Autor
|
Wtek: BIEGANIE (Przeczytany 3832690 razy)
|
Radzio
Go
|
No ja moje bieganie tegoroczne to na palcach jednej reki bym zliczyl No jakos wole fikolki na drazku albo kolkach Co chce isc biegac to mnie ten drazek przyciaga albo ruska kula Ćwiczenia to ćwiczenia, zauważ, że nawet Admin już nas szarpaniem metabolicznym i tętniakami nie straszy Tatarata. Z zabawkami już tak jest, bierze się do buzi te, po które łatwiej sięgnąć.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No ja moje bieganie tegoroczne to na palcach jednej reki bym zliczyl No jakos wole fikolki na drazku albo kolkach Co chce isc biegac to mnie ten drazek przyciaga albo ruska kula Ćwiczenia to ćwiczenia, zauważ, że nawet Admin już nas szarpaniem metabolicznym i tętniakami nie straszy Tatarata. Z zabawkami już tak jest, bierze się do buzi te, po które łatwiej sięgnąć. To się nazywa oszczędność energii
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
W lesie, bo pracowity dzień mam taki, całe stada nożowników- znaczy straszno! 13km, ponieważ Optymalnego Zarządzania Energią zachciało mi się samodzielnie uczyć. Nawet dwukrotnie udało mi się jej sporo zaoszczędzić, ...gdy rowerzystom z Ich drogi zbiegłem, dziękując(dzięki czemu okruszek Energii nawet odzyskałem) przy tym za okazaną przez nich b e z i n t e r e s o w n ą pomoc w mej samo-edukacji. Ba! Nawet jedyny raz osiągnąłem Nirvanę. Pozyskałem nieco Energii, gdy wskazałem Prawą drogę do domu zabłąkanemu i prawdopodobnie dlatego oszołomionemu ilością zebranych grzybów nożownikowi-zbieraczowi-kobiecie, mimo że komunikację utrudniał akcent. Nie był jak u Cecha, ale raczej jak u "Sledzika"- znaczy z naszej, forumowej "Listonoszki" okolic. Na jej retoryczne pytanie- Czy uda jej się według wskazań trafić? Wysiliłem się na dobry humor (chociażby z uwagi na obecność noża ) i jednak rzekłem ku pokrzepieniu- Krzepko trzyma pani nóż w dłoni, to i z marszem będzie podobnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Krzepko, ale czy fachowo? Ostrzem do góry?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zaskakująco, ostrze trzymało poziom.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie nie zaskakuje. Amatorka, znaczy. Powszechne Prawo Oszczędności Energii mówi, że ostrze zawsze winno pion trzymać A czubek noża typu Tanto?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nie był jak u Cecha, ale raczej jak u "Sledzika"- znaczy z naszej, forumowej "Listonoszki" okolic. Kogo nazywasz Radziu naszą forumową "Listonoszką"?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie był jak u Cecha, ale raczej jak u "Sledzika"- znaczy z naszej, forumowej "Listonoszki" okolic. Kogo nazywasz Radziu naszą forumową "Listonoszką"? Dołączam się, zaintrygowany
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nie był jak u Cecha, ale raczej jak u "Sledzika"- znaczy z naszej, forumowej "Listonoszki" okolic. Kogo nazywasz Radziu naszą forumową "Listonoszką"? Dołączam się, zaintrygowany
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Mnie nie zaskakuje. Amatorka, znaczy. Powszechne Prawo Oszczędności Energii mówi, że ostrze zawsze winno pion trzymać A czubek noża typu Tanto? Amatorka, amatorka... a męża już nie ma. Przez zaskoczenie...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie nie zaskakuje. Amatorka, znaczy. Powszechne Prawo Oszczędności Energii mówi, że ostrze zawsze winno pion trzymać A czubek noża typu Tanto? Amatorka, amatorka... a męża już nie ma. Przez zaskoczenie... Czego to człowiek się może dowiedzieć człapiąc...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie był jak u Cecha, ale raczej jak u "Sledzika"- znaczy z naszej, forumowej "Listonoszki" okolic. Kogo nazywasz Radziu naszą forumową "Listonoszką"? Dołączam się, zaintrygowany Rozumiem. Dario, mój straszy Kolega mnie podszkolił. Jest subtelna różnica pomiędzy zaintrygowanym, a intrygantem. Otóż, w kraju mym zamieszkujące Go rasy ktoś rybasznie ponazywał, a tym samym sklasyfikował. Przez wtłoczoną skromność( Renia to zauważyła - Ta Renia!) wymienię kilka, a zacznę od: - Krawaciarze, znaczy Warszawka i jej okolice; - Sledziki, znaczy Białystok i tegoż okolice; - Scyzoryki, znaczy Kielce i wiadomo; - Warchoły, znaczy Grójec i tylko on; - Hanysy, brak danych co stolicy, ... Berlin?; - ... JA NIE JESTEM WIKIPEDIA. NIE WIEM WSZYSTKIEGO! Ja jestem Radzio Pierwszy Lepszy - drogowskaz taki. Czy drogowskaz musi wszystko wiedzieć? Zaskakująco, ostrze trzymało poziom.
Mnie nie zaskakuje. Amatorka, znaczy. Powszechne Prawo Oszczędności Energii mówi, że ostrze zawsze winno pion trzymać A czubek noża typu Tanto? Amatorka, amatorka... a męża już nie ma. Przez zaskoczenie... Czego to człowiek się może dowiedzieć człapiąc... Jeśli tylko chce. A co tam. Won z tym "tylko". Jeśli chce.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... - czy je co innego niż mówi wkoło, ...
Zapłać, a usłyszysz co tylko będziesz chciał- wyraziła swą myśl nieopodal stojąca Cyganka. Nic nie szkodzi, czasami opłaci się porządnie upaprać. Że zacytuję moją starszą nieco Koleżankę... "business is business".
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nie był jak u Cecha, ale raczej jak u "Sledzika"- znaczy z naszej, forumowej "Listonoszki" okolic. Kogo nazywasz Radziu naszą forumową "Listonoszką"? Radziu odpowiedz prosto i jasno na moje pytanie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
... - czy je co innego niż mówi wkoło, ...
Zapłać, a usłyszysz co tylko będziesz chciał- wyraziła swą myśl nieopodal stojąca Cyganka. Nic nie szkodzi, czasami opłaci się porządnie upaprać. Że zacytuję moją starszą nieco Koleżankę... "business is business". Używam często tego określenia . Czy mnie cytujesz?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oj, tam Dasna, Radio dziś ma tylko bardziej poetycki nastrój, niż zwykle...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie był jak u Cecha, ale raczej jak u "Sledzika"- znaczy z naszej, forumowej "Listonoszki" okolic. Kogo nazywasz Radziu naszą forumową "Listonoszką"? Radziu odpowiedz prosto i jasno na moje pytanie. "Listonoszka" wie. To prosta i jasna odpowiedź. Przyjmij lekcję: Jak należy odpowiadać i czekaj, aż poproszę Cię do tablicy. I więcej nie pytaj, ucz się i ... równaj do Prawego. Kogokolwiek sobie na to miejsce wyznaczysz.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A nie mówiłem?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie był jak u Cecha, ale raczej jak u "Sledzika"- znaczy z naszej, forumowej "Listonoszki" okolic. Kogo nazywasz Radziu naszą forumową "Listonoszką"? Radziu odpowiedz prosto i jasno na moje pytanie. "Listonoszka" wie. To prosta i jasna odpowiedź. Przyjmij lekcję: Jak należy odpowiadać i czekaj, aż poproszę Cię do tablicy. I więcej nie pytaj, ucz się i ... równaj do Prawego. Kogokolwiek sobie na to miejsce wyznaczysz. Toś rozjaśnił. A przecież i ja grzecznie prosiłem.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Oj, tam Dasna, Radio dziś ma tylko bardziej poetycki nastrój... Dziś mam pracowity dzień. I już. A jeszcze zostały: - zabudowa szafy wnękowej dla mojej Żony; - i ... co zarozumiałe- nocy patrol. W rzeczywistości jest w tym pewna poezja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|