Autor
|
Wtek: BIEGANIE (Przeczytany 3908170 razy)
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
E tam, Zyonu się trasy kalkulacja obsunęła?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Zamroczenie, ale nie z powodu zabójczego tempa chyba.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A może maraton to nie jest dystans dla zdrowia? Bardzo trafnie spostrzeżenie. Jestem tego samego zdania. Tyle, że bez "może". Dziś przyświecał mi księżyc- zgoda, tylko większa połowa widocznej całości , potem dołączyła mgła, która utrzymuje się do teraz. Wkrótce doznam olśnienia, pojawi się słońce. Tempo całkowicie odwrotne w stosunku do tempa mej Gwiazdy, analizowane według wzoru: jaka odległość takie tempo. Zgoda, odległość znacznie większa niż u Mariusza, ale tego nie analizowałem.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
E tam, Zyonu się trasy kalkulacja obsunęła? Ja wiem? Ze za krotko bieglem czy jak? To polowa trasy ktora bieglem w wakacje, jak bylo jasno, 10 km zrobilem w 38-40 minut wiec nie widze w tym nic jakiegos kontrowersyjnego chyba.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
No to jest myśl. Tzn. już coś w tym może być . Choć i tak szybko. Jednak zdecydowanie lepiej niż jak wcześniej - 5km/15min. Aż tak to mi się zaczyna nosem kręcić gdyż jest to przedział, w którym się różne kobitki ganiały po stadionie gdy sobie kiedyś zerknąłem na tv. A były to stadionowe zabawy rangi nie byle jakiej . Gdyby jednak okazało się że Zyon na typowym stadionie robi 12,5 rundki poniżej 20 min, wówczas to miałby chapeau bas ode mnie.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Moge sie przejechac autem i zmierzyc dystans, kto wie czy to nie bedzie np 4,6 km Ale nie ma to dla mnie kompletnie zadnego znaczenia, nie biegam dla wynikow kompletnie Choc paru biegaczy minalem po drodze, wydawalo mi sie, ze oni dreptaja a nie biegaja.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RafałS
|
Hmm, hmm. nie lepiej na jakimś mapofonie albo Guglu Ercie wymierzyć?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Eeee....no ja biegam, bo mam ochote, wiec sporadycznie. Nie interesuje mnie jakis inny wymiar tego biegania, no moze poza ta oslawiona betaoksydajca wypalajaca metaboliczne smieci Ale zdaje sie, ze za szybko to zrobilem, jak sie okazuje, bo jakies tempo takie za dobre. Moglem napisac 20 minut, wtedy pewnie byloby ok?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Eeee....no ja biegam, bo mam ochote, wiec sporadycznie. Nie interesuje mnie jakis inny wymiar tego biegania, no moze poza ta oslawiona betaoksydajca wypalajaca metaboliczne smieci Ale zdaje sie, ze za szybko to zrobilem, jak sie okazuje, bo jakies tempo takie za dobre. Moglem napisac 20 minut, wtedy pewnie byloby ok? Tylko ciekawe co śmieci na to?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No smieci mnie najbardziej interesuja, i jezeli trzeba bedzie truchtac a nie biegac to bede truchtal. Samo bieganie dla biegania raczej mnie nie interesi, wole pocwiczyc albo pospacerowac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No smieci mnie najbardziej interesuja, i jezeli trzeba bedzie truchtac a nie biegac to bede truchtal. Samo bieganie dla biegania raczej mnie nie interesi, wole pocwiczyc albo pospacerowac Prawda? Rozumiem Cię doskonale. Ja maszeruję. Admin mówił, że bieganie najlepsze, ale marsze od biedy też ujdą. Równo, stabilnie zwei stunden, to może nie poszarpie metabolicznie?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Moze dzisiaj poprobuje inaczej, wolniej, spokojniej, moze wezme sobie jakas miarowa muze Ogolnie to wiem, ze nieco momentami podkrecam za bardzo tempo, zwlaszcza jak biegne pod gore, nie wiem dlaczego ale im ciezej tym lepiej sie czuje.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Moze dzisiaj poprobuje inaczej, wolniej, spokojniej, moze wezme sobie jakas miarowa muze Ogolnie to wiem, ze nieco momentami podkrecam za bardzo tempo, zwlaszcza jak biegne pod gore, nie wiem dlaczego ale im ciezej tym lepiej sie czuje. Tylko czy takie sporadyczne zrywy coś Ci zrobią? Wg mnie w ćwiczeniach najważniejsza jest regularność. Nie można naćwiczyć się na zapas.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Moze dzisiaj poprobuje inaczej, wolniej, spokojniej, moze wezme sobie jakas miarowa muze Ogolnie to wiem, ze nieco momentami podkrecam za bardzo tempo, zwlaszcza jak biegne pod gore, nie wiem dlaczego ale im ciezej tym lepiej sie czuje. Znajdź ty jaki wolny stadion to się okaże co i jak z tym tempomatem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Moze dzisiaj poprobuje inaczej, wolniej, spokojniej, moze wezme sobie jakas miarowa muze Ogolnie to wiem, ze nieco momentami podkrecam za bardzo tempo, zwlaszcza jak biegne pod gore, nie wiem dlaczego ale im ciezej tym lepiej sie czuje. To mi z górki lepiej wychodzi...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moze dzisiaj poprobuje inaczej, wolniej, spokojniej, moze wezme sobie jakas miarowa muze Ogolnie to wiem, ze nieco momentami podkrecam za bardzo tempo, zwlaszcza jak biegne pod gore, nie wiem dlaczego ale im ciezej tym lepiej sie czuje. Znajdź ty jaki wolny stadion to się okaże co i jak z tym tempomatem. Właśnie, może, skoro Cię ciągnie do sprintu, poganiaj 400 metrów czy coś...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie chaciu, biegalem na stadionie, wnerwia mnie bieganie w kolko, bo mi sie powtorzenia myla jak sie zapomne o liczeniu A chlopaki co przyszli pobiegac i "schudnac" to mowili, ze tak krotko biegajac to nie schudne, bo tak do 15-20 minut biegalem max.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|