" zbudowanych z kilkusettonowych blokow z malym otworem gdzie promien slonca w dzień przesilenia jesiennego wpada równiutko w południe na pare sekund, zaniklo i nie ma nawet zadnych "planow technoilogicznych"? Bo przecież nie wiercili sobie ot tak z sufitu, przy takiej technologii musialbyc jakies plany etc. Gdzie sa? Kupujesz to? Nic nie mówię o technologiach, chciałem się właśnie dowiedzieć, a tu żadnego poważnego linku nawet, nie knigi. A zdanie Admina zawsze przemyślę, ale bez jaj, to nie wyrocznia w adaptacyjności... Owłosiona skóra się nie poci, nie kompromituj się. A słonie i nosorożce? Przy pewnej powierzchni w stosunku do masy, owłosienie przestaje działać jak chłodnica. Właśnie u dużych zwierząt to widać. Prosta fizyka wskazuje jak się tej zależności pozbyć, wyprostować się. Włosy mamy na czubku głowy, nie? Poza tym nie o owłosienie chodzi, tylko o pewien układ w głowie i szyi, gdzie krew inaczej krązy, a możliwe to tylko jak szyja jest pod głową. Zyon, daj spokój, poczytaj coś, w głupim archiwum WiŻ jest dużo darmowej, fajnej wiedzy o teoriach ewolucji.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Oczywiście piramidy są różne, nie wszystkie takie same.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
O, dwie opinie admina Gdybym był decyzyjny w tej materii - umieściłbym ten tekst natychmiast na Forum! Przypuszczam jednak, że za zgodą autora, będzie może opunlikowany w przyszłości w Miesięczniku OPRYMALNI lub raczej w formie książkowej, bo wygląda mi ten wspaniały tekst bardziej na rozdziały nowej książki?, niż na artykuł.
No bardzo dobrze!. Jak kogoś interesują zagadnienia ufologiczne to mimochodem poczyta sobie o białku, a jak kogoś interesuje problematyka białka, to przy okazji się dowie, że jest wybitny pisarz polski - Józef Wasilik autor książki wartej przeczytania.
A tu masz kawalek tekstu XIII D O POCHODZENIU GATUNKÓW EWOLUCJA SKACZĄCA http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4825.msg170092#msg170092
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ale w takiej piramidzie, wystarczy znaleźć sarkofag lub inny kamienny zbiornik i już jest - grobowiec! A że nie ma żadnych dekoracji, ni informacji na ścianach, a po co doprowadzenie wody, szyby, itd? To już nieistotne. Grobowiec i już! To bardzo głupie z Twojej strony posądzać mnie o kibicowanie tym teoriom. Nie czytałeś mnie uważnie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
O, dwie opinie admina Gdybym był decyzyjny w tej materii - umieściłbym ten tekst natychmiast na Forum! Przypuszczam jednak, że za zgodą autora, będzie może opunlikowany w przyszłości w Miesięczniku OPRYMALNI lub raczej w formie książkowej, bo wygląda mi ten wspaniały tekst bardziej na rozdziały nowej książki?, niż na artykuł.
No bardzo dobrze!. Jak kogoś interesują zagadnienia ufologiczne to mimochodem poczyta sobie o białku, a jak kogoś interesuje problematyka białka, to przy okazji się dowie, że jest wybitny pisarz polski - Józef Wasilik autor książki wartej przeczytania.
A tu masz kawalek tekstu XIII D O POCHODZENIU GATUNKÓW EWOLUCJA SKACZĄCA http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4825.msg170092#msg170092
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
To bardzo głupie z Twojej strony posądzać mnie o kibicowanie tym teoriom. Nie czytałeś mnie uważnie?
To nie było o tobie tylko o przedstawianiu historii w podejrzany sposób.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To bardzo głupie z Twojej strony posądzać mnie o kibicowanie tym teoriom. Nie czytałeś mnie uważnie?
To nie było o tobie tylko o przedstawianiu historii w podejrzany sposób. Nawet najnowszą historię się wypacza, czyż nie? Problem obserwatora i zjawiska.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A tu masz kawalek tekstu XIII D O POCHODZENIU GATUNKÓW EWOLUCJA SKACZĄCA http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4825.msg170092#msg170092 nie strasz, myslalem, ze się ..ekhm mechanik wlaczyl do rozmowy, to jego styl wypowiedzi. możesz rozwinąć?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
Z tym chłodzeniem nie tędy droga. Żadne zwierzę większe czy mniejsze od człowieka nie postawiło na dwie nogi, wolały zostać na czterech, albo podpierać się ogonem. Jeśli stają to na chwilę. Jesteśmy niechlubnym wyjątkiem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A tu masz kawalek tekstu XIII D O POCHODZENIU GATUNKÓW EWOLUCJA SKACZĄCA http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4825.msg170092#msg170092 nie strasz, myslalem, ze się ..ekhm mechanik wlaczyl do rozmowy, to jego styl wypowiedzi. możesz rozwinąć? To jest bardzo podobne do tego co dałem Rafciowi w linku wyżej. Ale z grubsza tylko i z inną ornamentacją. Obie teorie są ciekawe.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Z tym chłodzeniem nie tędy droga. Żadne zwierzę większe czy mniejsze od człowieka nie postawiło na dwie nogi, wolały zostać na czterech, albo podpierać się ogonem. Jeśli stają to na chwilę. Jesteśmy niechlubnym wyjątkiem.
Wąziutko patrzysz. Dinozaury stałocieplne, wiele ptaków, leniwiec olbrzymi. Tylko co to za argument? Zanim porwano pierwszy pociąg, nie było porwań pociągów
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A tu masz kawalek tekstu XIII D O POCHODZENIU GATUNKÓW EWOLUCJA SKACZĄCA http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4825.msg170092#msg170092 nie strasz, myslalem, ze się ..ekhm mechanik wlaczyl do rozmowy, to jego styl wypowiedzi. możesz rozwinąć? To jest bardzo podobne do tego co dałem Rafciowi w linku wyżej. Ale z grubsza tylko i z inną ornamentacją. Obie teorie są ciekawe. No to jak ciekawe to nie wysmiewuj książek, których nie czytales. Ja wszystkie podane notuje i do kolejki. A linku nie widziałem, ze wkleiles, ale dzisiaj jestem na lapku, wiec trochę się czuje uposledzony
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
Gavrosiu proszę cię... Patrzę szerzej od ciebie, miało być o przedmiotach i technologiach, zacząłem o nich to obstajesz przy wyłącznie ewolucji, gdy ja jestem w obu polach. Dinozaury nie były ssakami. Kury też biegają na dwóch nogach, ale potrafią też pomachać skrzydłami, jak trzeba.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Gavrosiu proszę cię... Patrzę szerzej od ciebie, miało być o przedmiotach i technologiach, zacząłem o nich to obstajesz przy wyłącznie ewolucji, gdy ja jestem w obu polach. Dinozaury nie były ssakami. Kury też biegają na dwóch nogach, ale potrafią też pomachać skrzydłami, jak trzeba.
+1
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
Megaterium poruszał się głównie na cztery łapy, do tego miał ogon, którym mógł się podpierać jak kangur.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A tu masz kawalek tekstu XIII D O POCHODZENIU GATUNKÓW EWOLUCJA SKACZĄCA http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4825.msg170092#msg170092 nie strasz, myslalem, ze się ..ekhm mechanik wlaczyl do rozmowy, to jego styl wypowiedzi. możesz rozwinąć? To jest bardzo podobne do tego co dałem Rafciowi w linku wyżej. Ale z grubsza tylko i z inną ornamentacją. Obie teorie są ciekawe. No to jak ciekawe to nie wysmiewuj książek, których nie czytales. Ja wszystkie podane notuje i do kolejki. A linku nie widziałem, ze wkleiles, ale dzisiaj jestem na lapku, wiec trochę się czuje uposledzony Masz rację, ale nietkórzy, skądindąd otwarci i światli autorzy mają dziwne zapatrywania. Akurat pan W. mnie nie przekonuje... Ale ja nie jestem supermadafaka, mogę się mylić
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Pacykujemy sobie tylko, żaden z nas nie wie przecież wszystkiego. Ja wiem swoje, ty wiesz swoje.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A tu masz kawalek tekstu XIII D O POCHODZENIU GATUNKÓW EWOLUCJA SKACZĄCA http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4825.msg170092#msg170092 nie strasz, myslalem, ze się ..ekhm mechanik wlaczyl do rozmowy, to jego styl wypowiedzi. możesz rozwinąć? To jest bardzo podobne do tego co dałem Rafciowi w linku wyżej. Ale z grubsza tylko i z inną ornamentacją. Obie teorie są ciekawe. No to jak ciekawe to nie wysmiewuj książek, których nie czytales. Ja wszystkie podane notuje i do kolejki. A linku nie widziałem, ze wkleiles, ale dzisiaj jestem na lapku, wiec trochę się czuje uposledzony Masz rację, ale nietkórzy, skądindąd otwarci i światli autorzy mają dziwne zapatrywania. Akurat pan W. mnie nie przekonuje... Ale ja nie jestem supermadafaka, mogę się mylić Wszyscy maja jakies zapatrywania. Czytam mnóstwo książek gdzie mozg się gotuje i buyntuje ale trzeba znac i takie zdanie. Na razie nie bardzo rozumiem twoje stanowisko - widze to jak cos w stylu = nie wiem jak było ale na pewno nie tak jak wy gadacie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
...nie wiem jak było ale na pewno nie tak jak wy gadacie
Szympki też tak mają. Nie jesteśmy zupełnie wolni od szympkowego pierwiastka.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A strusie i pingwiny? A ja nie o Megasku mówiłem I czemu mówimy o ssakach w kontekście naczelnych, a dinosie i ptaki są be? I coście się tak tej dwunożności czepili? Z wyjątkiem czerwieni wargowej, NIC nie jest w nas wyjątkowe. A jeśli chodzi o technologie, nie podaliście mi nic, co by sugerowało, że to Pomocna Dłoń. To po prostu technologia, o której nic nie wiadomo, a w zasadzie ślady czegoś, co ktoś zinterpretował jako użycie Ich wiertełka. Czemu? Znaleziono obok coś, cokolwiek co to sugeruje? Odcisk buta kombinezonu kosmicznego, niedopałek kosmicznego papierosa? Czy którykolwiek z nas, nie ułomków przecież, poradziłby sobie nago jesienią w Szwecji 25000 lat temu? A dzieciak jakiegoś dzikusa tak. A w drugą stronę nie działa? My nie znamy technologii przetrwania w niesprzyjającym środowisku, istniejącej od zawsze niemal, a rościmy sobie prawo do posiadania wiedzy o bardziej skomplikowanych rzeczach? Niewiedzę maskować kosmitami? No, ni cholery nie kupuję. Ale uważam, że DNA ma pozaziemskie pochodzenie, mało tego, to komórka je wykorzystuje wg potrzeby, a nie DNA określa komórkę. To tak na osłodę
|
|
|
|
|
|
|
|
|